Bluebeam abonnementsimplementeringsveiledning

Velkommen til Bluebeams abonnementsimplementeringsveiledning. Hensikten med denne veiledningen er å gi IT-administratorer som administrerer og distribuerer programvare informasjonen de trenger for å kunne implementere Bluebeam-abonnementsplaner til sluttbrukere.

Nøkkelmål + Hensyn

Denne delen er ment å hjelpe deg og eventuelle sentrale interessenter i organisasjonen din med å planlegge detaljer rundt implementeringen av Bluebeam-abonnementet. Fyll ut følgende spørsmål med sentrale interessenter.

Sluttbrukerovergang

• Hva er måldatoen din for å overføre brukere til abonnementslisensen?
  • Hva er målene dine for vellykket overgang til brukere?
  • Hvilke skritt vil bli tatt for å nå dine mål?

SSO

• Vil du implementere SSO for brukere?

For mer informasjon, gå direkte til SSO.

Distribusjon

• Vil du pakke og distribuere Revu 21 til sluttbrukere, eller la sluttbrukere laste ned og installere Revu 21 på egen hånd?
  • Er det noen spesifikke hensyn (f.eks. verktøysett, profiler, preferanser) ved utrulling?

For mer informasjon, gå til Revu 21 Deployment.

Opplæring og tjenester

• Hva er dine mål når det gjelder brukerkompetanse, arbeidsflyt og/eller verktøystandardisering?
  • Ønsker du å inkludere opplæring eller profesjonelle tjenester som en del av implementeringen?

For mer informasjon, gå til Onboarding og opplæring.

Portal for organisasjon og administrasjon

Bluebeam-abonnementer administreres i Bluebeam Org Administrator Portal.

Når lisensen din er opprettet, vil en utpekt kontaktperson motta en e-postinvitasjon om å godta organisasjonsadministratortillatelser for å legge til og administrere brukere (og/eller flere organisasjonsadministratorer).

I Bluebeam Subscription IT Admin Handbook finner du Admin Guide og Bluebeam Org Admin Portal Guide for å hjelpe deg å administrere installasjonene, abonnementspakkene og brukerne.

Etter å ha godtatt organisasjonsadministratortillatelsene dine via e-post, kan du begynne å legge til brukere på kontoen din og tilordne abonnementspakketilgang til brukere. Når brukere legges til i en lisens, vil automatiserte e-poster bli sendt til hver person som ber dem om å godta invitasjonen og komme i gang med Revu 21, Bluebeam Cloud og Bluebeam University.

Avhengig av planene dine for SSO, Revu 21-implementering, brukerbevissthetskommunikasjon og/eller andre faktorer, kan det være lurt å utsette å legge til brukere for å gi den beste brukeropplevelsen.

SSO

Du kan velge å implementere SSO for Bluebeam-abonnementet ditt. Ved å gjøre det vil brukere kunne logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud med SSO-legitimasjonen i stedet for en Bluebeam-ID. Bluebeam Subscription IT Admin Handbook inkluderer ressurser for Microsoft Azure AD og Okta AD-konfigurasjon, de to typene vi for øyeblikket støtter.

Hvis du planlegger å implementere SSO, kan det være lurt å utsette å legge til brukere i lisensen til etter at du har fullført SSO-konfigurasjonsprosessen. Ellers vil brukere motta e-poster som veileder dem til å opprette en Bluebeam-ID (hvis de ikke allerede har en). Når SSO er implementert, vil de logge på med SSO-legitimasjonen og forlate sin tidligere BBID-legitimasjon.

Utplassering av Revu 21

Bluebeam Revu er vår skrivebordsbaserte prosjekteffektivitets- og samarbeidsløsning for AECO-industrien. Med Revu 21 følger arbeidet med deg ved å logge på hvilken som helst datamaskin med din frittstående eller SSO-aktiverte Bluebeam ID.

