Kanten skjæres av når du oppretter PDF-filer i AutoCAD

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 og eldre

Problem

Når du oppretter en PDF fra en AutoCAD-tegning ved hjelp av Bluebeam-plugin, skjæres av kantene på tegningen, noe som gjør den ufullstendig.

Årsak

Det kan hende du må endre utskriftsområdet for hver sidestørrelse i Bluebeam .pc3 .pc3-filer.

Løsning

Det utskrivbare området for hver sidestørrelse defineres i .pc3-filene til plugin-modulen for Bluebeam, som kan endres med AutoCADs redigeringsprogram for plotterkonfigurasjon.

Selv om det ikke anbefales å endre disse filene, kan en avansert bruker velge å gjøre det. Vi anbefaler på det sterkeste å opprette en sikkerhetskopi av de originale .pc3-filene før du gjør endringer.

.pc3-filene for plugin-modulen for Bluebeam for AutoCAD ble opprettet med AutoCADs redigeringsprogram for plotterkonfigurasjon. Disse .pc3-filene ble opprettet spesifikt for plugin-en og kan ikke nås fra AutoCAD Print-dialogboksen. Filene som inkluderes i Revu er oppført nedenfor:

Plugin-modul med Skrivedriver
AutoCAD 2010 og nyere Bluebeam PDF10-skriver HighRes.pc3, Bluebeam PDF10.skriver MedRes.pc3
Plugin-modul med Heidi-driver
AutoCAD 2010 og nyere Bluebeam PS10 HighRes.pc3, Bluebeam PS10 MedRes.pc3
Plugin-modul som oppretter DWF-utdata
AutoCAD 2010 og nyere Bluebeam DWF10.pc3
Mappe som inneholder PC3-filer
Revu 2016 – Revu 21 C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\2018\Pushbutton PDF\AutoCAD\PC3 (der 2018 er Revu-versjonen)
Revu 10 – 2015 C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\Pushbutton PDF\AutoCAD\PC3
Revu 9 og eldre C:\Users\All Users\Bluebeam Software\Pushbutton PDF\AutoCAD\PC3
Som standard er ProgramData-mappen skjult i Windows Filutforsker. Avhengig av versjonen din, følg trinnene nedenfor for å få tilgang til den.
  • I Windows 11, 10 og 8.1: Gå til fanen Vis i filutforskeren og merk av for Skjulte elementer.
  • I Windows 7 SP1 og Vista: Gå til Organiser > Mappe > Søkealternativer. Når dialogboksen Mappealternativer åpnes, velger du fanen Vis og aktiverer alternativet Vis skjulte filer, mapper og stasjoner.

Etter å ha fått tilgang til og sikkerhetskopiert .pc3-filer, følg trinnene nedenfor for å oppdatere det utskrivbare området:

1. Rediger PC3-filen.
    1. Lukk AutoCAD.
    2. I filutforskeren, naviger til mappen som inneholder .pc3-filene (se over).
    3. Dobbeltklikk på .pc3-filen du vil redigere, og Plotter Configuration Editor åpnes.
    4. Gå til kategorien Enhets- og dokumentasjonsinnstillinger.
    5. Fra listen velger du Endre standard papirstørrelser (utskriftsområde).
    6. Fra listen Modify Paper Standards velger du sidestørrelsen som skal redigeres.
    7. Velg Endre og endre verdiene.
    8. Klikk Neste og deretter Fullfør.
    9. Gjenta prosedyren for de andre sidestørrelsene.
    10. Velg OK for å lagre endringene og lukke Plotter Configuration Editor.
  2. Gjenoppbygge AutoCAD-sidestørrelser.
    1. Velg Start og skriv inn Bluebeam Administrator i søkefeltet.
    2. Høyreklikk på Bluebeam Administrator og velg Kjør som administrator.
    3. Gå til kategorien AutoCAD Sidestørrelser.
    4. Velg Fjern og deretter Bygg på nytt.
    5. Bytt til fanen Plugins.
    6. Fjern avmerkingen av AutoCAD og klikk på Bruk.
    7. Merk av for AutoCAD og klikk på OK.
    8. Start AutoCAD på nytt.

Fordi innstillingene lagres per sidestørrelse, må margene på tegningen oppdateres for hver sidestørrelse. Etter å ha oppdatert utskriftsområdet i .pc3-filen og justert marginene i tegningen(e), opprett en PDF for å teste endringene.

Endringer gjort i .pc3-filene vil påvirke alle PDF-filer som er opprettet med Bluebeam-plugin for AutoCAD. Hvis du trenger å kontakte Bluebeam Support, vennligst gi oss beskjed hvis du har gjort endringer i sidestørrelsene.
Disse endringene påvirker ikke Bluebeam PDF-skriveren. PC3-filer for Bluebeam PDF-skriveren og plugin-modulen som bruker skriverdriveren kan ikke deles mellom datamaskiner eller lagres i en felles plassering på et nettverk.

Ytterligere egendefinerte sidestørrelser kan opprettes for AutoCAD-plugin-modulen og Bluebeam PDF-skriveren ved å bruke Bluebeam-administratoren. Se denne artikkelen [EN] for mer informasjon.

Feilsøking

Revu 2017 og eldre

Revu 2018

Revu 2019

Revu 20

Revu 21

Integrasjoner og plugin-moduler

Hvis kantene på tegningen din kuttes av når du oppretter en PDF fra AutoCAD ved hjelp av Bluebeam-plugin, kan du lære hvordan du endrer det utskrivbare området for hver sidestørrelse i Bluebeam .pc3-filene.