Bluebeam® Revu® 21 – veiledning for installasjon

revu
Bluebeam® Revu® 21 – veiledning for installasjon

• Revu 21

Gå til andre versjoner:

Last ned distribusjonspakker (MSI)

Før du fortsetter, må du laste ned distribusjonspakken (64-biters). Disse pakkene inneholder alt du trenger til en vellykket distribusjon. Se Slik planlegger du distribusjonen for en forklaring av disse pakkenes komponenter.

Last ned Revu 21

Last ned 64-bit

Ser du etter en eldre versjon?

Introduksjon

Store organisasjoner står vanligvis overfor en rekke forskjellige utfordringer, deriblant å finne en mer effektiv distribusjonsmetode, samt riktig konfigurasjon av et program til bruk der flere brukere er tilknyttet. Vi har utviklet retningslinjer i de påfølgende sidene for planlegging og distribusjon av Bluebeam Revu.

Denne veiledingen ble skrevet for IT-administratorer med forutsetning at leseren har god forståelse av grunnleggende konsepter, deriblant programvareinstallasjon, Windows-kommandolinjen, samt skriving og kjøring av satsvise filer.

Du finner retningslinjer for administrasjon av distribusjonen din etter installasjon i Administrasjonsveiledningen for Revu 21.

Dette er nytt i Revu 21

Registreringsprosessen:

• Et serienummer eller en produktnøkkel er ikke lenger nødvendig for distribusjonen. Derfor kreves ingen egenskaper i skriptet.
  • Egenskapen Delayed Authorization (DA=1) kreves ikke leger.
  • Tilkobling til lisensserveren er ikke nødvendig under installasjonen. På grunn av denne forbedringen har vi fjernet kravet om å registrere/avregistrere programvaren. Du må ikke lenger finne registreringsknappen i Revu-menyen eller Kommandolinje-alternativene i administratoren.

Internett-tilkobling kreves ikke lenger under installasjon per Revu 21:

• Du kan bruke SYSTEM-kontoen når du distribuerer via SCCM.
  • Siden vi nå bruker en abonnementsmodell, vil brukere logge på Revu etter distribusjon slik at det riktige abonnementsnivået kan tre i kraft.

Andre viktige endringer i Revu 21:

• Markeringsmodus og Visningsmodus kreves ikke, siden funksjonene nå er avhengige av abonnementsnivåets pålogging.
  • Abonnement og distribusjon er blitt enklere, og vi har derfor eliminert behovet for å bruke redigeringsprogrammet for konfigurasjon.
  • Siden vi ikke lenger fokuserer på Revu-versjoner og har gått over til en abonnementsbasert modell, er behovet for ARP-modifisering og den valgfrie sjekken før installasjon blitt fjernet.

Slik planlegger du distribusjonen

Kompatibilitet og systemkrav

Siste kompatibilitetsinformasjon er tilgjengelig i Kompatibilitet og systemkrav for Bluebeam Revu® 21.

Administrasjonsveiledning for Revu 21

Administrasjonsveiledningen for Revu 21 dekker en rekke forskjellige emner for etter installasjon, deriblant Bluebeam Administrator-konsollprogrammet, Revu-innstillinger, abonnementsstyring, Bluebeam Studio, samt elektroniske og digitale signaturer.

Distribusjonspakker for større bedrifter

Installasjonsprogrammet bruker Microsoft Windows Installer-rammeverket (msiexec.exe), og derfor er det veldig viktig at riktig versjon av Windows Installer allerede er installert på maskinene dine.

MSI-pakken

Dette er filen du bruker til å distribuere en fullstendig installasjon av Revu.

Det er svært viktig at du laster ned riktig installasjonspakke for miljøet ditt. Når du har gjort dette, åpner du .zip-filen og gjør deg kjent med innholdet, som omfatter:

• En ReadMe-fil som lister opp innholdet i MSI-pakken og forutsetninger for installasjonen.
  • Revu MSI-installasjonsfilen
  • OCR MSI-installasjonsfilen. Per Revu 20 er OCR-modulen separat fra Revu MSI og er nå et separat installasjonsprogram.
  • Microsoft .NET Framework 4.8 frakoblet installasjonsprogram. .NET Framework 4.8-installasjonen under Windows 10 krever enten Windows 10 Anniversary eller Windows 10 Creators Update. Se nettstedet til Microsoft for å få mer informasjon.
    .NET Framework 4.8 er også inkludert i Windows 11-installasjoner.
  • Omdistribuering for Visual C+ for Visual Studio 2022. Hvis denne ikke allerede er installert på maskinene, må den distribueres før MSI distribueres.
  • Et skript som fjerner eldre versjoner av Revu. (Uninstall Previous Version.txt – Endre filutvidelsen til .bat før du kjører den. Når filen endres fra en tekstfil til en satsvis fil, kan du kjøre den med forhøyede rettigheter. Denne satsvise filen avregistrerer og avinstallerer Revu (alle versjoner) på maskinen).
  • En SharePoint-utvidelse. Støttes på SharePoint 2019 og nyere på lokale servere, og SharePoint Online (Office 365).
  • Et SharePoint-tillegg. Støttes på SharePoint 2013 og nyere lokale servere, og SharePoint Online (Office 365).