Implementeringsveiledningen i Bluebeam Subscription IT Admin Handbook er hvor du kan laste ned distribusjonspakker og lære hvordan du distribuerer Revu på tvers av organisasjonen. Du kan også velge å la brukere individuelt laste ned og installere Revu. Når en bruker godtar invitasjonen om å få tilgang til Bluebeam-abonnementet, vil de motta en e-post med en lenke for å laste ned Revu. Denne e-posten inkluderer meldinger for å sjekke med IT før nedlasting for å se om Revu allerede er distribuert.

Hvis du har til hensikt å pushe en distribusjon av Revu 21 og du gjør det før du legger til brukere i lisensen din, sjekk at individuelle brukere ikke prøver å laste ned og installere på egen hånd.

Eksisterende brukere som går fra versjon 20, 2019 og 2018

Revu 21 har samme brukergrensesnitt som ble innført i Revu 2018. For brukere som går over til Revu 21 fra Revu 2018, 2019 eller 2020, vil opplevelsen være svært lik med noen forskjeller, avhengig av versjon og utgave (Standard, CAD eller Extreme).

Våre produktmerknader gir informasjon om funksjonaliteten som er lagt til hver versjon. Det kan være nyttig å gi denne informasjonen til brukere, spesielt hvis de tidligere har brukt versjon 2018 eller 2019. I tillegg vil brukere som flytter til Complete-pakken kunne dra nytte av alle funksjoner som tidligere var tilgjengelige i eXtreme-utgaven av Revu.

For en liste over funksjoner etter utgave for versjon 20 og under, besøk vår Edition Overview-side. For å se funksjonene som er tilgjengelige for hver abonnementspakke, besøk vår side med funksjoner for abonnementspakke.

Eksisterende brukere som går over fra versjon 2017 og eldre

I april 2018 utga Bluebeam Revu 2018, som ble designet for å forbedre brukeropplevelsen og maksimere effektiviteten. Denne versjonen av Revu endret brukeropplevelsen betydelig med et nytt brukergrensesnitt, forhåndslastede opplæringsressurser og ny funksjonalitet som den dynamiske egenskapsverktøylinjen.

Brukere som for øyeblikket bruker versjon 2017 eller lavere vil oppleve en læringskurve når de flytter til det nye grensesnittet. Dette betyr at du må bestemme hvordan du skal håndtere endringsadministrasjon for utrullingen før du fortsetter. Instruktørledet opplæring vil være sterkt anbefalt.

For en nyttig forhåndsdistribusjonsressurs som hjelper 2017 og eldre brukere med å finne vanlige verktøy i det oppdaterte grensesnittet, se Hvor ble det av? [EN]

Sluttbrukerbevissthet

Med enhver betydelig endring er det viktig å varsle de berørte om at endringen kommer, hvorfor den kommer og hvordan den påvirker dem. Ved å skape bevissthet rundt de nye Bluebeam-abonnementstilbudene, vil brukerne føle seg mer komfortable og informerte, noe som vil fremme raskere og mer vellykket bruk.

Vi anbefaler å varsle brukerne om endringen kommer via e-post 14 dager, fem dager og én dag før aktivering av abonnementer. I disse e-postene fokuserer du på hva som kommer, hvordan det påvirker dem positivt, og hvilke skritt de må ta når den tid kommer.

