Fire ting du kanskje ikke vet om Studio-økter

Denne artikkelen gjelder:

  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versjoner:

Studio-økter er et enkelt hjelpemiddel du og prosjektteamene dine kan bruke for å opprette et nettbasert samarbeidsmiljø i sanntid. Bare last opp PDF-filene dine til en Studio-økt og inviter deltakere, så kan alle deltakerne legge til markeringer i samme dokument så lenge økten er aktiv. Denne artikkelen handler om noen av øktfunksjonene du kanskje ikke kjenner til, men kan ha nytte av i arbeidsflytene dine.

Du må ha en lisensiert utgave av Revu for å være vert for en økt, men deltakere kan bruke visningsmodus hvis de ikke har en lisens. Se denne artikkelen for mer informasjon.

Både verter av og detakere i økter må ha en Bluebeam Studio-konto.

1. Sanntidsfunksjoner

Studio-økter gir flere deltakere tilgang til en PDF-fil og muligheten til å legge til markeringer samtidig. Alle endringene blir umiddelbart tilgjengelige for alle. Dette betyr at du ikke trenger å vente på en e-postmelding med et svar eller en ny versjon av PDF-filen for å få informasjonen du trenger. Sanntidsfunksjonene lar deg også følge andre deltakere. Dette betyr at du kan se når de zoomer, panorerer og markerer i PDF-filen.

Du kan følge en annen deltaker ved å holde musepekeren over deltakerens navn i Økt-panelet og klikke på Følg deltaker. Skjermen din vil automatisk oppdateres for å samsvare med skjermen deres. Dette lar deg løse et problem sammen en kollega uten å forlate Revu for å sende e-poster eller filer.

2. Øktoppføring og -rapportering

Når du er i en økt, kan du finne en oppføring over all markeringsaktivitet og nettprat i nederste del av Studio-panelet. All informasjonen er hyperkoblet, slik at du kan klikke på en nettpratmelding eller markering i listen og hoppe til stedet i PDF-filen brukeren så på da nettpratmeldingen eller markeringen ble lagt til.

Når Studio-økten er over, kan du opprette en rapport som én enkelt PDF-PDF som inneholder alle dokumentene og markeringene fra økten, sammen med hele øktoppføringen. Klikk på Rapport nederst til høyre i Studio-panelet for å opprette øktrapporten din.

session_report

3. Utløpsdato for økter

Øktverter kan lukke en økt manuelt når alle brukere er ferdige med arbeidet. Når økten er lukket, vil ikke filene i denne økten lenger være tilgjengelige i Studio.

Verter kan også konfigurere en Studio-økt til å ha en utløpsdato, slik at den ikke trenger å lukkes manuelt. Utløpsdatoen kan konfigureres når du oppretter økten, eller senere. Når utløpsdatoen er angitt, kan den endres etter behov.

Du angir eller endrer utløpsdatoen ved å åpne gjeldende økt og:

  1. Velg øktnavnet i Studio-panelet og vlg Innstillinger-alternativet som vises under det. En dialogboks vises.
  2. Hvis du tidligere har angitt en utløpsdato, vil Aktivert være valgt.
    • Du kan deaktivere utløpsdatoen ved å fjerne merket for Aktivert.
    • Utløpsdatoen eller -tiden kan endres ved å angi ønskede verdier i feltene til høyre for Aktivert.
  3. Klikk på OK.

Meldinger sendes hvis øktens utløpsdato er endret.

Revu sender også øktverten og deltakerne e-poster når utløpsdatoen for økten nærmer seg. Meldinger sendes ut:

  • Sju dager før utløpsdatoen
  • To dager før utløpsdatoen
  • Ett døgn før utløpsdatoen
  • Når økten har utløpt

4. Legg til prosjektfiler i en økt

PDF-filer i et prosjekt kan legges til en Studio-økt for samarbeid i sanntid. Prosjektfiler kan bare legges til i økter som opprettes på denne måten, men ytterligere prosjketfiler kan legges til i dem i fremtiden.

Brukere må ha tillatelse til å både Sende PDF-filer til økter og Lese/skrive mapper for å bruke denne funksjonen. Brukere med tillatelsen Full kontroll har allerede begge disse tillatelsene som standard.

Legg til i en ny økt

  1. Høyreklikk på PDF-filen i Studio-prosjektfanen, og velg Legg til i ny økt. Du kan velge flere PDF-dokumenter ved å bruke Ctrl+klikk eller Shift+klikk.

    Legges til Ny økt

  2. Oppgi navnet på den nye økten i dialogboksen som vises og klikk på OK.
    Nytt øktnavn

Økten opprettes automatisk med valgt(e) PDF-fil(er). Vedkommende som oppretter den nye økten med prosjektfiler blir øktvert, kan sende ytterligere prosjektfiler til økte og har mulighet til å administrere økten.

Legg til eksisterende økt

  • Høyreklikk på det valgte PDF-dokumentet eller -dokumentene og velg Legg til eksisterende økt og velg øktens navn.
    Legg til eksisterende økt
Kun økter som ble opprettet med metoden «Legg til i ny økt» beskrevet ovenfor, vises som alternativer.

