Uitleg Weergavemodus (voorheen Bluebeam Vu) en Markeringsmodus

Van toepassing op:

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Vu is nu Weergavemodus

Vu is uitgefaseerd als op zichzelf staand product. De functionaliteit van Vu is nu beschikbaar in de Weergavemodus van Revu.

In plaats van Vu te downloaden, downloadt u Revu en klikt u op Gebruiken als proefversie als u wordt gevraagd om uw software te registreren. Hierdoor krijgt u 30 dagen lang gratis toegang tot alle functies van Revu. Na de proefperiode kunt u Revu blijven gebruiken, maar wel alleen in Weergavemodus.

Wat de Weergavemodus en Markeringsmodus doen

Met de Weergavemodus (voorheen Bluebeam Vu) kunt u Meethulpmiddelen gebruiken, meedoen aan Studio-sessies en -projecten, en documenten bekijken. Een greep uit de andere functies in de Weergavemodus: MultiView, MultiView Extended, Presentatiemodus en Profielen. Vooral voor gebruikers van een Open License zal de Weergavemodus goed van pas komen (zie hieronder).

Tijdens een Studio-sessie biedt de Weergavemodus toegang tot vele functies voor markeringen en werksets die normaliter zijn voorbehouden aan gebruikers van Revu met een licentie, waaronder metingen, opmerkingen en markeringen.

Met de Weergavemodus kunt u Studio-projectbestanden uitchecken en kunt u formulieren invullen en documenten ondertekenen. Net als bij Sessies is het toevoegen van bestanden niet toegestaan.

De Markeringsmodus biedt toegang tot de volledige functies van Revu die binnen uw editie beschikbaar zijn. U kunt van modus wisselen vanuit het Revu-menu.

Weergavemodus en Markeringsmodus Revu
Wissel tussen Weergavemodus en Markeringsmodus in het Revu-menu.

De voordelen van de Weergavemodus

De Weergavemodus is vooral bedoeld voor gebruikers die Revu niet hebben geregistreerd of die een Open licentie hebben. Als u zelf niet onder die categorie valt, dan hebt u alleen de Markeringsmodus nodig.

Als u wel onder deze categorie valt, dan biedt de Weergavemodus u twee grote voordelen:

• Niet-geregistreerde gebruikers – Als u ervoor kiest geen licentie aan te schaffen nadat u een proefversie van Revu hebt geïnstalleerd, dan kunt u Revu gratis blijven gebruiken in de Weergavemodus.
  • Open Licence-gebruikers – De Weergavemodus biedt toegang tot de basisfuncties van Revu (zie hierboven) zonder een seat bezet te houden in uw licentiepool. Als u de Markeringsmodus gebruikt (en derhalve een seat bezet houdt), dan kunt u wisselen naar de Weergavemodus om uw seat beschikbaar te stellen voor een collega.
    Als alle seats voor open licenties bezet zijn als u Revu opent, zal Revu automatisch worden geopend in de Weergavemodus.

Functie uitgeschakeld in Weergavemodus

De volgende functies zijn uitgeschakeld in de Weergavemodus, ongeacht uw machtigingen:

• Het maken van een PDF
  • Bestanden toevoegen aan een sessie
  • Kopieën van sessiebestanden opslaan
  • Markeringen toevoegen aan een PDF buiten een sessie
Bovendien kunnen niet-geregistreerde gebruikers in de weergavemodus geen digitale handtekeningen aan pdf’s toevoegen.

Als u niet in een sessie werkt, zijn de meeste hulpmiddelen uitgeschakeld en zien er grijs uit. Ook bepaalde menu’s zijn niet beschikbaar (bijv. het menu Document).

Revu 20

De Weergavemodus is vooral bedoeld voor gebruikers die Revu niet hebben geregistreerd of die een Open licentie hebben. Als u zelf niet onder die categorieën valt, dan hebt u alleen de Markeringsmodus nodig.