Gjør markering og målinger enklere med Dynamic Fill

Andre versjoner av denne artikkelen:

Relevante produkter

Revu 2018 eXtreme

Sammendrag

Dynamic Fill er et kraftig verktøy med mange bruksområder. Det kan være nyttig å tenke på Dynamic Fill som et fleksibelt verktøy for valg, heller enn et verktøy for måling eller markering. Dynamic Fill bruker linjene i tegningen som grenser for å velge et område, og dette kan deretter brukes til en rekke forskjellige formål. Dynamic Fill gjør måling av uregelmessige former – som for eksempel en buet gangvei eller et basseng – mye lettere enn å merke det opp manuelt. Istedenfor gjøres prosessen mye enklere ved å la deg «male» i området du vil velge, og så bruke en målings-, område- eller polygonmarkering på det valgte området.

Måling av uregelmessige områder

Slik oppretter du en måling med Dynamic Fill

1. Gå til Verktøy > Mål > Dynamic Fill (J).
    En flytende verktøylinje vises, hvor du kan velge verktøyene for Dynamic Fill, Innstillinger , Markering og Måling. Disse verktøyene lar deg enten Definere fyllet eller Opprette markeringer basert på det valgte området.
  1. Klikk på Fyll i verktøylinjen for Dynamic Fill.
  2. Klikk og dra i området du vil måle og flytt pekeren til fyllet har nådd utstrekningen du ønsker. Du kan velge flere områder, bare klikk og dra til områdene du ønsker også er fylte.
Hvis fyllet lekker utenfor linjene i tegningen din, eller du vil stenge av et åpent område i tegningen, kan du bruke Legg til grense til å stenge av med din egen grense. Om nødvendig kan du også justere følsomheten for verktøyet Fyll [icon] under Innstillinger [icon] i verktøylinjen Dynamic Fill.
  1. Når alle områdene er valgt, velger du ønsket målingstype i verktøylinjen for Dynamic Fill. Du kan velge en eller kombinere flere typer måling.
  2. Klikk på Bruk.
    Målingene dine vil vises i det valgte området.

Fremhev viktige områder med Dynamic Fill

I tillegg til målinger kan Dynamic Fill forenkle prosessen med å fremheve områder i tegningene dine med forskjellige farger. Et eksempel på et vanlig bruksområde for farging av områder i en tegning, er å skille mellom forskjellige ventilasjonskanaler, slik at det vises ved et øyekast hvilke som er for tilluft og hvilke som er for avtrekk. Tidligere ble disse farget for hånd med fargeblyant. Med Dynamic Fill kan du ganske enkelt velge en hel linje ved å velge innenfor grensene av hver kanal, og så opprette en farget polygon over det valgte området.

1. Gå til Verktøy > Mål > Dynamic Fill (J).
  2. Klikk på Fyll [icon] i verktøylinjen for Dynamic Fill.
  3. Klikk og dra i området du vil måle og flytt pekeren til fyllet har nådd utstrekningen du ønsker. Du kan velge flere områder, bare klikk og dra til områdene du ønsker også er fylte.
  4. Når de ønskede områdene er valgt, velger du Polygon .
    Du kan velge en eksisterende polygonstil fra rullegardinmenyen .
  5. Klikk på Bruk for å opprette Polygonen.
  6. Du kan redigere farge og opasitet for Polygonen ved å velge markeringen og endre egenskaper for denne i verktøylinjen Egenskaper.

Nå som vi har satt litt farge på tegningen er det lett å se hver seksjon ved et øyekast. Så legg igjen rød/blå-blyant og merkepenn hjemme, og la Dynamic Fill vise vei!