Hvis du vil vite mer om installasjon av Bluebeam SharePoint-intergrasjonsappen i SharePoint-miljøet, kan du se Installere SharePoint-integrasjonsappen.

Avinstallasjonsskriptet for hver mindre oppdatering vil kunne fjerne tidligere utgivelser, men kreves IKKE for å kjøre hvis du oppdaterer til en mindre utgivelse innenfor den samme versjonen. Dette betyr at alle fremtidige MSI-oppdateringer for Revu 21 vil kunne kjøre på toppen av tidligere Revu 21-installasjoner.

Egendefinerte innstillinger og ressurser

Hvis organisasjonen din bruker egendefinerte eller delte innstillinger og ressurser, deriblant Innstillinger, Profiler, Verktøysett og Stempler, se Administrasjonsveiledning for Revu 21 for beste praksis for eksport, samling og oppsett av disse elementene.

Konfigurere en oppsamlingsdatamaskin

Hvis du må opprette egendefinerte innstillinger og ressurser som nevnt over, må du installere Revu manuelt på en maskin slik at du kan opprette og samle opp disse ressursene, som beskrevet i Managed Net Configuration-delen i Administrasjonsveiledningen for Revu 21.

For denne enkeltinstallasjonen kan du laste ned installasjonsprogrammet nedlastingssenteret vårt.

Distribusjonsprosessen

Beste praksis

Før vi forklarer trinnene i distribusjonsprosessen, er det et par viktige ting som må vurderes:

Beste praksis er å beholde den tidligere MSI-filen på sin opprinnelige plassering for å unngå mulige oppdateringsproblemer under planleggingen av en ny distribusjon.
  • Følg instruksjonene nøye og unngå snarveier eller å endre arbeidsflyten på en annen måte.
  • Bluebeam støtter ikke manuell redigering av MSI-filen, siden dette vil gjøre filens digitale signatur ugyldig.
  • Hvis du oppgraderer til Revu 21 fra en eksisterende installasjon av en eldre Revu-versjon, må du fjerne den eldre programvaren først ved å starte «Uninstall Previous Version»-skriptet som er inkludert i MSI-distribusjonspakken for Revu 21.
  • Sørg for at du kjører Uninstall-skriptet med forhøyede rettigheter.
    Hvis du bruker SCCM, vil Uninstall Previous Version-skritet kunne fordeles via en oppgavesekvens. Hvis du trenger hjelp med SCCM-prosessen, kan du se Microsoft SCCM-dokumentasjonen.
  • Vi anbefaler på det sterkeste å opprette en pilotgruppe med sluttbrukere for å teste nye Revu-versjonen før den distribueres i organisasjonen din.
MSI-filen må kjøres med forhøyede rettigheter uavhengig av hvorvidt kontoen som brukes, er en del av de lokale maskinenes administratorgruppe. Windows 10-brukere bør se Windows Brukerkontokontroll som referanse.
  • Bruke Microsoft SCCM

Per Revu 21 er en Internett-tilkobling ikke lenger nødvendig under distribusjon. Derfor kan du velge Install for user eller Install for SYSTEM (SYSTEM-konto) når du oppretter en MSI-distribusjonspakke.

Distribusjonsverktøy

Uavhengig av hvilken pakke eller hvilket distribusjonsverktøy du bruker, vil kommandolinjeskriptet ditt starte Windows Installer (msiexec.exe) under installasjonen.

Flere distribusjonsverktøy bruker kommandolinjen til å kjøre et MSI-installasjonsprogram, deriblant System Center Configuration Manager (SCCM), Quest KAC (tidligere Dell KACE) og Microsoft Windows-gruppepolicy.

Det er viktig å merke at vi bare leverer støtte for bruken av kommandolinjeskript, og ikke selve distribusjonsverktøyene.

Distribusjon av OCR-modulen

Vi leverer OCR-modulen i en separat MSI utenfor Revu-programmet for å effektivisere fremtidige oppdateringer. Både Revu MSI og OCR MSI er inkludert i distribusjonspakkene du finner på nettstedet vårt.

Hvis du vil at brukerne dine skal kunne dra nytte av visse Revu-funksjoner som bruker tekstgjenkjenning, deriblant OCR, AutoMark, Sets og Batch Link, må du distribuere OCR MSI-filen.

Hvis OCR MSI ikke installeres av en administrator eller avinstalleres av en bruker, vil Revu fremdeles fortsette å fungere. Men brukere vil ikke kunne bruke noen av funksjonene forklart over. OCR-modulen kan installeres til enhver tid for å løse slike problemer.

Revu MSI og OCR MSI kan distribueres i valgfri rekkefølge. Den ene er ikke avhengig av den andre. Når du oppdaterer Revu til en ny mindre utgivelse, trenger du ikke distribuere OCR-modulen på nytt hvis den tidligere ble distribuert i den opprinnelige installasjonen. I denne situasjonen trenger du bare distribuere Revu MSI.