Fire sentrale endringer for sluttbrukere

• Bluebeam ID: Brukere vil bruke en Bluebeam ID (BBID) for å logge på Revu 21 og Bluebeam Cloud. Alle som tidligere har logget på Studio, har opprettet en Bluebeam ID. De kan fortsette å bruke denne Bluebeam-ID-en for å logge på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud – med mindre du implementerer enkeltpålogging (SSO), i så fall vil de bruke SSO-legitimasjonen sin.
  • Revu 21: Med en abonnementspakke vil brukere nå bli bedt om å logge på Revu for å få tilgang til applikasjonen. Etter deres første pålogging vil de ikke lenger være pålagt å logge på hver gang med mindre de logger ut før de avslutter Revu. I tillegg til å være pålagt å logge på, vil brukere fortsette å oppleve de samme Bluebeam Revu- og Studio-prosjektene/-øktene som de gjør i dag. Revu 21 har samme brukergrensesnitt som Revu 20, 2019 og 2018. Alle funksjonene i den nye Revu desktop-versjonen vil være kjent for deg fra Revu 20, men funksjonssettet som er inkludert i hver abonnementspakke er annerledes enn i Revu Standard, CAD og eXtreme.
  • Bluebeam Cloud: Bluebeam Cloud er en ny pakke med skybaserte løsninger skreddersydd for AECO-industrien. Ved å bruke Bluebeam Cloud vil du kunne kommentere og samarbeide om prosjektdokumenter, i tillegg til å administrere punch-, RFI- og innsendingsarbeidsflytene dine fra kontoret eller feltet på hvilken som helst web- eller iOS-enhet.
  • Bluebeam University: Bluebeam University (BBU) er en online, on-demand læringsplattform designet for å øke Bluebeam-brukernes selvtillit og ferdigheter, forenkle opplæring i hele organisasjonen og redusere tid til verdi. Bluebeam University ble tidligere tilbudt som et eget, betalt abonnement. Abonnenter vil nå motta en e-post med personlig lenke for å gi dem tilgang og opprette påloggingsinformasjon atskilt fra en BBID.

Aktiveringserfaring

Når en bruker er tildelt en lisens, vil de motta en e-post med en unik lenke for tilgang til Bluebeam University og en separat e-postinvitasjon for å fullføre lisensregistreringen.

Hvis en bruker ikke har en Bluebeam-ID (og SSO vil ikke være aktivert), vil de opprette sin BBID på dette stadiet.

Når en bruker har fullført registreringen sin, vil de motta en ny e-post med informasjon om hvordan du kommer i gang med Revu 21 og Bluebeam Cloud. Denne e-posten vil gi dem muligheten til å laste ned Revu med et notat om først å sjekke med IT. Hvis du distribuerer Revu 21 og ikke vil at brukere skal laste ned Revu individuelt, anbefaler vi å inkludere språk i kommunikasjonen om sluttbrukerbevissthet.

Installasjon av Revu krever administrative tillatelser. Hvis du allerede har distribuert Revu 21 og en sluttbruker prøver å installere, vil de bli varslet om at Revu 21 allerede er installert.

Onboarding og opplæring

Etter aktivering vil brukere motta en rekke e-postmeldinger for å komme i gang med innføring. Denne ukentlige serien på fire e-poster (én per uke) vil bli fulgt av en innledende undersøkelse som starter én dag etter aktivering av sluttbruker.

Opplæring

• Bluebeam University: Bluebeam University er en online, on-demand læringsplattform designet for å øke Bluebeam-brukernes selvtillit og ferdigheter, forenkle opplæring i hele organisasjonen og redusere tid til verdi. Bluebeam University ble tidligere tilbudt som et eget, betalt abonnement. Dette er en selvstyrt opplevelse der elevene utvikler seg i sitt eget tempo.
  • Instruktørledet opplæring: Bluebeams instruktørstyrte opplæring tilbyr opplæring i klasseromsstil for å øke den kollektive kunnskapen til en gruppe og individuelle elever om bestemte emner.
  • Profesjonelle tjenester: Bluebeams profesjonelle tjenester-team med bransjekonsulenter kan samarbeide på prosjekt- eller organisasjonsnivå for å hjelpe deg med å finne og implementere skreddersydde beste praksis.
  • Gratis ressurser: Bluebeam tilbyr et omfattende bibliotek med gratis aktuelle videoer og artikler tilgjengelig gjennom læringssenteret.

Setup

Abonnementer