Vanliga frågor om Bluebeam Cloud

Denna artikel gäller:

• Bluebeam Cloud – Webb
  • Bluebeam Cloud – iOS
  • Bluebeam Cloud – Android

Med varje ny prenumerationsplan (dvs. Basics, Core eller Complete) följer Bluebeam Cloud – en webb-/applösning för att samarbeta om ritningar och slutföra projektarbetsflöden på språng.

De här vanliga frågorna hjälper dig att komma igång med Bluebeam Cloud. Om du har mer allmänna frågor om de prenumerationsbaserade Bluebeam-lösningarna kan du läsa Vanliga frågor om Bluebeam-prenumerationer.

Vad är Bluebeam Cloud?

I prenumerationen på Revu 21 ingår Bluebeam Cloud – en uppsättning molnbaserade lösningar som är särskilt utformade för bygg- och fastighetsägarbranschen. Med Bluebeam Cloud kan du kommentera och samarbeta om projektdokument, och hantera arbetsflöden för avvikelser, fråga-svar och underlag.

Vad har hänt med Project Rover?

Project Rovers funktionalitet ingår nu i Bluebeam Cloud. Den här övergången speglar Bluebeams löpande investering i ny infrastruktur och teknologi, och kommer att bidra till en produktportfölj som är helt moln- och datafokuserad.

Finns det olika behörighetsnivåer för användarna i ett projekt?

Ja. Det finns tre behörighetsnivåer i Bluebeam Cloud: Admin, Medlem och Läsare. En användares behörighetsnivå tilldelas när användaren bjuds in till ett projekt, och avgör vad hen kan göra inom projektet.

Olika behörighetsnivåer är tillgängliga beroende på prenumerationsplan. Klicka här för att läsa mer om vilka Bluebeam Cloud-funktioner som är tillgängliga för respektive prenumerationsplan.
Finns det någon gräns för hur många användare som kan bjudas in till ett projekt?

Det finns ingen gräns för antal inbjudna användare.

Går det att överföra äganderätten till ett projekt?

Det går att lägga till flera Admins till ett projekt, men den som skapade projektet förblir dess ägare.

Hur laddar jag upp mina ritningar till Bluebeam Cloud?

Du kan ladda upp PDF-ritningar till Bluebeam Cloud från en lokal enhet, eller importera dem genom någon av våra integrationer. Observera att den här funktionen för närvarande endast stöds i webbappen.

Lär dig hur du förbereder dina ritningar optimalt för Bluebeam Cloud.

Hur delar jag åtkomsten till mina ritningar i Bluebeam Cloud?

Med behörigheten Admin kan du bjuda in användare som Läsare (begränsad funktionalitet), Medlemmar (kan skapa ronderingsobjekt m.m.) eller andra Admins (fullständig funktionalitet).

För att bjuda in en ny användare väljer du Inställningar i det vänstra sidofältet i projektets dashboard. Gå till Användare > Bjud in och ange e-postadressen till den person som ska bjudas in. Förutom att välja den nya användarens behörighet kan du också tilldela användaren till ett eller flera team.

Basics-konton och konton med skrivskyddad åtkomst har som standard behörigheten Läsare.
Kan jag komma åt Bluebeam Cloud på mobilen?

Ja.Du kan använda vår webbapp genom en webbläsare som stöds.Bluebeam Cloud är också tillgängligt genom iOS-appen och Android-appen.För att jämföra de funktioner som finns tillgängliga på olika plattformar kan du klicka här.

Kan Bluebeam Cloud anslutas till Bluebeam Studio?

Ja. Studio-projekt ansluts automatiskt när du loggar in i Bluebeam Cloud med ditt Bluebeam ID (BBID). Admin för ett projekt kan dela mappar och filer från ett Studio-projekt direkt till Bluebeam Cloud.

Kan jag synkronisera filer från ett Studio-projekt i Bluebeam Cloud?

