Tips og triks: Opprett 3D-PDF-er i Bluebeam Revu

Sammendrag

Finn ut hvordan du kan opprette en 3D-PDF av CAD-filer, navigere 3D-modelltreet og legge til 3D-objekter til en eksisterende PDF i Bluebeam® Revu®.

Relevante produkter

Revu Standard 2018Revu CAD 2018Revu eXtreme® 2018

Hvorfor bruke 3D-PDF-er?

3D-PDF-er gjør at du kan opprette, dele og redigere dokumenter med rik CAD-data, som hvem som helst har tilgang til. Med 3D-PDF-er, er ikke disse filene lenger eksklusive for sine opprinnelige programmer, som fører til enkel deling mellom teamog brukere av Revu.

Oppretting av en 3D-PDF med Dra og Slipp

Det finnes forskjellige måter å opprette en 3D-PDF på. Hvis du jobber med filforlengelsene Universal 3D (*.u3d) eller Industry Foundation Classes (*.ifc), kan du dra og slippe disse filene inn i Revu for å raskt opprette en 3D-PDF.

Konvertering av filer med Bluebeam Plugin CAD eXtreme

Hvis 3D-filene er i sitt opprinnelige CAD-program, kan du bruke Bluebeam plugin for å konvertere de til en 3D-PDF. Ved å bruke Revu CAD eller Revu eXtreme, kan Bluebeam plugin generere 3D-PDF-er med følgende programmer:
  • SolidWorks®
  • Revit®
  • Navisworks®
  • SketchUp Pro®

Legg til 3D-innhold til en eksisterende PDF

I tillegg til å opprette en fullstendig 3D-PDF i Revu, kan du også legge til 3D-innhold til en eksisterende PDF som inneholder tekst og vanlig 2D-grafikk. Med Legg til og Rediger 3D-innhold-verktøyet, kan du definere et bestemt område i PDF.en og legge til en 3D-modell. Bare gå til Rediger > PDF-innhold > Legg til og Rediger 3D-innhold (Ctrl+Alt+3). Når 3D-innholdet har blitt importert, kan du endre de standard skjerminnstillingene, samhandle med 3D-modelltreet og redigere detaljer og navn.

3D-modelltre og Visninger

Modelltreet gir deg en intuitiv måte å bla gjennom 3D-modellen din på, samt alle objektene den er satt sammen av. Akkurat som Markeringslisten , gir Modelltreet deg muligheten til å sortere og redigere 3D-metadataen din. Trenger du å bytte farge på rør i 3D-strukturen din? Sorter Modelltreet etter navn, velg riktige rør-objekter og rediger fargene i panelet for Egenskaper.Med Visninger kan du lagre spesifikke perspektiver og konfigureringer av 3D-modellen din til å bruke flere ganger, og konfigurasjoner av modellen til senere. Visninger husker den eksakte zoomen, panoreringen og transformeringene som er lagt til 3D-PDF-en. Trenger du å raskt zoome inn og fremheve en spesifikk markør i 3D-strukturen din til en presentasjon? Lagre en Visning og last den inn senere.

Eksportering av data til CSV

3D-PDF-er inneholder masse informasjon, så det kan hende du vil trenge å trekke ut noe av dataen. Ved å bruke filter-funksjonen i Revu, kan du raskt finjustere Modelltreet ditt til å kun vise frem den mest relevante dataen etter dine behov.Når filtreringer er vellykket, kan du eksportere dataen til CSV ved å klikke på 3D-modelltre > Sammendrag > Eksporter til CSV-sammendrag. Revu vil så generere en CSV som kun inneholder informasjonen du filtrerte etter.