For å kunne effektivisere oppdateringsprosessen og holde filstørrelsen så liten som mulig, vil OCR MSI ikke leveres via oppdateringsprogrammet i appen. Siden OCR-modulen ikke endres ofte, vil Bluebeam levere en oppdatering med hver større utgivelse.

OCR-pakken har ingen spesielle parametere annet enn standard msiexec-alternativer. Her finner du et eksempel på en stille installasjon av 64-biters OCR MSI:

msiexec.exe /i "[path to deployment folder]\BluebeamOCR x64 21.msi" /qn

Både Revu- og OCR-installasjonsprogrammene fjernes når du bruker den satsvise Uninstall Previous Version-filen. Men hvis du avinstallerer fra Kontrollpanel, vil Revu og OCR vises som separate linjeelementer og må da avinstalleres individuelt.

Hvis du feilsøker en individuell maskin og installerer på nytt med Suite .exe, vil OCR installeres automatisk.

Revu MSI-egenskapertabellen

MSI-egenskapstabellen viser egenskapene som gjør det mulig for deg å konfigurere og tilpasse Revu-installasjonen. Ingen egenskaper kreves for installasjon lenger per Revu 21. Nedenfor ser du de støttede valgfrie egenskapene.

Støttede valgfrie egenskaper

BB_AUTO_UPDATE Aktiver eller deaktiver oppdateringsvarsler i appen: Aktivert (standard) = 1, deaktivert = 0. Se notater.
BB_DISABLEANALYTICS Aktiver eller deaktiver sending av informasjon om programbruk til Bluebeam. Send (standard) = 0, ikke send = 1. Se notater.
BB_DEFAULTVIEWER Angitt som standardprogram (standard) = 1, ikke endre standard = 0. Se notater.
BB_DESKSHORTCUT Bluebeam Revu-skrivebordssnarvei (standard) = 1, ingen snarvei = 0
BB_DESKSTAPLER Bluebeam Stapler-skrivebordssnarvei = 1, ingen snarvei (standard) = 0
BB_FEATURES Deaktiverer forskjellige Revu-funksjoner: alle funksjoner aktivert = 65535 (standard). Se Aktivere og deaktivere Revu-funksjoner med BB_FEATURES for mer informasjon.
BB_IE_PLUGIN Installer og aktiver = 1, deaktiver (standard) = 0
BB_JOBOPTIONS Skriv inn UNC eller fullstendig kvalifisert bane for den egendefinerte .jobOptions-filen.
BB_NETCONFIG Skriv inn UNC eller fullt kvalifisert bane til den administrerte Net Config-mappen.
BB_PAGESIZE Skriv inn «A4» for å overstyre standard sidestørrelse for Bluebeam PDF-skriver.
DISABLE_WELCOME

Deaktiverer Revu HTML-velkomstsiden og siden Opplæringsvideoer for arbeidsflyt. Aktiver (standard) = 0, deaktiver = 1

Oppretter en registeroppføring Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Bluebeam Software\20\Revu DWORD med navnet WorkflowsInitialized“.

BB_REVUPREFERENCES Skriv inn UNC eller fullkvalifisert bane til din RevuPreferences.xml-fil.
IGNORE_RBT Deaktiver Se etter ventende omstart = 1, se etter ventende omstart = 0. Se notater.
MBCODE Bestemmer hvilken av Bluebeams plugin-moduler som er aktivert. Standardverdien 1023 aktiverer alle. Se Aktivere Bluebeams plugin-moduler med MBCODE for mer informasjon
BB_AUTO_UPDATE-egenskapen

BB_AUTO_UPDATE-egenskapen er på som standard. Når den forblir aktivert, vil brukere motta en varsling i appen når en ny Revu-oppdatering er tilgjengelig. Hvis du ikke vil at brukere skal motta en varsling i appen når en ny versjon er tilgjengelig, må du deaktivere denne egenskapen.

The BB_DISABLEANALYTICS-egenskap

Revu sender bruksdata til Bluebeam for å forbedre programmet som standard. Informasjonen du oppgir, hjelper oss med å bedre forstå bruksatferden og trender slik at vi kan fortsette å forbedre produktene og tjenestene våre. All informasjon som oppgis er anonym, og den deles ikke med tredjeparter. Bluebeam samler ikke inn personopplysninger om deg. Hvis du vil deaktivere dette, distribuerer du installasjoner med BB_DISABLEANALYTICS-egenskapen angitt som One (BB_DISABLEANALYTICS=1) i MSI-kommandolinjeskriptet eller MST-filen.

Brukere som åpner Revu 21 for første gang, kommer til å se et nytt vindu, «Fortell oss om deg selv», som ber om grunnleggende kundeopplysninger.

Hvis du velger å ikke sende bruksdata ved å velge bort BB_DISABLEANALYTICS=1, vil vinduet «Fortell oss om deg selv» heller ikke vises. Se Bluebeams personvernerklæring for mer informasjon om opplysningene vi samler inn.

