Søke etter et symbol eller bilde i en PDF-fil

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Finne symboler eller bilder med VisualSearch

Med VisualSearch-funksjonen kan du søke etter alle forekomster av visuelle signaler eller objekter som oppstår i et dokument. Når du har funnet alle tilfellene av et objekt, kan du bruke en handling – som for eksempel utheving eller hyperlenking – på alle disse tilfellene samtidig. Hvis du arbeider med papirkopier av tegninger, kan du skanne dem til PDF og bruke VisualSearch.

Slik bruker du VisualSearch:

1. Åpne Søke panelet (Ctrl+F or Alt+1).
    Hvis du ikke ser Søkepanelet i sidefeltet, kan du gå til Vindu > Paneler > Søk.
  2. Klikk på Visuelt søk-knappen.
  3. Klikk på Hent rektangel.
  4. Tegn et rektangel rundt objektet du vil søke etter. Hold Shift mens du drar for å tegne en firkant.
    En forhåndsvisning vises til venstre. Hvis den ikke vises, kan du prøve å utvide Søkepanelet.
  5. Klikk på Søk. Søkefremdriften vises nederst i panelet.
  6. Hvis du har for mange irrelevante resultater eller for få relevante resultater, kan du gå til Alternativer-delen og justere Følsomhet-glidebryteren for å få bedre resultater. Lavere følsomhet tillater mer variasjon når det gjelder resultater, mens høyere følsomhet fører til et mer begrenset søk.
  7. Når du har resultatene dine, kan du velge noen av dem eller alle, for så å høyreklikke for å hyperlenke, legge til bokmerker eller uthevinger med mer.

Definere søkerektangelet

VisualSearch tar hensyn til alt som er inkludert i søkerektangelet, også tomrom. Hvis du oppretter rektangler som er for store, kan det hende at relevante elementer ikke inkluderes i søkeresultatene. Det lønner seg å opprette et rektangel som er så nærme objektet ditt som mulig.

Markering

Redigere dokumenter

Markering

Redigere dokumenter