Guide till Bluebeams portal för organisationsadmin

Inledning

Bluebeams portal för organisationsadmin är ett onlineverktyg för administration som är tillgängligt för aktiva prenumerationer. Härifrån kan organisationsadmins tilldela klientlicenser för Bluebeam-prenumerationer, lägga till eller ta bort slutanvändare, hantera andra organisationsadmins med mera.

  1. När du har köpt en Bluebeam-prenumeration blir du inbjuden per e-post att registrera ditt organisationsadminkonto.Inbjudan till organisationsadmin
  2. Klicka på Acceptera inbjudan.
  3. Fyll i formuläret med dina uppgifter och ange ett lösenord för ditt nya konto.
  4. Klicka på Slutför längst ner på sidan när du är färdig med att fylla i formuläret.
  5. Du får ett andra e-postmeddelande där du blir ombedd att bekräfta den e-postadress som används för ditt Bluebeam-ID (BBID).Bekräfta Bluebeam-ID
  6. Klicka på Bekräfta mitt Bluebeam-ID.
  7. När registreringen av ditt konto är klar får du ett tredje e-postmeddelande som ger dig tillgång till inloggningssidan för ditt Bluebeam-konto.Kom igång som organisationsadmin
  8. Klicka på Kom igång.
  9. Ange dina inloggningsuppgifter för BBID.
Under kontoregistreringen får du även ett e-postmeddelande om att ställa in ditt konto på Bluebeam University. Kostnadsfri tillgång till utbildningsinnehåll på BBU för dig och dina användare ingår i samtliga prenumerationer.

Hantering av användare och produktnivåer

Welcome Org AdminGenom Bluebeams portal för organisationsadmin kan du hantera användare och deras prenumerationsåtkomst (dvs. produktnivå). Gör så här för att komma igång:

  1. När du har loggat in väljer du det konto som du vill visa och hantera under Konton.
  2. Från Dashboard går du till Kontoadministration i menyn i det vänstra sidofältet.
  3. Välj Hantering av användare och produktnivå.
  4. Välj Användaröversikt för att se alla kontoanvändare och deras information, till exempel Användartyp, Produktnivå och Status.
  5. Välj Översikt över produktnivåer för att se alla tillgängliga klientlicenser på ditt konto för respektive prenumerationsnivå.

Lägg till en ny prenumerationsanvändare

Inom Hantering av användare och produktnivå kan du lägga till nya användare till ditt konto en och en. Gör så här:

  1. Klicka på knappen Skapa ny prenumerationsanvändare till höger om Användaröversikt.
  2. Fönstret Lägg till ny prenumerationsanvändare visas.
  3. Under fliken Lägg till ny användare fyller du i obligatoriska fält och eventuell annan viktig kontaktinformation.
    Förutom att ställa in behörigheter måste du välja rätt serverregion.
  4. När du är färdig med att lägga till den nya användarens uppgifter klickar du på Spara.
  5. I nästa fönster som visas väljer du den produktnivå som den nya användaren ska ha tillgång till.Välj en produktnivå
  6. Tryck på Spara ändringar.

Den nya användaren visas under Användaröversikt med status Väntar till dess att användarens konto har aktiverats.


Lägg till många användare samtidigt

Organisationsadmins kan också lägga till flera användare samtidigt på sitt konto. Gör så här:

  1. Från Dashboard går du till Kontoadministration > Hantering av användare och produktnivåer.
  2. Klicka på knappen Skapa ny prenumerationsanvändare.
  3. Längst upp i fönstret Lägg till nya prenumerationsanvändare byter du till fliken Lägg till många användare samtidigt.
    Lägg till många användare samtidigt
  4. För att lägga till flera användare måste du importera en .csv-fil. Ladda ner mallen och skriv in all obligatorisk information i Excel.
  5. När du har sparat din version av .csv-filen laddar du upp den i fönstret Lägg till nya prenumerationsanvändare.
    Dra och släpp filen eller bläddra efter den i Utforskaren.
  6. Klicka på Kör validering.
  7. Därefter bearbetas .csv-filen, och om den är giltig visas den längst ner i fönstret.
    Massimportera användare
  8. Tryck på knappen Importera alla.
  9. Klicka på Stäng när du har granskat sammanfattningen.

De nya användarna visas under Användaröversikt med status Väntar till dess att deras konton har aktiverats.