Angi standard PDF-program med BB_DEFAULTVIEWER

Microsoft har endret hvordan standardprogrammer velges i Windows 8 og nyere, noe som betyr at BB_DEFAULTVIEWER-innstillingen overstyres. Dette betyr at brukerne dine må følge trinnene i Endre standard PDF-visningsprogram. Du finner mer informasjon på Microsoft-nettstedet.

Aktivere og deaktivere Revu-funksjoner med BB_FEATURES

Hver Revu-funksjon har en tilordnet numerisk verdi som vist i tabellen nedenfor. Hvis du vil deaktivere en funksjon, trekker du fra funksjonens numeriske verdi fra standardverdien til BB_FEATURES-egenskapen (65535) vist i tabellen over Støttede valgfrie egenskaper over, og legger til svaret som en ny verdi for BB_FEATURES-egenskapen.

Hvis du for eksempel vil deaktivere Tekstfjerning-funksjonen, må du trekke fra verdien til denne funksjonen (2) fra 65535, og så legge til resultatet (65533) som by verdi for BB_FEATURES.

Revu-funksjoner og deres numeriske verdier:

Administrator Button (Revu Menu) = 128 Product Updates Button (Help menu) = 16
AllFeatures = 1023 Redaction Cut Content & Erase Content = 2
DigitalSignatures = 4 SelfSignCertificates = 8
EditText = 1 TranslateMarkups = 32
ExportToOffice = 64 Session Following Feature = 512
Mer informasjon om Øktfølgingsfunksjonen (Session Following Feature)

Noen brukere kan trenge muligheten til å forhindre at andre brukere følger dem i en Studio-økt for å overholde personvern- og arbeidsforskrifter. Følgende scenarier viser hva som skjer når denne funksjonen er slått av:

Bruker X prøver å følge bruker Y
– Skjermen til bruker Z vil fremdeles vises som om de følger bruker Y, men de vil ikke motta posisjonsoppdateringer fra bruker Y.

Bruker Y sender en «Følg meg»-forespørsel til alle brukere
– Bruker Y vil ikke vise forespørselsdialogen

Bruker Y forsøker å følge bruker X
– Bruker Y vil ikke kunne følge en annen bruker (alle grensesnittelementer for øktfølging er fjernet)

Deaktivering av «Se etter ventende omstart»

Installasjonsprogrammet stiller inn egenskapen IGNORE_RBT som 0 som standard. Når MSI startes, vil installasjonsprogrammet sjekke om en omstart venter på maskinen. Installasjonen stoppes hvis både IGNORE_RBT=0 og hvis en omstart venter. Hvis egenskapen IGNORE_RBT=1 bestås, vil installasjonen ikke stoppes selv om en omstart venter. Uten dette flaget vil installasjonen stoppe hvis en bruker ikke starter på nytt når det forespørres.

En Microsoft-parameter kalt REBOOT=ReallySuppress lar deg også styre når en maskin startes på nytt.

Ifølge beste praksis må du avslutte all aktive programmer og nettlesere for å sikre en høyere sannsynlighet for at undertrykkelsen lykkes. Den ventende omstarten må utføres på et tidspunkt etter at installasjonen er fullført for at Revu skal fungere riktig.

Aktivere Bluebeams plugin-moduler med MBCODE

Hver av plugin-modulene for Bluebeam for støttet programvare fra tredjeparter har en tilordnet numerisk verdi som vist i tabellen nedenfor. Hvis du bare vil aktivere én plugin-modul – for eksempel plugin-modulen for AutoCAD – må du skifte ut standardverdien for MBCODE på 1023 (alle plugin-moduler aktivert) med nummeret 2. I tilfeller der du må aktivere flere enn én plugin-modul, legger du sammen opptil den numeriske verdien og legger til summen som ny MBCODE-verdi. Alle plugin-moduler deaktiveres hvis verdien endres til 0.

Bluebeams plugin-moduler er bare aktivert hvis tredjepartsprogramvaren er installert. Se Oversikt over kompatibilitet med Revu for å kontrollere at tredjepartsprogrammet støttes.

Revus plugin-moduler og deres numeriske verdier

Alle plugin-moduler deaktivert = 0 Microsoft Outlook = 128
AutoCAD = 2 ProjectWise = 64
AutoCAD LT (32- og 64-biters) = 4 Revit og Navisworks = 16
Internet Explorer = 32 SolidWorks = 8
Microsoft Office = 1

Språktransformeringer

Du kan distribuere installasjoner på et annet språk enn standardspråket i Windows ved å stille inn TRANSFORMS-egenskapen til en av språkkodene oppført nedenfor. Ellers installeres Revu på språket som brukes av det overordnede operativsystemet.

Kommandolinjeeksempler for MST og MSI-installasjoner er tilgjengelige lengre nede i denne veiledningen.

