Brukerhåndbok for Bluebeam Gateway

Hva er Bluebeam Gateway?

Bluebeam Gateway er en administrasjonsportal på nettet som er tilgjengelig for lisenser for Revu 20 og eldre med aktivt vedlikehold. Gateway-administratorer (også kalt lisensadministratorer) kan gjøre endringer i Bluebeam-kontoene sine, legge til eller fjerne Drawings Uploaders, administrere andre Gateway-administratorer og mer.

Hvis du har Revu 21, må du logge på portalen for administrasjon av Bluebeam-abonnementer for å administrere kontoen din. Se denne veiledningen for mer informasjon.

Denne Gatewayen er delt inn i tre deler:

• Revu lisenser – Se og administere Perpetual-, Enterprise- og Open Licenses.
  • Drawings-brukere – Se Drawings-bruk og administrer Drawings-opplastere.
  • Gateway-administratorer – Opprett tillatelser for administratorer på kontoen.

Du kan navigere gjennom disse delene i innholdsfortegnelsen til høyre. Først vil vi drøfte tilgangen til Gateway og hvordan man logger på.

Tilgang til Gateway

Bluebeam Gateway er fullt tilgjengelig på nettet på https://portal.bluebeam.com, og administratorer kan utføre kontorelatert arbeid der.

Innlogging
For å logge på Gateway, trenger du en Bluebeam ID (eller BBID), den samme legitimasjonen du bruker når du logger på Bluebeam Studio og Drawings.

For å logge på Gateway:

1. Gå til https://portal.bluebeam.com
  2. Under Bluebeam ID oppgir du e-posten og passordet for BBID.
    Har du ingen Bluebeam ID? Klikk på Opprett konto.
  3. Klikk på Logg på.

Hvis du har flere kontoer

På Gateway-hjemmesiden ser du en oversikt over kontoene dine og tilknyttede lisenser. Bruk søkefeltet til å raskt finne kontoen du leter etter.

Hvis et produkt eller en lisens ikke finnes på listen, kan du ta kontakt med oss for å få hjelp.

Kontosammendrag

Hvis du klikker på en konto, sendes du til siden Kontosammendrag. Her ser du Revu-lisenser, tilgjengelige Drawings-lisenser og aktive Gateway-administratorer. Herfra kan du administrere kontoen ved å gå til en av delene som diskuteres under.

Revu-lisenser

Hvis du klikker på Revu Licenses sendes du videre til Administrer lisenser-siden, der du kan velge en fane (Perpetual, Enterprise eller Open) og se alle kontoens lisenser. Du kan bytte mellom forskjellige lisenstyper ved å klikke på fanene på toppen. Hvis en fane ikke er synlig, betyr det at lisenstypen ikke er tilknyttet kontoen din. Hvis du har spørsmål, kan du se Spørsmål om lisenser og installasjon.

Perpetual-lisenser

I denne fanen ser du en krysstabellvisning av alle Perpetual Licenses tilknyttet kontoen din. Hver lisens identifiseres med sitt eget lisensnummer, og tabellen kan filtreres etter Registrerte lisenser, Vedlikeholdsutløpsdato, Versjon og mer. For å filtrere resultatene videre, kan du klikke på en utgave av Revu på toppen. Hvis du klikker på et serienummer, sendes du til Detaljer-siden for denne lisensen.

Søk etter datamaskinnavn

Hvis du ikke vet serienummeret til en lisens, kan du søke etter dens datamaskinnavn. Velg Datamaskinnavnet-alternativet i søkefelttet for å gjøre dette.

Detaljer-siden

På Detaljer-siden kan du se all informasjon for lisensen din, som:

• Produktnøkkel
  • Vedlikehold
  • Tilgjengelige lisenser
  • Versjon
  • IP-adresse
  • Registreringsdato
Eksporter Lisens-informasjon

Du kan bruke eksport av alle data for en lisens ved å klikke på Last ned csv. -koblingen.

Enterprise License

I Enterprise Licenses-fanen ser du en krysstabellvisning av alle Enterprise Licenses tilknyttet kontoen din. Hver lisens identifiseres med sitt eget lisensnummer, og filteres etter Registrerte lisenser, Vedlikeholdsutløpsdato, Versjon og mer. For å filtrere resultatene videre, kan du klikke på en utgave av Revu på toppen. Hvis du klikker på et serienummer, sendes du til Detaljer-siden for denne lisensen.

Søk etter datamaskinnavn

Hvis du ikke vet serienummeret til en lisens, kan du søke etter dens datamaskinnavn. Velg Datamaskinnavnet-alternativet i søkefelttet for å gjøre dette.

