Konfigurere Revu til samme størrelsesforhold som et papirark | Revu 21

Bruker du en eldre versjon av Revu?

Denne artikkelen gjelder:

• Basics
  • Core
  • Complete

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan kalibrere Revu for å sikre at PDF-dokumentet på skjermen samsvarer med den faktiske størrelsen til en utskreven tegning.

Hva du trenger

• en måleenhet, som en linjal eller et målebånd
  • en kalkulator

Slik kalibrerer du Revus visningsskala

Denne kalibreringen oppnås ved å måle størrelsen på linjalene på skjermen i Revu, noe som lar deg beregne den gjeldende oppløsningen til skjermen din i piksler per tomme (ppi) og oppgi den i Oppløsning-innstillingen i Revu-innstillingene:

1. Åpne hvilken som helst PDF i Revu.
  2. Aktiver linjalen på skjermen ved å velge Visning > Linjaler (Ctrl+R).
  3. Angi zoomnivået til 100 % ved å klikke på Visning > Faktisk størrelse (Ctrl+8). Linjalene vil kun vise faktisk størrelse ved dette zoomnivået.
  4. Bruk en linjal eller et målebånd for å finne «målt avstand» fra null på Revu-linjalen til et annet punkt. For eksempel 8 tommer, eller 200 mm, som vi kaller «Revu-linjalavstand».
  5. Gå til Revu > Innstillinger (Ctrl+K).
  6. I dialogboksen Innstillinger velger du Avansert > 2D-fremstilling og ser etter Oppløsning-innstillingen nær bunnen av siden.
    Hvis dette er første gang kalibrering utføres, vil standard systemoppløsning96 ppi være valgt. Hvis en egendefinert kalibrering er angitt tidligere, vil Egendefinert-alternativet allerede være valgt, med en egendefinert oppløsningsverdi i ppi-boksen.
  7. Velg Egendefinert-knappen og angi resultatet av følgende formel i Egendefinert ppi-feltet: (Revu-linjalavstand ÷ målt avstand) x gjeldende oppløsnings-PPI
(Revu-linjalavstand ÷ målt avstand) X ppi for gjeldende oppløsning = Ny egendefinert ppi
(8 tommer ÷ 8,25 tommer) X 96 = 93,09
(200 mm ÷ 216 mm) X 96 = 88,89
Den egendefinerte verdien kan ikke angis som lavere enn 50 ppi, som betyr at kalibrering av noen større skjermer ikke er umulig. Nedenfor finner du de største skjermene som kan konfigureres, basert på oppløsning.
  • Standard HD (1920×1080): 44 tommer eller 112 cm
  • WQHD eller QHD (2560×1440): 58 tommer eller 147 cm
  • 4K eller UHD (3840×2160): 88 tommer eller 224 cm

Fremgangsmåte

Måling

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan kalibrere Revu slik at PDF-en på skjermen er samme størrelse som den ville vært på den utskrevne siden.