Språktransformeringskoder for Revu:
Dansk = 1030 Italiensk = 1040
Nederlandsk = 1043 Japansk = 1041
Engelsk = 1033 Koreansk = 1042
Finsk = 1035 Norsk = 1044
Fransk standard = 1036 Spansk = 1034
Tysk = 1031 Svensk = 1053

Distribusjonsmetoder

Denne delen forklarer emner som Windows Installer-brytere og hvordan du skriver skript for MSI-installasjoner.

En merknad om Windows Installer-brytere

Du bør være kjent med tre viktige Windows Installer-brytere når du skriver et skript for MST- eller MSI-installasjoner:

Forteller Windows Installer å kalle msiexec.exe for å kjøre en installasjon

/i

Denne bryteren lar deg kjøre uovervåkede og stille installasjoner

/qn

Brukes hvis du har opprettet en MST som må kalles. Dette gjøres ved å oppgi mappebanen til der MST-filen er og filnavnet til MST. TRANSFORMS lar deg også installere Revu på forskjellige språk.

TRANSFORMS

Skrive et installasjonsskript

La oss ta en titt på forskjellige måter for distribusjon av Revu som bruker kommandolinjen på litt forskjellige måter.

Bruke en Microsoft Transform-fil (MST-fil)

En Microsoft Transform-fil (MST-fil) lar deg minimere typografiske feil siden all egenskaper-/parameterendringer utføres i MST-filen, som kappes av et kort kommandolinjeskript. Dette betyr at du kan dobbeltsjekke endringene dine i Egenskaper-tabellen før de sendes videre under installasjonen.

Viktig merknad om Transforms

Scenario 1: Språk TRANSFORMS

Når du bruker språk TRANSFORMS, bør MST-filen være i samme rot som MSI. Ikke bruk en bane til MST, kun MST-navnet. Det må heller IKKE være mellomrom i navnet til MST-filen og INGEN anførselstegn rundt MST-filnavnet.

TRANSFORMS=:1031;MyTransforms.mst
TRANSFORMS=:1031;<ikke bruk bane til mst, kun mst-filnavnet>

Scenario 2: Standard-TRANSFORMS

Når du bruker TRANSFORMS, bør MST-filen være i samme rot som MSI. Bruk anførselstegn rundt banen til MST-filen.

TRANSFORMS="C:\Deployment Folder\MyTransforms.mst"
TRANSFORMS=<bane med anførselstegn til mst-filnavnet>
Opprette og redigere en MST-fil

Hvis du ikke har gjort det allerede, må du laste ned og installere et MSI-redigeringsprogram, for eksempel InstEd. Følg trinnene nedenfor når du har gjort dette:

1. Start InstEd, klikk på File-menyen og åpne den originale MSI-filen.
  2. Klikk på Transformering-menyen og velg Ny Transformering.
  3. Når dialogen Ny transformering åpnes, gir du MST-filen et navn og klikker på Lagre.
    Filen bør ikke kalles «Transforms.mst» og må lagres i samme mappe som det opprinnelige MSI-installasjonsprogrammet.
  4. Klikk på Tabeller-fanen til venstre, velg Egenskap i Tabeller-listen. Her kan det være nyttig å klikke på Egenskap-kolonneoverskriften for å alfabetisk sortere Egenskaper-listen.
  5. Rediger egenskapene slik at de passer til kravene dine.
    IKKE rediger egenskaper annet enn de som er oppført i MSI-egenskapstabellen
  6. Klikk på Fil-menyen og lagre filen.
Skrive et kommandolinjeskript med MST-filen

Her finner du flere eksempler på installasjonsskript som kan kalle opp en MST-fil:

msiexec.exe /i "Bluebeam Revu x64 21.msi" TRANSFORMS=YourMSTFile.mst /qn

En stille installasjon på tysk:

msiexec.exe /i "Bluebeam Revu x64 21.msi" TRANSFORMS=:1031;MyTransforms.mst /qn

Det er viktig at du tester skriptet i en hevet ledetekst på en testmaskin før du distribuerer installasjonen, slik at du vet at den kjører slik den skal.

Ikke dobbeltklikk på MSI-filen. Dette vil installere Revu uten de påkrevde forhøyede rettighetene eller tilpasningne du kan ha angitt i MSI-egenskaper.
Bruk MSI-egenskaper direkte

Du kan også bygge distribusjonen ved å skrive et komplett installasjonsskript som kaller opp Revu MSI-filen og lister alle egenskapsendringene.

Verdier for MSI-bryteren (merket med en skråstrek) må angis med anførselstegn som vist under. Når det gjelder egenskaper spesifikt for Bluebeam, må mellomrom skiftes ut med anførselstegn.
Før du distribuerer Revu, anbefaler vi deg å skrive og korrekturlese skriptet ditt i et tekstredigeringsprogram og å kjøre det på en testmaskin i en hevet ledetekst.

