Bluebeam abonnementsimplementeringsveiledning

Velkommen til veiledningen for implementering av Bluebeam-abonnementer. Hensikten med denne veiledningen er å gi IT-administratorer som administrerer og distribuerer programvare informasjonen de trenger for å kunne implementere Bluebeam-abonnementer til sluttbrukere. Se bluebeam.com/pricing for mer informasjon om Bluebeam-abonnementer (Basics, Core og Complete).

Nøkkelmål + Hensyn

Denne delen skal hjelpe deg og eventuelle viktige interessenter i organisasjonen din med å planlegge detaljer rundt implementeringen av Bluebeam-abonnementet ditt. Svar på følgende spørsmål sammen med viktige interessenter.

Sluttbrukerovergang

• Hva er måldatoen din for å overføre brukere til abonnementskontoer?
  • Hva er målene dine for vellykket overgang til brukere?
  • Hvilke skritt vil bli tatt for å nå dine mål?

SSO

• Vil du implementere SSO for brukere?

For mer informasjon, gå direkte til SSO.

Distribusjon

• Vil du pakke og distribuere Revu 21 til sluttbrukere, eller la sluttbrukere laste ned og installere Revu 21 på egen hånd?
  • Er det noen spesifikke hensyn (f.eks. verktøysett, profiler, preferanser) ved utrulling?

For mer informasjon, gå til Revu 21 Deployment.

Opplæring og tjenester

• Hvilke objektiver har du forbindelse med brukerkompetanse, arbeidsflyt og/eller standardisering av verktøy?
  • Vil du inkludere opplæring eller profesjonelle tjenester som en del av implementeringen?

For mer informasjon, gå til Onboarding og opplæring.

Bluebeams portal for abonnementsadministrasjon

Bluebeam-abonnementer administreres i portalen for administrasjon av Bluebeam-abonnementer.

Når lisensen for Revu 21 er opprettet, vil en utpekt kontaktperson motta en e-postinvitasjon om å godta tillatelser for organisasjonsadministratorer for å legge til og styre brukere (og/eller ytterligere organisasjonsadministratorer).

I Revu 21-ressurser for IT-administratorer finner du administratorveiledningen og veiledningen for administrasjon av Bluebeam-abonnementer som hjelper deg med å administrere installasjoner, Bluebeam-abonnementer og brukere.

Når du har godtatt tillatelsene for organisasjonsadministratorer på e-post, kan du begynne å legge til brukere på Revu 21-kontoen og tilordne abonnementstilgang til brukere. Når brukere legges til i et abonnement, vil automatiserte e-poster bli sendt til hver person som ber dem om å godta invitasjonen og komme i gang med Revu 21, Bluebeam Cloud og Bluebeam University.

Tillatelser for organisasjonsadministratorer gir ikke tilgang til Revu 21 eller Bluebeam Cloud. Når du har aktivert Bluebeam-kontoen din som organisasjonsadministrator, må du logge på portalen for administrasjon av abonnementer og tilordne deg selv et abonnement før du kan komme i gang med Revu 21 og Bluebeam Cloud.
Avhengig av planene dine for SSO, Revu 21-implementering, brukerbevissthetskommunikasjon og/eller andre faktorer, kan det være lurt å utsette å legge til brukere for å gi den beste brukeropplevelsen.

SSO

Enkel pålogging (SSO) er i en tidlig tilgangsfase. SSO er bare tilgjengelig for aktive kunder som har kjøpt eller konvertert minst 100 enkeltlisenser til et Bluebeam-abonnement.

Du kan velge å bruke SSO for Bluebeam-abonnementet ditt. Når du gjør dette, vil brukere kunne logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud med SSO-opplysningene sine i stedet for Bluebeam ID. Revu 21-håndboken for IT-administratorer inneholder ressurser for Microsoft Azure AD– og Okta AD-konfigurasjon, som er de to typene vi støtter for tiden.

Hvis du planlegger å implementere SSO, kan det være lurt å utsette å legge til brukere i lisensen til etter at du har fullført SSO-konfigurasjonsprosessen. Ellers vil brukere motta e-poster som veileder dem til å opprette en Bluebeam-ID (hvis de ikke allerede har en). Når SSO er implementert, vil de logge på med SSO-legitimasjonen og forlate sin tidligere BBID-legitimasjon.