PDF-filer som allerede er lagt til i en økt, merkes med ikonet I økt i prosjektpanelet. Brukere kan bli med i disse pågående øktene ved å høyreklikke på filen i prosjektfanen og velge Bli med i <navn på eksisterende økt>.

5. Gi nytt navn til en økt

Øktverten gir navn til økter når de opprettes. Deretter kan økter bare gis et nytt navn via Studio-panelet av øktens vert.

Slik gir du et nytt navn til en økt:

  1. Bli med i Studio-økten i Revu.
  2. Klikk på Øktinnstillinger-ikonet på høyre side av panelet.
    Øktinnsttillinger
  3. Rediger Øktnavn-feltet i dialogboksen Øktinnstillinger.
    Dialogboks Øktinnstillinger
  4. Klikk på OK.

Økten får nå et nytt navn og bør vises umiddelbart i Studio-panelet.

Andre versjoner av denne artikkelen

Revu 2017 og eldre
Bluebeam Studio tilbyr en ny måte å distribuere og samarbeide med andre på i PDF-dokumentene dine. De av dere som har prøvd Studio-økter har sannsynligvis lagt merke til at dette er en enkel metode for å opprette et samarbeidsmiljø i sanntid på nettet for deg og prosjektteamene dine. Bare last opp PDF-filene dine til en Studio-økt i Revu og inviter deltakere, så kan alle deltakerne legge til markeringer i samme dokument så lenge økten er aktiv. Raskt og enkelt. Dokumentbasert samarbeid som dette er for de fleste organisasjoner et mer kostnadseffektivt alternativ til å sende PDF-dokumenter på e-post. Selv om du må ha en lisensiert kopi av Bluebeam Revu for å lede en økt, betyr ikke det at deltakerne trenger det, siden de også kan bruke det gratis PDF-visningsprogrammet Bluebeam Vu til å delta i økten.

Merk: Både verter av og deltakere i økter må ha en Bluebeam Studio-konto.

I denne artikkelen presenterer jeg noen andre funksjoner i økter som også kan være nyttige for deg.

Sanntidsfuksjoner

Studio-økter gir flere deltakere tilgang til en PDF-fil og muligheten til å legge til markeringer samtidig. Alle endringene blir umiddelbart tilgjengelige for alle. Dette betyr at du ikke trenger å vente på en e-postmelding med et svar eller en ny versjon av PDF-filen for å få informasjonen du trenger. Logg på økten og du ser alltid den aktuelle versjonen av filen. Sanntidsfunksjonene lar deg også følge andre deltakere. Dette betyr at du kan se når de zoomer, panorerer og markerer i PDF-filen. Hold markøren over deltakerens navn og klikk på Følg deltaker studio-follow og skjermen din oppdateres automatisk. Dette lar deg løse et problem sammen en kollega uten at du må sende e-poster eller filer.

Tilgangskontroll

Forskjellige nivåer av tillatelser kan defineres i en Studio-økt. Du kan begrense tilgangen til å bare inkludere personene du inviterer. Hvis du vil, kan du også begrense muligheten for andre til å lagre og skrive ut dokumenter. De individuelle markeringene dine er også trygge. Alle kan legge til nye markeringer og redigere markeringene de legger til, men ingen andre kan endre markeringen din. De kan svare på markeringen, men ikke endre den. Hvis du vil svare, høyreklikker du på markeringen, klikker på Svar og begynner å skrive. Slik får du full kontroll over dokumentene og markeringene dine.

Øktoppføring og -rapportering

Når du er i en økt, kan du finne en oppføring over all markeringsaktivitet og nettprat i nederste del av Studio-fanen. All informasjonen er hyperkoblet, slik at du kan klikke på en nettprat eller markering i listen og hoppe til stedet i PDF-filen som var åpen da nettpraten eller markeringen ble lagt til. Når Studio-økten er ferdig, kan du opprette en rapport som én enkelt PDF-pakke som inneholder alle dokumentene og markeringene fra økten, sammen med hele historikken til øktens «oppføring». Du oppretter øktrapporten ved å klikke på Rapport-knappen Sammendrag i Studio-fanen.

Lukke en økt

Når du og kollegaene dine er ferdig med å jobbe i økten, kan du lukke den ved å klikke på Fullfør studio-session-finalize. Når økten er lukket, vil ikke filene lenger være tilgjengelige i Studio.

  Klikk på disse koblingene for å få mer informasjon om samarbeid med Bluebeam Studio-økter og -prosjekter, Studio Prime og Studio Enterprise. Veiledningsvideoer er tilgjengelige for Studio-økter , Studio-prosjekter og nylige Studio-forbedringer . < 

Fremgangsmåte

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 og eldre

Studio

Med Studio-økter i Bluebeam Revu kan du opprette et samarbeidssted på nettet i sanntid for deg og prosjektteamene dine. Finn ut mer.

Related Articles