MSI-skripteksempler

For at du skal få en bedre oversikt over hvordan kommandolinjeskript kan skrives for forskjellige installasjonskrav og -konfigurasjoner, kan du se disse eksemplene:

Grunnleggende stille installasjon som også distribuerer en spesifikk RevuPreferencs.xml-fil

Se forskjellen i bane mellom .msi- og .xml-filen:

msiexec.exe /i "\\MyServer\Bluebeam?Deployment\Bluebeam Revu x64 21.msi" BB_REVUPREFERENCES=\\MyServer\Bluebeam?Deployment\RevuPreferences.xml /qn

Skript som stille kombinerer OCR MSI og Revu MSI med en TRANSFORMS-fil:

START /WAIT msiexec.exe /i "C:\Users\<USERNAME>\Desktop\MSIBluebeamRevu21x64\BluebeamOCR x64 21.msi" /qb && msiexec.exe /i "C:\Users\<USERNAME>\Desktop\MSIBluebeamRevu21x64\Bluebeam Revu x64 21.msi" TRANSFORMS="C:\Users\<USERNAME>\Desktop\MSIBluebeamRevu21x64\Bluebeam Revu x64 21.mst" /qn

Kjøre og feilsøke en distribusjon

Hvis du har skrevet skriptet og testet det i en hevet ledetekst på en testmaskin, kan du nå kjøre den i et distribusjonsverktøy du ønsker, for eksempel SCCM, Dell KACE eller Gruppepolicy.

Hvis installasjonen ikke går som forventet eller mislykkes, må du gå tilbake og sjekke arbeidet ditt. Hvis skriptet ditt kaller en MST-fil, må du åpne den på nytt med MSI-redigeringsprogrammet og forsikre deg om at du har angitt riktige egenskaper.

Når du har bekreftet at du har brukt riktig syntaks i skriptet, må du bekrefte på nytt med en hevet ledetekst på en testmaskin.

MSI-installasjonsprogrammet oppretter en detaljert loggfil i %TEMP%-katalogen og på den lokale stasjonen til maskinen som Revu blir installert på. Navnekonvensjonen er MSIxxxxx.log der xxxxx er tilfeldige tegn som MSIjfb1d6.log. Se etter vanlige Windows-installasjonsfeil i denne loggen.

Hvis du bruker SCCM, er loggfilen tilgjengelig i C:\windows\temp når det er installert via SYSTEM-kontoen.
En liste over Windows Installer-feilkoder og deres definisjoner er tilgjengelig på Microsoft-nettstedet.

Oppdatere eksisterende installasjoner

Den nye MSI-prosessen fjerner den gjeldende installerte versjonen av Revu 21 og erstatter den med den nyeste Revu 21-oppdateringen som du distribuerer. Prosessen krever heller ikke ny distribusjon av OCR MSI-filen. Siden OCR-modulen ikke er nødvendig for nyere Revu 21-oppdateringer, vil Revu-distribusjonspakken din være mindre.

Nedenfor finner du flere eksempler på skript som kan brukes til å oppdatere en eksisterende installasjon av Revu 21:

Første MSI-installasjon med valgfri parameter:

msiexec /i "Bluebeam Revu x64 21.0.0 msi" DISABLE_WELCOME=1
Du vil trenge eventuelle andre parametere som du opprinnelig brukte for den første distribusjonen.

Oppdatere MSI-installasjon med valgfri parameter:

msiexec /i "Bluebeam Revu x64 21.0.X msi" DISABLE_WELCOME=1

Etter installasjon: distribusjon av valgfri tilpasning

Bluebeam-administratorkonsoll

Administrator-programmet (PbMngr5.exe) lar deg utføre følgende funksjoner eller installasjon via Windows-kommandolinjen:

• Installere plugins
  • Installere på nytt / avinstallere vår Bluebeam PDF-skriver
  • Angi standard DPI for Bluebeam PDF-skriveren
  • Konfigurer nettkonfig
  • Sikkerhetskopiering, tilbakestilling, gjenoppretting av Revu-brukerinnstillinger

Hvis du vil ha mer informasjon om de tilgjengelige funksjonene, kan du gå til PbMngr5.exe-hjelpeinformasjonen fra Windows-ledeteksten ved å klikke på Start > Søk og skrive CMD.

Når ledeteksten åpnes, skriver du cd “C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\21\Revu fulgt av PbMngr5.exe /help, før du trykker på Enter-tasten.

Revu-innstillinger

To Bluebeam-konfigurasjonsfiler som inneholder programinnstillinger kan distribueres: RevuPreferences.xml-filen som kan distribueres når som helst, og UserPreferences.xml som bare kan distribueres når en ny Revu-installasjon er fullført.

RevuPreferences.xml

Denne filen inneholder alle innstillinger som er konfigurert i dialogen Revu-innstillinger (Ctrl+K). Hvis du klikker på Eksporter i dialogvinduet, kan du lagre RevuPreferences.xml-filen på et valgfritt sted, deriblant i en sentral mappe på serveren.

Selv om den ikke kan distribueres som en del av MST eller sendes som en MSI-kommandolinje, kan du også gjøre dette etter installasjon med et kommandolinjealternativ som kaller opp Bluebeam Administrator, som lar deg automatisere endringer.