Utplassering av Revu 21

Bluebeam Revu er vår skrivebordsbaserte prosjekteffektivitets- og samarbeidsløsning for AECO-industrien. Med Revu 21 følger arbeidet med deg ved å logge på hvilken som helst datamaskin med din frittstående eller SSO-aktiverte Bluebeam ID.

Distribusjonsveiledningen i Revu 21-ressurser for IT-administratorer lar deg laste ned distribusjonspakker og har informasjon om hvordan du distribuerer Revu på tvers av organisasjonen din. Du kan også velge å la brukere individuelt laste ned og installere Revu. Når en bruker godtar invitasjonen om å få tilgang til Bluebeam-abonnementet, vil de motta en e-post med en kobling som de kan bruke til å laste ned Revu. Denne e-posten inkluderer meldinger om å sjekke med IT-avdelingen før nedlasting for å se om Revu allerede er distribuert.

Hvis du har til hensikt å pushe en distribusjon av Revu 21 og du gjør det før du legger til brukere i lisensen din, sjekk at individuelle brukere ikke prøver å laste ned og installere på egen hånd.

Eksisterende brukere som går fra versjon 20, 2019 og 2018

Revu 21 har samme brukergrensesnitt som ble innført i Revu 2018. Brukere som bytter til Revu 21 fra Revu 2018, Revu 2019 eller Revu 20 vil få en svært lik opplevelse med noen forskjeller avhengig av hvilken versjon eller utgave de har hatt (Standard, CAD eller eXtreme).

Våre produktmerknader gir informasjon om funksjonaliteten som er lagt til hver versjon. Det kan være nyttig å gi denne informasjonen til brukere, spesielt hvis de tidligere har brukt versjon 2018 eller 2019. I tillegg vil brukere som flytter til Complete-pakken kunne dra nytte av alle funksjoner som tidligere var tilgjengelige i eXtreme-utgaven av Revu.

Gå til Oversikt over utgave-siden vår for å se en liste over funksjoner sortert etter utgaver for versjon 20 og eldre. Hvis du vil se funksjonene som er tilgjengelige med hver abonnementspakke, må du gå til Revu 21 – abonnementsfunksjoner.

Eksisterende brukere som går over fra versjon 2017 og eldre

I april 2018 utga Bluebeam Revu 2018, som ble designet for å forbedre brukeropplevelsen og maksimere effektiviteten. Denne versjonen av Revu endret brukeropplevelsen betydelig med et nytt brukergrensesnitt, forhåndslastede opplæringsressurser og ny funksjonalitet som den dynamiske egenskapsverktøylinjen.

Brukere som for øyeblikket bruker versjon 2017 eller lavere vil oppleve en læringskurve når de flytter til det nye grensesnittet. Dette betyr at du må bestemme hvordan du skal håndtere endringsadministrasjon for utrullingen før du fortsetter. Instruktørledet opplæring vil være sterkt anbefalt.

Hvis du ser etter en nyttig ressurs før distribusjon som hjelper brukere av 2017 og eldre å finne vanlige verktøy i den oppdaterte grensesnittet, kan du se Hvor ble det av den? [EN]

Sluttbrukerbevissthet

Med enhver betydelig endring er det viktig å varsle de berørte om at endringen kommer, hvorfor den kommer og hvordan den påvirker dem. Ved å skape bevissthet rundt de nye Bluebeam-abonnementstilbudene, vil brukerne føle seg mer komfortable og informerte, noe som vil fremme raskere og mer vellykket bruk.

Vi anbefaler å varsle brukerne om endringen kommer via e-post 14 dager, fem dager og én dag før aktivering av abonnementer. I disse e-postene fokuserer du på hva som kommer, hvordan det påvirker dem positivt, og hvilke skritt de må ta når den tid kommer.

