Vanlige spørsmål om livssyklusslutt (EOL)

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 og eldre
  • Vu 2017 og eldre
  • Bluebeam Drawings

Bluebeam bygger en bedre fremtid ved å investere i ny teknologi og produktforbedringer som mestrer bransjens vanskeligste utfordringer. Vi fortsetter å investere i fremtiden og derfor kommer det en tid når vi ikke lenger kan støtte eller garantere integriteten til de gamle versjonene våre.

Derfor har vi en rekke produkter som ikke lenger vil støttes etter 21. mars 2023. Se tabellen og vanlige spørsmål nedenfor for å få vite mer om dette EOL-programmet og hvordan det påvirker brukere som deg.

EOL – definisjoner og datoer

Datoene i tabllen nedenfor gjelder for følgende produkter i vår aktuelle EOL-utrulling:

Fase Beskrivelse DATO
Utviklingsslutt (EOD) Bluebeams produkt/utvikling vil ikke lenger vil gjøre feilrettinger/oppdateringer tilgjengelige for det bestemte produktet etter en viss dato. Alle produktene i EOL-programutgivelsen har allerede nådd datoene for utviklingsslutt.
Salgsslutt (EOS) Bluebeam slutter å selge det bestemte produktet eller tjenesten og vil ikke lenger tillatte at flere brukerlisenser legges til. 22. mars 2022
Opphør av støtte Bluebeam vil ikke lenger tilby teknisks støtte for det identifiserte produktet fra en viss dato. 21. mars 2023 eller 12 måneder etter EOS
Livssyklusslutt (EOL) Berørt sluttbrukertilgang til Studio og andre skybaserte tjenester slutter å fungere fra en viss dato. Perpetual Licence kan ikke lenger nedgraderes, overføres eller registreres på nytt for det gitte produktet. 21. mars 2023 eller 12 måneder etter EOS
Hvis du vil se en fullstendig liste over produkter som nærmer seg eller har nådd EOL, kan du se Bluebeams støtte for livssyklusslutt (EOL).

Spørsmål om livssyklusslutt

Hvorfor håndhever Bluebeam dette EOL-programmet?

Bluebeam investerer i en ny infrastruktur og teknologi med en visjon om å levere en fullstendig sky- og datasentrert portefølje. Vi skifter fokus mot utvikling og investering i tråd med visjonen vår for fremtiden, og kan derfor ikke lenger støtte eller garantere integriteten til de gamle versjonene våre.

Hvorfor kunngjør Bluebeam salgsslutt nå, mens den offisielle datoen for livssyklusslutt er minst 12 måneder senere?

Det er vanlig å håndheve salgsslutt før livssyklusslutt, og Bluebeam vil sikre at vi kan oppfylle forpliktelsene våre i henhold til aktive avtaler, inkludert oppfyllelse av vedlikehold og garantier.

Kommer Bluebeam til å fortsette å støtte Revu 20?

Vi forventer å fortsette støtten for Revu 20 til midten av 2024. Hvis og når Revu 20 blir en del av Bluebeams EOL-program, vil rimelige varsler gis minst 12 måneder i forveien.

Hvordan vet jeg hvilken versjon av Revu jeg bruker?

Hvis du vil vite hvordan du sjekker Revu-versjonen din, kan du se denne artikkelen.

Bør jeg skifte til Revu 20 eller vente på den neste versjonen?

Hvis du er en ny kunde, anbefaler vi deg å komme i gang med Revu nå, slik at du kan maksimere produktiviteten med våre enestående løsninger for produkteffektivitet og samarbeid. Hvis du legger til vedlikehold til Revu-kjøpet, vil du kvalifisere for en gratis oppgradering til den nyeste versjonen når den blir tilgjengelig midten av 2022.

Hvis du er en eksisterende kunde, anbefaler vi deg å oppgradere til den neste versjonen av Revu, som blir tilgjengelig i midten av 2022, for å få mest mulig verdi av løsningene våre. Med den kommende versjonen får du:

• Enklere tilgang til arbeidet ditt, inkludert markeringer, Tool Chest og dokumenter fra arbeidsplassen, arbeidsbilen og i hjemmet ditt
  • Mer mobilitet med en sømløs tilkobling til våre skybaserte løsninger
  • Tilgang til bedre sikkerhet med introduksjonen av Single-Sign-On (SSO)
Kan jeg nedgradere lisensen min til en eldre versjon hvis jeg kjøper/har Revu 20?

Du kan nedgradere den eksisterende lisensen din til alle versjoner som er eldre enn Revu 20 frem til den offisielle datoen for salgsslutt (EOS) (22. mars 2022).

Kan jeg legge til flere brukerlisenser i den nåværende lisensen min for Revu 2019 eller eldre?

Du kan legge til flere brukerlisenser i den eksisterende lisensen for Revu 2019 eller eldre frem til den offisielle datoen for salgsslutt (EOS) (22. mars 2022). Etter dette kan nye brukerlisenser bare legges til støttede Revu-lisenser (f.eks. Revu 20 og nyere).

Kan jeg fjerne brukerlisenser på Revu 2019 eller eldre etter datoen for salgsslutt?

Du kan flytte eksisterende lisenser til andre enheter frem til livssyklusslutten (EOL) trer i kraft (21. mars 2023).

Hvordan vet jeg om jeg har vedlikehold og/eller om jeg kvalifiserer for en gratis oppgradering?

Denne siden lar deg sjekke statusen til lisensen din og veileder deg gjennom prosessen.