Detaljer-siden

På Detaljer-siden kan du se all informasjon for en Enterprise License, som:

• Bruker
  • Versjon
  • Produktnøkkel
  • Registrerte lisenser
  • Tilgjengelige lisenser
  • Vedlikehold
  • Siste responstid
Eksporter Lisens-informasjon

Du kan hente ut alle data for denne lisensen ved å klikke på Last ned csv. -koblingen.

Registrert-fanen

Registrert-fanen lister alle datamaskiner som for øyeblikket er registrert på den valgte lisensen. Du kan også se andre opplysninger som IP-adresse, datoen datamaskinen ble registrert, og siste responstid (siste gang Revu ble besøkt på enheten).

Hvis du klikker på avmerkingsboksen ved siden av hver datamaskin, vises Tilbakekall datamaskin-knappen. Tilbakekalling av en registrert datamaskin fjerner den fra lisensen og fjerner all lisensinformasjon på denne datamaskinen.

Hvis Tilbakekall-alternativet vises i grått eller du ikke kan tilbakekalle en datamaskin, kan det hende at lisensen din er utløpt. Ta kontakt med oss for fornyelsesalternativer.

Du kan avbryte en ventende tilbakekallingsforespørsel ved å klikke på Avbryt tilbakekalling på følgende side. Når statusen er endret til Vellykket tilbakekalling, må maskiner registreres på nytt manuelt.

Tilbakekall-funksjonen for Enterprise-lisenser er tilgjengelig for Revu 2015.5 og nyere.

Tilbakekalt-fanen

Denne fanen lister alle uregistrerte datamaskiner og datamaskinens navn, versjonsnummer, tilbakekallingsdato og siste responstid (siste gang Revu ble besøkt på enheten).

Vis Drawings-bruk

Klikk på denne knappen for å se Drawings-bruk for denne lisensen.

Open License

I Open License-fanen ser du en krysstabellvisning av alle Open Licenses tilknyttet kontoen din. Hver lisens identifiseres med sitt eget lisensnummer, og filtreres etter lisenser som er Tillatt eller I bruk, og det totale antallet Tilgjengelige lisenser. Hvis du klikker på et serienummer, sendes du til Detaljer-siden for denne lisensen. Finn ut mer om hvordan lisenser administreres i Revus administrasjonsveiledning.

Søk etter datamaskinnavn

Hvis du ikke vet serienummeret til en lisens, kan du søke etter dens datamaskinnavn. Velg Datamaskinnavnet-alternativet i søkefelttet for å gjøre dette.

Detaljer-siden

På Detaljer-siden ser du all informasjon for en lisens, som produktnøkler for alle versjoner, datamaskinnavn, brukere, tillatte lisenser, vedlikeholdsstatus og siste ping (siste gangen Revu ble brukt på enheten).

På midten av denne siden vises en Bruksrapport-del som omfatter en graf med lisensens detaljerte brukslogg. Enheter på denne lisensen-delen viser informasjon om enheter som har hatt tilgang til Open License.

Eksporter Lisens-informasjon

Klikk på denne koblingen for å laste ned et Excel-regneark med lisensinformasjon.

Open Licensing for Bluebeam Revu krever Revu eXtreme, versjon 2015.5 eller nyere.

Vis Drawings-bruk

Klikk på denne knappen for å se Drawings-bruk for denne lisensen.

Bruksrapport

Bruksrapporten gjør det mulig for deg å visualisere datatrender og se nærmere på lisenstilgang. Data kan filtreres på forskjellige måter:

• Aktive brukere – dette alternativet viser antallet aktive brukere i grafen når det er valgt.
  • Aktive og avviste brukere – dette alternativet viser antallet aktive og avviste brukere på grafen når det er valgt.
  • Dato-rullegardin – Bruk denne rullegardinlisten til å endre dataene som vises i grafen, og i arket med brukerdata som nevnt tidligere. Du kan velge forhåndsbestemte datointervaller eller bruke alternativet for tilpasset datointervall.
  • Eksporter lisensinformasjon – klikk på Last ned .csv for å laste ned et Excel-regneark som inneholder detaljert informasjon om brukertilgang til Open License. Datoområdet som er inkludert i dette regnearket fastsettes av datoene som vises i grafen.

Slik oppretter du et tilpasset datområde:

1. Klikk på pilen som peker nedover over grafen. En rullegardinmeny åpnes.
  2. Velg Tilpasses område nederst i listen. En dialogboks vises over grafen.
  3. Klikk på datofeltet til venstre for å velge en startdato.
  4. Velg en dato når kalenderen vises.
    Klikk på den aktuelle månedens navn for å gå til månedsvisningen og velge en annen måned.
    Klikk på tilbake-pilen i dagsvisningen for å velge et annet år.
  5. Deretter klikker du på datofeltet til høyre for å velge en sluttdato ved å bruke kalenderen.
  6. Klikk på Bruk.
Denne rapporten viser bare brukere som har lukket Revu-programvaren. Aktive brukere eller brukere som går ut av Revu-programmet mens det kjører vises ikke i rapporten før de lukker programvaren.