Studio-projekt synkroniseras inte automatiskt med Bluebeam Cloud. Du kan dock manuellt importera dina PDF-filer från Studio på fliken Ritningar.

Importera ritningar från Studio

Vilka Revu-funktioner har interoperabilitet med Bluebeam Cloud?

Utrymmen och hyperlänkar som har skapats i Revu fungerar även i Bluebeam Cloud.

Det kan hända att vissa markeringar helt eller delvis saknar stöd i Bluebeam Cloud. Om en markering inte stöds går det inte att välja eller flytta den. Mer information om markeringskompatibilitet i Bluebeam Cloud finns i den här artikeln.
För att alla dina markeringar ska visas som de ska bör du införa dem i din PDF-fil i Revu innan du laddar upp ritningen till Bluebeam Cloud.
Vad händer om en digitalt signerad/certifierad eller lösenordsskyddad PDF läggs till i ett projekt?

PDF:filen läses in förutsatt att inget lösenord krävs för att komma åt den.

Hur kommer jag åt Bluebeam Cloud?

För att få tillgång till Bluebeam Cloud måste du ha en Revu 21-prenumerationsplan (dvs. Basics, Core eller Complete). Om du vill ha en kostnadsfri testversion av de prenumerationsbaserade Bluebeam-lösningarna kan du klicka här.

Har du redan ett prenumerationskonto? Logga in i Bluebeam Cloud. Ingen installation krävs.

Kan ritningar uppdateras i Bluebeam Cloud?

Ritningar som importeras till Bluebeam Cloud genom en integration synkroniseras inte automatiskt.

Du kan dock synkronisera ritningar manuellt från ett anslutet konto genom att välja Settings > Integrations. Du måste ha behörigheten Admin för att kunna ansluta och synkronisera tredjepartskonton i Bluebeam Cloud.

Vilka integrationer finns tillgängliga?

Webbappen Bluebeam Cloud har stöd för följande integrationer: Studio-projekt, SharePoint, Dropbox, Box, Google Drive och Egnyte.

Lär dig mer om att synkronisera med integrationer.

För närvarande stöder Bluebeam Cloud endast integrationer för användare i USA.
Kan jag exportera mina projektdata?

Ja. Projektadmins kan exportera alla loggar, filer och dokument för projekt som för närvarande är öppna eller stängda. Öppna webbappen Bluebeam Cloud och gå till Inställningar > Exportera projektdata för att begära dina data. Klicka här om du vill ha mer information om hur du säkerhetskopierar Bluebeam Cloud-data manuellt.

När ett projekt har raderats går det inte längre att exportera eller återställa dess data.
Hur kontrollerar jag status för Bluebeam Cloud?

Du kan hitta aktuell status för Bluebeam Cloud och våra övriga molntjänster genom att besöka vår statussida.

Du kan också prenumerera på e-postaviseringar för att få statusuppdateringar direkt i inkorgen.
Stöds foton i Bluebeam Cloud?

Ja. Alla vanliga typer av foton kan bifogas till en informationsförfrågan (RFI) i Bluebeam Cloud.

Kan jag arbeta offline?

Ja. Offlineläge stöds i iOS-appen Bluebeam Cloud.

Var lagrar Bluebeam Cloud mina data?

För närvarande erbjuder vi regional datalagring genom servrar i USA, Storbritannien, Australien, Tyskland och Sverige. Datalagringen sker genom Amazon Web Services (AWS).

Hur kan jag lämna produktförslag?

Vi letar alltid efter sätt att göra våra produkter bättre. Du kan skicka in ditt förslag från supportcentret i Bluebeam Cloud.

Börja använda Bluebeam Cloud.

Instruktioner

Bluebeam Cloud

Prenumerationer

Med Bluebeam Cloud, som är tillgängligt på webben, iOS och Android, kan du skapa projekt och hantera arbetsuppgifter och arbetsflöden för dem.