Redigera prenumerationsåtkomst för flera användare

När du har lagt till flera användare samtidigt måste du tilldela dem prenumerationsåtkomst. Så här gör du det för flera användare samtidigt:

    1. Inom Hantering av användare och produktnivå bläddrar du ner till Översikt över produktnivåer.
    2. För en prenumerationsnivå med tillgängliga klientlicenser väljer du menyikonen intill Totalt antal prenumerationer.Tilldela till produktnivå
    3. Välj Tilldela medlemmar till produktnivå.
    4. I dialogrutan Redigera produktnivå visas ej tilldelade användare till vänster. Markera kryssrutan intill varje användare som du vill lägga till i produktnivån.Redigera produktnivå
    5. När du har valt alla relevanta användare klickar du på högerpilen, så flyttas användarna till Nuvarande användare.
    6. Klicka på Spara.
Du kan också ta bort flera användare från en produktnivå för att frigöra klientlicenser genom att välja Nuvarande användare och klicka på vänsterpilen. Då flyttas de tillbaka till Kontoanvändare.

Sök och filtrera prenumerationsanvändare

Inom Hantering av användare och produktnivå kan du också söka efter specifika kontoanvändare och/eller filtrera användare efter olika kategorier. Gör så här:

  1. Under Användaröversikt klickar du på rullgardinsmenyn intill tratten. Det förvalda alternativet är Sök alla.Filtrera prenumerationsanvändare
  2. Välj den kategori som du vill filtrera prenumerationsanvändare efter:
    • Förnamn
    • Efternamn
    • E-postadress
    • Användartyp
    • Produktnivå
    • Utgångsdatum för inbjudan
    • Status

Om du letar efter en viss användare och/eller en e-postadress kan du också söka efter nyckelord:

  1. Skriv in din sökterm i fältet intill listrutan Filter.
  2. Klicka på förstoringsglaset eller tryck på Enter.

Dina sökresultat visas under Användaröversikt.

Sök prenumerationsanvändare

Du kan också sortera kolumner efter värde genom att välja den pil som visas när du hovrar markören över en kolumnrubrik:

Sortera efter kolumnvärden
Om du sorterar efter efternamn med nedåtpilen listas användarna alfabetiskt i fallande ordning. Om du vill byta till stigande ordning klickar du på pilen igen så att den ändras till en uppåtpil.


Redigera användarinformation

Från sidan Hantering av användare och produktnivå kan du också redigera uppgifter för befintliga kontoanvändare. Gör så här:

  1. Under Användaröversikt väljer du menyikonen intill en användares status för ytterligare alternativ. Redigera användarinformation
  2. Välj Redigera användarinformation.
  3. Fönstret Ändra slutanvändare för prenumeration visas. Härifrån kan du navigera till att ändra produktnivåer, ändra behörigheter och/eller uppdatera kontaktuppgifter/information.Ändra slutanvändare för prenumeration
  4. Tryck på Spara när du är färdig med att redigera användarinformationen.

Den uppdaterade informationen visas under Användaröversikt.


Ändra prenumerationsåtkomst för en enskild användare

När du behöver ändra en specifik användares prenumerationsåtkomst väljer du menyikonen intill användarens status och gör sedan följande:

  • Gå till Redigera användarinformation > Ändra produktnivåer
  • Eller välj Ändra prenumerationsåtkomst

Välj en ny produktnivå med tillgängliga klientlicenser och klicka på Spara ändringar.

När du har tilldelat samtliga tillgängliga licensplatser för en viss produktnivå kan du ändra en befintlig användares behörighet till Skrivskyddad för att frigöra en klientlicens för en ny användare.

Skicka inbjudan igen

När du lägger till nya prenumerationsanvändare skickas inbjudningar via e-post för konton som ska skapas och aktiveras. E-postinbjudningarna går dock ut efter det datum som visas i kolumnen Utgångsdatum för inbjudan under Användaröversikt. Om du vill skicka en inbjudan på nytt klickar du menyikonen intill Status och väljer:

  • Redigera användarinformation > Skicka inbjudan igen
  • Eller Skicka inbjudan igen

Skicka inbjudan igen

Markera kryssrutan intill Välkomstmeddelande och klicka på Skicka igen. En ny inbjudan skickas till användarens e-postadress och utgångsdatumet uppdateras automatiskt.


Inaktivera användare

Om du behöver inaktivera en användare gör du så här:

  1. Under Användaröversikt klickar du på menyikonen intill användarens status.
  2. Välj Inaktivera användare.
    Inaktivera användare
  3. Bekräfta genom att klicka på Ja.

Inaktiverade användare listas fortfarande under Användaröversikt. Användarens status ändras dock till Inaktiv.

Om du behöver återaktivera en användare kan du skicka en ny e-postinbjudan.

Licensiering och registrering

Revu 21

Licensiering och registrering

Prenumerationer

 

 

 

Related Articles