Her finner du et eksempel på hvordan du distribuerer et oppdatert sett av Revu-innstillinger der alle plugin-moduler med unntak av én til Internet Explorer må forbli aktivert:

"%ProgramFiles%\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\21\Revu\PbMngr5.exe" /setup /PREFSPATH:"G:\Bluebeam Software\Settings\RevuPreferences.xml"

Du kan også kopiere eller pushe RevuPreferences.xml-filen til:

C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\21\Revu
Den vil søke etter RevuPreferences.xml når Revu startes. Når den merker at den er nyere enn UserPreferences.xml-filen i brukerens %appdata%-mappe, vil den slå sammen innholdet i den eksisterende UserPreferences.xml. Hvis du vil endre Endret dato, må du endre RevuPreferences.xml-filen. Dette kan enkelt gjøres ved å legge til et mellomrom i starten av teksten.

Angi Frakoblet PIN-krav

Brukere kan konfigurere en frakoblet PIN-kode for å få tilgang til Studio-filer når de ikke er koblet til Bluebeam Studio. Selv om dette ikke er et standardkrav, kan det redigeres under Studio-delen til RevuPreferences.xml på oppsettmaskinen din. Den kan så eksporteres til oppsamlingslokasjonen på nettverket ditt. Dette er vanligvis samme plassering som MSI-en du distribuerer.

RevuPreferences.xml-modifiseringen består av:

<Studio> <RequireOfflinePIN>True</RequireOfflinePIN> </Studio>

Denne kan distribueres med BB_REVUPREFERENCES MSI-egenskapen.

Når denne innstillingen er angitt, vil oppretting av frakoblet PIN-kode kreves for alle nye og eksisterende Studio-brukere. De vil ikke kunne logge på Bluebeam Studio uten å gjøre dette.

UserPreferences.xml

Denne filen inneholder innstillinger for en enkelt Revu-bruker. Selv om filen ikke kan distribueres til eksisterende installasjoner, kan den distribueres til en ny installasjon før første start, ved å skyve en modifisert UserPreferences.xml til følgende plassering på hver maskin:

C:\Program Files\Common Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\RevuVersion#\Revu
Hvis du allerede har samlet de egendefinerte ressursene dine, deriblant profiler og verktøysett under planleggingen av distribusjonen, kan du også kopiere dem til denne plasseringen.
Filene kopieres automatisk til følgende plassering i sin sentrale Windows-brukerprofil første gangen Revu startes:
%APPDATA%\Bluebeam Software\Revu\21

Sammenslåing av Revu-innstillinger

Hvis du bare vil legge til nye innstillinger, bør du først åpne RevuPreferences.xml-filen i et tekstredigeringsprogram og legge til Merge=”True” i starten av filen som vist nedenfor, før du konfigurerer den for distribusjon. Se veiledningen for Revu-administratorer for mer informasjon. Sammenslåingsprosessen er en erstatning for data som skal oppdateres eller redigeres i RevuPreferences.xml-filen.

Eksempel på en redigert RevuPreferences.xml-fil

Følgende sett bestående av Revu-innstillinger gir en Revu-installasjon som slår sammen disse innstillingene i en eksisterende UserPreferences.xml-fil (Merge=”True”), gir URL-adressen for organisasjonens SharePoint-server:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<RevuPreferenceDictionary Version="2" Merge="True">
<DocManSys>
<ActiveIndexx64.>0</ActiveIndexx64.>
<CacheSharePointFilesx64.>False</CacheSharePointFilesx64.>
<CheckcoutOnOpenFromHyperlinks.x64.0>False</CheckcoutOnOpenFromHyperlinks.x64.0>
<CheckcoutOnOpenFromHyperlinks.x64.1>False</CheckcoutOnOpenFromHyperlinks.x64.1>
<CheckoutOnOpen.x64.0>False</CheckoutOnOpen.x64.0>
<CheckoutOnOpen.x64.1>False</CheckoutOnOpen.x64.1>
<ClaimsSupported.x64.0>False</ClaimsSupported.x64.0>
<ClaimsSupported.x64.1>True</ClaimsSupported.x64.1>
<Countx64.>2</Countx64.>
<DefaultFileFilterPDF>True</DefaultFileFilterPDF>
<DocumentLibrary.x64.0></DocumentLibrary.x64.0>
<DocumentLibrary.x64.1></DocumentLibrary.x64.1>
<LastAccessedLibraryPath.x64.0>Test</LastAccessedLibraryPath.x64.0>
<LastAccessedLibraryPath.x64.1></LastAccessedLibraryPath.x64.1>
<LoginName.x64.0>sa</LoginName.x64.0>
<LoginName.x64.1>sa</LoginName.x64.1>
<PromptForCheckinCommentsx64.>True</PromptForCheckinCommentsx64.>
<PromptForCheckoutFromIEx64.>True</PromptForCheckoutFromIEx64.>
<RegKey.x64.0>SharePoint2007</RegKey.x64.0>
<RegKey.x64.1>SharePoint2007</RegKey.x64.1>
<SelectionDialogx64.>False</SelectionDialogx64.>
<SharePointUseExistingCookies>True</SharePointUseExistingCookies>
<Site.x64.0>http://sharepointserver1</Site.x64.0>
<Site.x64.1>http://sharepointserver2</Site.x64.1>
<SiteAlias.x64.0>SharePoint</SiteAlias.x64.0>
<SiteAlias.x64.1 />
<StoreLastAccessedFolderx64.>True</StoreLastAccessedFolderx64.>
<TestIfSharePointPathx64.>True</TestIfSharePointPathx64.>
<ToolbarIntegrationOnlyx64.>True</ToolbarIntegrationOnlyx64.>
<UseDefaultCredentialsx64.>True</UseDefaultCredentialsx64.>
</DocManSys>
</RevuPreferenceDictionary>