Hva hvis jeg har et eldre produkt med vedlikehold med en gyldighet over datoen for livssyklusslutt?

Du kan oppdatere gratis til en støttet versjon av programvaren.

Hvordan fungerer prosessen for oppgradering av versjonen min?
  • Kunder med vedlikehold kan oppgradere disse brukerlisensene med standardprosessene.
  • Kunder uten vedlikehold må kjøpe en betalt oppgradering via de normale kanalene: nettbutikk, telefonbestilling eller bestilling.
Kan jeg fremdeles bruke Revu 2019 eller eldre hvis jeg velger å ikke oppgradere?

Gamle versjoner av Revu som bruker en Perpetual- eller Enterprise-lisens kan fremdeles fungere etter EOL-datoen, men Bluebeam vil ikke lenger tilby teknisk støtte for disse versjonene og kan ikke garantere at de kommer til å fungere uten problemer.

Jeg bruker for tiden Bluebeam Drawings. Hvilke muligheter har jeg nå som produktet opphører?
  • Du kan bruke Revu for iPad-appen til å enkelt vise og markere dokumenter, samt samarbeide med prosjektets interessenter. Klikk her for å finne ut mer.
  • Senere i år kommer vi til å introdusere en serie nye skybaserte løsninger som lar deg få tilgang til, markere og fullføre hele arbeidsflyter mens du er på farten. Følg med for oppdateringer og kunngjøringer!
Berører dette alle Studio-servere i alle regioner?

Ja.

Berøres Revu for iPad av dette?

Støtte for iPad berøres ikke av denne planen.

Berøres Studio Prime eller Studio Enterprise av dette?

Støtte for Studio Prime berøres ikke av denne planen. Men en versjon av Revu 20 eller nyere kreves for å få tilgang til Studio via Revu etter 21. mars 2023.

Brukere av Studio Enterprise eller eldre versjoner av Revu mister ikke Studio-funksjoner, siden de ikke har tilgang til Bluebeams skybaserte produkter. Alle som bruker Studio Enterprise med en Perpetual- eller Enterprise-lisens, mister ikke tilgang før de må registrere/omregistrere brukerlisensene for 2019 eller eldre versjoner.

Men alle som bruker Open Licence, vil ikke lenger ha tilgang etter EOL-datoen.
Jeg er vant til det klassiske brukergrensesnittet i eldre versjoner av Revu. Hvordan kan jeg lære mer om det nyeste brukergrensesnittet?

Selv om brukergrensesnittet ble endret i Revu 2018, har brukerne våre med litt tilvenning merket at det oppdaterte grensesnittet er enklere å navigere med raskere arbeidsflyter på grunn av færre klikk og mer eiendom for dokumentene. Hvis du trenger hjelp til å bli kjent med det nye brukergrensesnittet, inneholder Revu 20 flere nyttige veiledninger i appen, og støttesiden vår inneholder også nyttige artikler som hjelper deg med overgangen:

Hvilke spesifikke kjøpsalternativer er tilgjengelige for kunder som vil kjøpe en eldre versjon eller salgsslutt?

Etter 22. mars 2022 vil den eneste muligheten være å oppgradere til en støttet versjon av Revu.

Se denne artikkelen for mer informasjon om støttede produkter/versjoner og støttenivåer.
Hvordan kan jeg finne ut om Revu 20 støtter det gjeldende operativsystemet mitt hvis jeg må oppgradere?
Hva skjer med Studio-økten/-prosjektet etter EOL-datoen hvis jeg ikke oppgraderer til en støttet versjon av Revu?

Alle Studio-data håndteres i henhold til våre gjeldende retningslinjer for oppbevaring av data. En økt slettes permanent fra Bluebeam-serveren etter 180 dagers inaktivitet. Du kan til enhver tid før denne slettingen logge på Studio med en støttet versjon av Revu og laste ned filer du har lagret der.

Studio-prosjekter blir ikke arkivert eller slettet automatisk, og kan bare slettes av prosjekteieren eller en bruker med Full kontroll-tillatelse. Hvis et Studio-prosjekt slettes av prosjekteieren, kan det gjenopprettes i opptil 120 dager. Etter 120 dager slettes prosjektet permanent fra serveren.

Vi bruker en eldre versjon av ekstern programvare (f.eks. Windows, AutoCAD, Revit, SolidWorks) som ikke er kompatibel med Revu 20, og jeg trenger derfor den eldre versjonen av Revu.

Vi anbefaler deg å oppgradere til kompatible versjoner av alle programvarepakker for å sikre at arbeidsflytene dine støttes fullstendig. Men hvis du velger å fortsette med en eldre versjon av Revu som er kompatibel med eldre programvare du kjører, bør du huske på at du ikke lenger kan administrere lisensen din etter livssyklusslutt, og at du mister tilgangen til Studio.

Jeg jobber i et stort selskap. Hvordan kan jeg fastslå hvem som er administrator/eier av Revu-lisensen min?

Vi anbefaler deg å ta kontakt med IT-avdelingen, siden de sannsynligvis eier programvarelisensen din.

Hva skjer fremover med brukere av Vu 2017 eller eldre?

Studio-samarbeidspartnere som ikke har en Revu-lisens kan få Vus funksjoner for tilgang til økter eller prosjekter ved å laste ned Revu 20 og kjøre programmet i visningsmodus. Se Visningsmodus eller markeringsmodus for mer informasjon.