Grafen illustrerer trender basert på tre statistikker:

• Tillatt – Antallet brukere som har kan få tilgang til Revu samtidig. Dette antallet representeres av en gul, stiplet linje.
  • Avvist – Antallet brukere som har fått avvist tilgang til Revu på et bestemt tidspunkt, noe som indikerer at antallet tillatte brukere ble oversteget. Dette antallet representeres av en rød prikk. Påse at avmerkingsboksen Vis avviste velges hvis du ønsker å vise denne informasjonen.
  • Maks. aktive – det totale antallet brukere som fikk tilgang til Revu på et bestemt tidspunkt. Dette antallet representeres med en blå prikk.

Du kan også samhandle med grafen for å se mer detaljert informasjon.

• Hold musepekeren over grafen for å se nøyaktige tall for et bestemt tidspunkt. Et verktøytips tilstøtende til prikken som du indikerer, viser det nøyaktige antallet i de tilknyttede fargene. Et verktøytips vises også på det angitte tidspunktet nederst i grafen.
  • Hvis du vil se et mindre datasett, klikker og drar du over det ønskede datoområdet før du slipper. Grafen zoomer inn på området. Dobbeltklikk på grafen for å zoome ut.

Enheter på denne lisensen

Denne delen av lisenssiden lar deg se alle enheter som har tilgang til Open License eller som tidligere har hatt det. Denne informasjonen deles inn i følgende faner: Aktiv, Registrert og Tilbakekalt.

Aktiv-fanen

Denne fanen viser en liste over datamaskiner som for øyeblikket kjører Revu. Her kan du midlertidig frigi en lisens som for øyeblikket er i bruk på en av de oppførte maskinene. Når du frigir en lisens på Open License, kan du la en annen datamaskin åpne Revu, ta den frigitte lisensen og bruke Revu med full funksjonalitet.

For å frigjøre en lisens, krysser du av i den tilknyttede avmerkingsboksen til venstre og klikker på Frigjør valgte. Frigjøring av en lisens tilbakekaller ikke lisensregistreringen for datamaskinen, og den vil fortsatt vises på Registrert-fanen.

Dette er en midlertidig handling og alle datamaskiner som frigis på denne måten krever lisensen sin i løpet av de neste 20 minuttene. Derfor er det viktig at Revu raskt åpnes på den nye datamaskinen etter at lisensen frigis. Ellers tar den opprinnelige datamaskinen tilbake lisensen og ingen lisenser vil være tilgjengelige for andre maskiner.

Når den frigitte lisensen hentes av en ny datamaskin, vil den opprinnelige datamaskinen som ble frigitt fremdeles kunne hente en lisens selv når alle lisenser er i bruk.  Dette sikrer at en bruker aldri havner i en situasjon der vedkommende ikke kan lagre arbeidet sitt. I denne situasjonen legger du kanskje merke til at lisenssaldoen på lisensen din er negativ. Dette korrigeres av seg selv når en annen bruker lukker Revu og lisensen frigis.

Registrert-fanen

Denne fanen viser en liste over registrerte datamaskiner, i tillegg til produktets versjonsnummer, IP-adresse, opprinnelig registreringsdato og siste responstid (siste gang Revu ble besøkt på enheten).

Hvis du må avregistrere en av datamaskinene permanent, merker du av i den tilhørende avmerkingsboksen til venstre, klikker på Tilbakekall valgte og deretter på Tilbakekall enheter på neste side som åpnes for å bekrefte tilbakekallingen.

Hvis Tilbakekall-alternativet vises i grått eller du ikke kan tilbakekalle en datamaskin, kan det hende at lisensen din er utløpt. Ta kontakt med oss for fornyelsesalternativer.
Tilbakekalt-fanen

Denne fanen viser en liste over uregistrerte datamaskiner, samt versjonsnummeret, tilbakekallingsstatus og tidspunktet da den sist ble brukt.

Du kan avbryte en ventende tilbakekallingsforespørsel ved å klikke på Avbryt tilbakekalling ved siden av enheten listet i Tilbakekalt-fanen. Maskinen må registreres manuelt på nytt når tilbakekalt-statusen endres til Vellykket tilbakekalt.

Drawings-brukere

Bluebeam-tegninger støttes ikke lenger. Les mer.

Hvis du vil se Drawings-bruk for lisensene dine eller legge til eller fjerne Drawings-opplastere, kan du gjøre det i denne delen av Gateway. Først må du velge en lisens du vil administrere og gå til Drawings-bruk for Lisens-siden.

