Slik bruker du Bluebeam Studio med en prøveversjon av Revu | Revu 21

Bruker du en eldre versjon av Revu?

Denne artikkelen gjelder:

• Basics
  • Core
  • Complete

Bluebeam Studio gjør det enkelt å samarbeide på dokumenter, selv hvis du ikke har et Bluebeam-abonnement. Hvis du har en 30-dagers kostnadsfri prøveperiode, får du tilgang til alle funksjonene i Bluebeam Revu. Når prøveperioden utløper, kan du fortsette å samarbeide i skrivebeskyttet modus. Her finner du tips du kan bruke til å komme i gang med Studio med en gratis prøveversjon av Revu.

Visningsmodus i Revu 20 og eldre er nå kjent som Skrivebeskyttet modus i Revu 21 og Bluebeam Cloud.

Kom i gang i Studio

Når du registrerer deg for en prøveperiode, opprettes din Bluebeam ID (BBID) som du kan bruke til å logge på Revu 21 og Studio. Slik logger du på Studio:

1. Åpne Revu.
  2. Gå til Studio-panelet (Alt+C).
    «Bruk påloggingsopplysningene mine for Revu» er valgt som standard, slik at du kan bruke BBID som er knyttet til prøveversjonen din. Du kan også logge på Studio med en annen BBID enn den du bruker til å logge på Revu.
  3. I nedtrekksmenyen velger du Studio-regionen tilknyttet din BBID.
  4. Velg Logg inn.

Studio-økter og Studio-prosjekter

Bluebeam Studio inkluderer to samarbeidsverktøy: Studio-økter og Studio-prosjekter. Kort forklart er Studio-prosjekter ment for skybasert fillagring og dokumentstyring, mens Studio-økter brukes til å legge til markeringer i PDF-dokumenter i sanntid i samarbeid med kollegaer. Hvis du kjenner til forskjellen, kan du også bedre forstå hvordan og hva du kan redigere i Studio.

Studio-prosjekter

Om Studio-prosjekter

Hvis du vil finne Studio-prosjekter, åpner du Studio-panelet (Alt+C) og velger Prosjekter.

Et prosjekt er en lagringsplass på nettet og et dokumentstyringssystem. Prosjekter kan lagre mange forskjellige filtyper (inkludert filer som ikke er PDF-dokumenter) som kan redigeres i andre programmer. For å sikre at deltakere ikke overskriver hverandres endringer, må dokumenter først sjekkes ut før de kan redigeres. Når dokumenter sjekkes ut, betyr det at ingen andre kan redigere dokumentet til det er sjekket inn igjen.

Slik bruker du prosjekter

Hovedarbeidsflyten for prosjekter går ut på å sjekke ut et dokument, endre det og så sjekke det inn igjen som en ny revisjon. Denne prosessen varierer litt avhengig av hvorvidt du redigerer et PDF-dokument eller et dokument som ikke er en PDF.

Slik redigerer du PDF-dokumenter

1. Åpne Studio-panelet og velg Prosjekter.
  2. Høyreklikk på filen og velg Sjekk ut. Filen vises nå i Ventende-delen av prosjektet med et blått ikon ved siden av det.
  3. Høyreklikk på filen igjen og velg Åpne. PDF-dokumentet lastes inn i en ny fane i Revu.
  4. Rediger PDF-dokumentet som nødvendig og gå til Fil > Lagre (Ctrl+S) for å lagre endringene.
  5. Gå tilbake til fanen Studio-prosjekter. Høyreklikk på filen i delen Venter og velg Sjekk inn.
Under innsjekkingsprosessen blir du bedt om å legge til kommentarer. Disse kommentarene legges til i dokumentets revisjonshistorikk. Hvis du vil se revisjonshistorikken, høyreklikker du på dokumentet og velger Revisjonshistorikk.

Slik redigerer du filer som ikke er PDF-er

Andre filtyper, deriblant Excel-regneark og Word-dokumenter, kan også legges til i Studio-prosjekter. Disse filene kan sjekkes ut og redigeres lokalt med sitt opprinnelige program før de sjekkes inn i prosjektet igjen.

1. Åpne Studio-panelet og velg Prosjekter.
  2. Høyreklikk på filen og velg Sjekk ut. Filen vises nå i Ventende-delen av prosjektet med et blått ikon ved siden av det.
  3. Høyreklikk på filen igjen og velg Åpne. Filen åpnes i sitt opprinnelige program (for eksempel åpnes Microsoft Excel hvis du åpner et Excel-regneark).
  4. Rediger dokumentet og lagre endringene når du er ferdig.
  5. Gå tilbake til Studio-prosjektfanen. Høyreklikk på filen i Venter-delen og velg Sjekk inn.

Studio-økter

Om Studio-økter

Hvis du vil finne Studio-økter, åpner du Studio-panelet og velger Økter.

Økter er ment for PDF-basert samarbeid på internett. Du trenger ikke sjekke inn og ut filer mens du er i en økt. Hvis du vil åpne et PDF-dokument, kan du velge filen selv om andre brukere har åpnet PDF-dokumentet. Alle brukere i økten kan legge til markeringer i dokumentet, og alle kan se hva andre legger til eller har lagt til. Det er også et Register som registrerer hva hver bruker legger til, endrer eller fjerner fra PDF-dokumentet.

For å sikre at brukere holdes ansvarlig for handlingene sine, kan markeringer i økter kun endres eller fjernes av brukeren som opprettet dem. Men det er mulig å overføre markeringer fra inaktive brukere til ande brukere i økten om nødvendig.

Automatisk sikkerhetskopiering av nettsky

Alle markeringer legges til i sanntid og lastes opp til nettskyen så snart du legger dem til i PDF-filen. Dette betyr at hvis du mister tilkoblingen til økten, er markeringene dine lagret trygt i denne økten. Revu husker hvilke PDF-filer som var åpne og gjenoppretter dem for deg automatisk, slik at du kan fortsette der du slapp når Internett-tilkoblingen er tilbake.

Etter 14 påfølgende dager med frakoblet bruk ber Revu deg om å logge på igjen.

Slik blir du med i en økt eller et prosjekt

Hvis du ble invitert til en Studio-økt eller et -prosjekt, kan du bli med i økten eller prosjektet direkte fra e-postinvitasjonen.

Basics-abonnenter må inviteres til en økt eller et prosjekt for å jobbe i Studio.
  1. Åpne e-postinvitasjonen.
  2. Velg Ble med i økten eller Ble med i prosjektet. Dette er avhengig av invitasjonstypen.
  3. Revu skal automatisk åpne og laste inn økten eller prosjektet fra invitasjonen.

Hvis Revu ikke åpner automatisk eller hvis du må bli med i økten manuelt, kan du også bruke økt- eller prosjekt-ID-en i e-posten til å bli med i økten.

Hvis du har fått tilsendt en økt- eller prosjekt-ID

Du kan bli med i et prosjekt eller en økt ved å bruke det nisifrede ID-nummeret hvis du har mottatt en invitasjon eller hvis tilgangen ikke er begrenset.

1. Åpne Studio-panelet og velg enten  Prosjekter eller Økter
  2. Velg Logg inn hvis du ikke er logget inn.
  3. Velg Legg til i Studio-panelet og så Delta.
  4. Tast inn det nisifrede nummeret og velg OK.

Bluebeam Studio gjør det enkelt å samarbeide på dokumenter selv om du ikke eier en Revu-lisens. Her finner du tips du kan bruke til å komme i gang med Studio med en gratis prøveversjon av Revu.