Kompatibilitet och systemkrav

Denna artikel gäller:

• Revu 2017

Gå till andra versioner:

Kompatibilitet och systemkrav för Bluebeam® Revu® 2017

Operativsystem

• Windows 10 (för 32- och 64-bitars)
  • Windows 8.1 (32-bitars och 64-bitars)
  • Windows 7 SP1 (för 32- och 64-bitars)
Microsoft slutade stödja Windows 7 den 14 januari 2020. Mot bakgrund av detta kan vi inte längre erbjuda stöd för Revu-programvara som körs i Windows-versioner som saknar stöd. Mer information finns i vår översikt över tekniska tjänster.

.NET Framework

Microsoft® .NET Framework 4.5.2 installeras som en del av installationen om .NET 4.5 eller senare inte redan finns på datorn. Mer information om .NET Framework finns här.

Virtuella miljöer

Revu är certifierat som Citrix Ready® för XenApp® 6.5–7.6 och XenDesktop® 7–7.6.

För att följa bestämmelserna i vårt EULA (licensavtal för slutanvändare) måste du köpa lika många licenser som det finns Revu-användare i din organisation.

Observera att det finns stöd för Windows Server® 2008 R2 och senare versioner i Citrix-miljöer.

Plugin-program

Varje utgåva av Bluebeam Revu (Standard, CAD och eXtreme) innehåller olika pluginprogram som gör att du kan skapa en PDF med ett klick.

Microsoft Office

Standard CAD eXtreme

Microsoft Office® 2007–2016 (Word®, Excel®, PowerPoint®) och Office 365 (lokalt installerat). Tidigare versioner av Office- och Office 365-onlineappar stöds genom Bluebeam PDF-skrivaren.

* Mängdlänk kräver Revu eXtreme och Excel 2010–2016.

Microsoft Outlook® 2007–2016

SharePoint®

Standard CAD eXtreme

SharePoint® Server 2007–2016, SharePoint Foundation 2010–2013, SharePoint Services 2007

Konfigureringskomponent på serversidan för integrering med Internet Explorer är ett tillval. Den här komponenten kräver Internet Explorer 11.

ProjectWise®

Standard CAD eXtreme

ProjectWise V8i SS3 och SS4, ProjectWise CONNECT Edition v10.

AutoCAD®

CAD eXtreme

AutoCAD 2013–2018 (även kompatibelt med Autodesk®-produkter byggda på AutoCAD-plattformen, däribland Architecture, Civil, Mechanical med flera).

* Bluebeam fungerar bara med AutoCAD som körs med Windows-versioner med Autodesk-stöd.

AutoCAD (för att skapa PDF-filer i 3D)

CAD eXtreme

AutoCAD 2016–2018

AutoCAD LT®

Standard CAD eXtreme

AutoCAD LT 2013–2018

AutoCAD LT stöds av Bluebeam PDF-skrivaren. Ett verktygsfält med två knappar läggs till i AutoCAD LT som använder Bluebeam PDF-skrivaren för att skapa PDF-filer.

Revit®

CAD eXtreme

Revit 2013–2018

Revit (skapa PDF-filer i 3D)

CAD eXtreme

Revit 2013–2018

CAD eXtreme

Navisworks Manage 2013–2018, Navisworks Simulate 2013–2018

SketchUp® Pro (skapa PDF-filer i 3D)

CAD eXtreme

SketchUp Pro 2013–2017

SolidWorks®

CAD eXtreme

SolidWorks 2014–2017

Andra program

Standard CAD eXtreme

Bluebeam PDF-skrivaren fungerar med alla CAD- och Windows-program som är installerade på datorn, t.ex. AutoCAD LT, Revit LT, äldre versioner av Revit, Autodesk Inventor, MicroStation, Pro/Engineer och Unigraphics.

Teckensnitt

Bluebeam Revu har endast stöd för teckensnitt av typerna TrueType (.ttf) och OpenType (.otf).

Funktioner för PDF/A

Bluebeam Revu har stöd för att skapa filer som uppfyller reglerna för PDF/A-1b enligt ISO-standarder.

Maskinvara

Nedanstående krav gäller både stationära Windows-datorer och Windows-surfplattor.

Minimikrav

Visa

1024×768

En bildskärmsdrivrutin med stöd för OpenGL 3.0 eller senare krävs för att visa 360 ° foton. Det kan hända att foton inte visas när uppdateringen Windows 10 Anniversary körs med bildskärmar som är anslutna med DisplayLink.
Processor
Stationära och bärbara datorer: 1 GHz-processor eller motsvarande (rekommenderas, se nedanstående diskussion)
Surfplattor: Intel i3-processor eller motsvarande
Revu har för närvarande inte stöd för ARM-processorer, till exempel de som används i Surface Pro X. Microsoft har mer information bland sina frågor och svar.
RAM-minne
4 GB (32-bitars Windows)
8 GB (64-bitars Windows)
Hårddisk
Upp till 5 GB tillgängligt utrymme kan krävas.
Använda Revu med Office-dokument
Om du använder Revu för vanliga Office-program kan en vanlig dator som uppfyller ovanstående krav användas.
Använda Revu för stora uppsättningar tekniska dokument
Om du jobbar med stora uppsättningar ritningar (t.ex. under anbudsprocesser inför byggprojekt) där varje PDF kan innehålla hundratals ritningar i stora format, rekommenderar vi en dator med tillräckliga minnes- och processorresurser. En rekommenderad maskinvarukonfiguration skulle vara Windows för 64 bitar med en Intel i5-processor med två kärnor eller bättre samt minst 8 GB RAM-minne. Revu fungerar i system med lägre specifikationer, men en dator med de här specifikationerna ger optimala prestanda.
Använda Revu för OCR
Du bör ha 64-bitars Windows om du vill använda OCR-funktionen i Revu eXtreme.

Revu 2017 och tidigare

Kompatibilitet