Lisensopplysinger og Administrering av Drawings-opplastere

Denne siden viser en krysstabellvisning av aktive Drawings-opplastere, tillatte ark og en lisens informasjon om vedlikeholdsutløp.

Legg til en Drawings-opplaster

For å legge til en Drawings-opplaster, klikker du på Legg til Drawings-opplastere-knappen på toppen. Legg til den nye opplasterens e-post for BBID og klikk på Legg til. Opplasteren mottar en e-post med de neste trinnene.

Drawings-opplastere kan tildeles én lisens av gangen. Hvis denne knappen er skygget ut, kan det hende at du har nådd maks. antall Drawings-opplastere for lisensen din.

Legg til flere Drawings-opplastere

Du kan legge til opptil 100 Drawings-opplastere på samme tid med en .csv -fil ved å klikke på Last opp Drawings-managere via .csv -koblingen. Dette laster automatisk ned en -csv -mal. Legg til e-postadressene for BBID for alle opplastere i .csv -arket og dra eller importer den formaterte -csv-filen til samme side. Klikk på Last opp .csv.

Reaktiver en Drawings-opplaster

For å reaktivere en tidligere opplaster, går du til siden for Drawings-bruk og legger til e-postadressene for BBID i søkefeltet. Klikk på Reaktiver ved siden av BBID-e-posten deres og bekreft reaktiveringen ved å klikke på Aktiver.

Deaktiver en Drawings-opplaster

For å deaktivere en eksisterende opplaster, går du til siden for Drawings-bruk og legger til e-postadressene for BBID i søkefeltet. Klikk på Deaktiver ved siden av BBID-e-posten deres og bekreft reaktiveringen ved å klikke på Deaktiver.

Slik overfører du en Drawings-opplaster til en annen lisens

Siden Drawings-opplastere kan tilordnes én lisens av gangen, kan du overføre en opplaster til en annen lisens hvis det er nødvendig. Hvis du vil overføre en opplaster, må du først deaktivere opplasteren fra den aktuelle lisensen og så legge dem til i den ønskede lisensen.

Trinn 1: Deaktiver opplasteren fra den aktuelle lisensen.

1. Velg Drawings-brukere i menyen.
  2. Klikk på Administrer på lisensen som opplasteren for tiden er tilordnet.
  3. Finn opplasterens e-post i tabellen og klikk på Deaktiver.

Trinn 2: Legg til opplasteren i den nye lisensen.

1. Velg Drawings-brukere i menyen.
  2. Klikk på Administrer på lisensen du vil tilordne opplasteren til.
  3. Klikk på Legg til Drawings-opplastere.
  4. Angi opplasterens e-post og klikk på Legg til.

Opplasteren mottar en e-post med de neste trinnene.

Gateway-administratorer

Hvis du vil ha hjelp fra en kollega til å administrere lisensene dine, kan du legge til vedkommende som Gateway-administrator (også kalt lisensadministrator). Administratorer kan se alle lisenser på en konto og administrere Drawings-opplastere og andre Gateway-administratorer.

Fra hjemmesiden klikker du på Administrer Gateway-administratorer. Du sendes videre til Vis og administrer Gateway-administratorer-siden som viser en krysstabellvisning over nåværende administratorer og deaktiverte administratorer.

For å se nåværende Gateway-administratorer for en konto, velger du Nåværende administratorer-fanen. Denne viser en krysstabellvisning med administratorer. I denne fanen kan du også invitere og deaktivere en administrator.

Inviter en Gateway-administrator

Hvis du vil invitere en ny administrator, klikker du på Inviter Gateway-administrator-knappen øverst. Legg til den nye administratorens e-post for BBID og klikk på Send invitasjon. Brukeren mottar en e-post med de neste trinnene.

Deaktiver en Gateway-administrator

For å deaktivere en eksisterende administrator, søker du etter BBID-e-postadressen i administratorlisten og klikker på Deaktiver.

Deaktiverte administratorer-fanen

Velg denne fanen for å se en liste over deaktiverte administratorer. For å rekativere en administrator, søker du etter BBID-e-postadressen deres og klikker på Gjør til administrator. Vedkommende mottar en e-post med instruksjoner om hva de må gjøre.

Flere Gateway-funksjoner

Du kan gå til flere funksjoner i Gateway-bunnteksten, som:

• Tilbakestill passord – Denne sender deg til en side der du kan tilbakestille BBID-passordet.
  • Ende e-post – Denne sender deg til en side der du kan endre e-post for BBID.
  • Kontakt oss – Denne sender deg til Kontakt oss-siden, der du kan sende en melding til Kundeservice eller Teknisk støtte.
  • Last ned Revu – Denne sender deg til Oppdateringer- og Installasjons-siden, der du kan laste ned de siste produktoppdateringene våre.

Revu 2018

Gateway