Fire sentrale endringer for sluttbrukere

• Bluebeam ID: Brukere vil bruke en Bluebeam ID (BBID) for å logge på Revu 21 og Bluebeam Cloud. Alle som tidligere har logget på Studio, har opprettet en Bluebeam ID. De kan fortsette å bruke denne Bluebeam-ID-en for å logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud – med mindre du implementerer enkeltpålogging (SSO), i så fall vil de bruke SSO-legitimasjonen sin.
  • Revu 21: Med en abonnementspakke må brukere nå logge på Revu for å bruke programmet. Etter førstegangs pålogging vil de ikke lenger måtte logge på hver gang, med mindre de logger ut før de avslutter Revu. I tillegg til å måtte logge inn, vil brukere fortsatt få samme Bluebeam Revu og de samme Studio-prosjektene/-øktene de får i dag. Revu 21 har samme brukergrensesnitt som Revu 20, 2019 og 2018. Alle funksjonene i den nye skrivebordsversjonen av Revu vil være kjent for deg fra Revu 20, men funksjonssettet som er inkludert i hver abonnementspakke varierer mellom Revu Standard, CAD og eXtreme.
  • Bluebeam Cloud: Bluebeam Cloud er en ny pakke med skybaserte løsninger skreddersydd for AECO-industrien. Ved å bruke Bluebeam Cloud vil du kunne kommentere og samarbeide om prosjektdokumenter, i tillegg til å administrere punch-, RFI- og innsendingsarbeidsflytene dine fra kontoret eller feltet på hvilken som helst web- eller iOS-enhet.
  • Bluebeam University: Bluebeam University (BBU) er en online, on-demand læringsplattform designet for å øke Bluebeam-brukernes selvtillit og ferdigheter, forenkle opplæring i hele organisasjonen og redusere tid til verdi. Bluebeam University ble tidligere tilbudt som et eget, betalt abonnement. Abonnenter vil nå motta en e-post med personlig lenke for å gi dem tilgang og opprette påloggingsinformasjon atskilt fra en BBID.

Aktiveringserfaring

Når en bruker er tilordnet et Bluebeam-abonnement, mottar vedkommende en e-post med en unik kobling som gir dem tilgang til Bluebeam University, samt en separat e-postinvitasjon som lar dem fullføre kontoregistreringen.

Hvis en bruker ikke har en Bluebeam-ID (og SSO vil ikke være aktivert), vil de opprette sin BBID på dette stadiet.

Når en bruker aktiverer abonnementet sitt, mottar vedkommende enda en e-post med informasjon om hvordan de kommer i gang med Revu 21 og Bluebeam Cloud. Denne e-posten vil gi dem muligheten til å laste ned Revu med en melding om at de først bør sjekke med IT-avdelingen. Hvis du distribuerer Revu 21 og ikke vil at brukere skal laste ned Revu individuelt, anbefaler vi å inkludere språk i kommunikasjonen om sluttbrukerbevissthet.

Installasjon av Revu krever administrative tillatelser. Hvis du allerede har distribuert Revu 21 og en sluttbruker prøver å installere, vil de bli varslet om at Revu 21 allerede er installert.

Onboarding og opplæring

Etter aktivering vil brukere motta en rekke e-postmeldinger for å komme i gang med innføringen. Denne ukentlige serien på fire e-poster (én per uke) vil bli fulgt av en undersøkelse som starter én dag etter sluttbrukeraktiveringen.

Opplæring

• Bluebeam University: Bluebeam University er en online, on-demand læringsplattform designet for å øke Bluebeam-brukernes selvtillit og ferdigheter, forenkle opplæring i hele organisasjonen og redusere tid til verdi. Bluebeam University ble tidligere tilbudt som et eget, betalt abonnement. Dette er en selvstyrt opplevelse der elevene utvikler seg i sitt eget tempo.
  • Instruktørledet opplæring: Bluebeams instruktørledede opplæring tilbyr opplæring i klasseromstil for å øke den kollektive kunnskapen til en gruppe og individuelle elever om bestemte emner.
  • Profesjonelle tjenester: Bluebeam har et team for profesjonelle tjenester bestående av bransjekonsulenter som kan samarbeide på prosjekt- eller organisasjonsnivå for å hjelpe deg med å finne og implementere skreddersydd beste praksis.
  • Gratis ressurser: Bluebeam tilbyr et omfattende bibliotek med gratis aktuelle videoer og artikler tilgjengelig gjennom læringssenteret.

Installasjon

Abonnementer

Revu 21

Bluebeam Cloud

Finn ut hva du trenger for å komme i gang med å implementere abonnementsbaserte Bluebeam-løsninger på tvers av organisasjonen din.