*Disse URL-adressene for SharePoint-serveren endres når data slås sammen med Revu Preferences-filen.

Distribusjon av egendefinerte utvidelser via kommandolinjen Revu.exe

Kommandolinjebrytere for Revu.exe

Følgende brytere lar deg fastsette hvordan importprosessen kjører og hvilke ressurser som skal kopieres til en brukers standard lokale %appdata% Revu roamingmappe:

Når ressurser eller innstillinger importeres, kopieres de som beskrevet over, mens å «legge dem til» oppretter en referanse (kobling) til en delt ressurs på en nettverksstasjon eller en annen plassering som ikke er angitt som standard.
Når egendefinerte profiler opprettes og eksporteres, er det best å inkludere alle avhengigheter, deriblant egendefinerte verktøysett, skraveringsmønstre, linjestiler, egendefinerte kolonner eller egendefinerte statuser. Når de bygges inn i en profil på denne måten, blir det mye enklere å dele disse egendefinerte ressursene på tvers av en organisasjon.
  • /bpximport:[File] – Importerer og aktiverer en profil.
  • /bpxdir:[Path] – Lar deg spesifisere en mappebane hvis du vil tilordne en ny profilkatalog. Dette er banen til et delt nettverk der profiler er lokalisert og delt på tvers av en organisasjon.
    Hvis du vil forhindre at brukere gjør endringer i profilene i denne katalogen, må du angi mappetillatelsene som «Skrivebeskyttet.»
  • /bpxactive:[Name] – Angir en spesifikk profil som “Aktiv” in enten brukerens lokale %appdata% Revu-roamingmappe eller i en delt profil. Hvis du har brukt /bpxdir: til å spesifisere en delt profilkatalog i en nettverksplassering, må du forsikre deg om at profilen du angir som Aktiv, er i den spesifiserte katalogen.
  • /btxadd:[File] – Denne instruerer en Revu-installasjon til å bruke et verktøysett som finnes på en plassering som ikke er angitt som standard, uten å importere det.
  • /btximport:[File] – Importerer et verktøysett i den gjeldende profilkatalogen.
  • /bhxadd:[File] – Instruerer Revu til å bruke et skraveringsmønster som finnes på en plassering som ikke er angitt som standard, uten at det importeres.
  • /bhximport:[File] – Importerer et skraveringsmønstersett til den gjeldende profilkatalogen.
  • /blxadd:[File] – Instruerer Revu til å bruke en linjestil som finnes på en plassering som ikke er angitt som standard, uten at den importeres.
  • /blximport:[File] – Importerer et linjestilsett til den gjeldende profilkatalogen.

Brukseksempler

Følgende skript importerer strømprofilen stille, samt toolset1.btx- og dimensions.btx-filene, til denne profilen:

"C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\RevuVersion#\Revu\Revu.exe" /s /bpximport:"U:\netProfiles\Power.bpx" /bpxactive:Power/btximport:"U:\netProfiles\Revu\toolset1.btx" /btximport:"U:\netProfiles\Revu\dimensions.btx"
  • /s – Du legger merke til denne bryteren i eksempelet over, som slår av alle varsler på skjermen som vanligvis vises under importprosessen.
Bryteren /s gjør ikke installasjonen «stille».

Importerer en profil og gjør den aktiv:

"C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\<RevuVersion#>\Revu\Revu.exe" /bpximport:"U:\Temp\Name_Profile.bpx" /bpxactive:Name_Profile

Importerer verktøysett:

"C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\<RevuVersion#>\Revu\Revu.exe" /btximport:"U:\Temp\name_Toolset.btx"

Importerer skraveringsmønster:

"C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\<RevuVersion#>\Revu\Revu.exe" /bhximport:"U:\Temp\name_Hatch.bhx"

Importerer linjestil:

"C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\<RevuVersion#>\Revu\Revu.exe" /blximport:"U:\Temp\name_Line.blx"

Bluebeam, Revu, and Bluebeam Studio are trademarks or registered trademarks of Bluebeam, Inc. Microsoft, SharePoint, and Windows are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries.

AutoCAD is a registered trademark of Autodesk in the United States and/or other countries.

© 2020 Bluebeam, Inc. All Rights Reserved.

All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners.

How-To