Skapa PDF-filer i 3D med Bluebeam Revu

Sammanfattning

Ta reda på hur du skapar en 3D-PDF från CAD-filer, navigerar i 3D-modellträdet och lägger till 3D-objekt till en befintlig PDF i Bluebeam® Revu®.

Relevanta produkter

Revu Standard 2018Revu CAD 2018Revu eXtreme® 2018

Varför ska jag använda 3D-PDF?

Med PDF-filer i 3D kan du skapa, dela och redigera dokument med omfattande CAD-data som alla kan komma åt. Tack vare 3D-PDF kan dessa filer användas utanför sina ursprungliga program, vilket ger upphov tillenkel delning mellan team och Revu-användare.

Skapa en 3D-PDF med dra och släpp

Du kan skapa en 3D-PDF på olika sätt. Om du arbetar med filtilläggen Universal 3D (*.u3d) eller Industry Foundation Classes (*.ifc) kan du dra och släppa dessa filer i Revu för att snabbt skapa en 3D-PDF.

Konvertera filer med Bluebeam-pluginprogrammet CAD eXtreme

Om 3D-filerna ligger i sitt ursprungliga CAD-program kan du använda Bluebeam-pluginprogrammet för att konvertera dem till en 3D-PDF. Med hjälp av Revu CAD eller Revu eXtreme kan Bluebeam-pluginprogrammet generera PDF-filer i 3D med följande program:
  • SolidWorks®
  • Revit®
  • Navisworks®
  • SketchUp Pro®

Lägga till 3D-innehåll i en befintlig PDF

Utöver att skapa en hel 3D-PDF i Revu kan du även lägga till 3D-innehåll i en befintlig PDF som innehåller text och vanlig 2D-grafik. Med verktyget Lägg till och redigera 3D-innehåll kan du ange ett område i din PDF för att lägga till en 3D-modell. Gå bara till Redigera > PDF-innehåll > Lägg till och redigera 3D-innehåll (Ctrl+Alt+3). När 3D-innehållet har importerats kan du ändra standardinställningarna för visning, interagera med 3D-modellträdet och redigera detaljer och namn.

3D-modellträ och vyer

Modellträdet ger dig ett intuitivt sätt att bläddra i din 3D-modell och alla de objekt den består av. Precis som Markeringslistan gör modellträdet att du kan sortera och redigera dina 3D-metadata. Behöver du ändra färgen på rörledningarna i din 3D-struktur? Sortera modellträdet efter namn, välj rörledningsobjekten i fråga och redigera deras färg i panelen Egenskaper.Med Vyer kan du spara specifika perspektiv och konfigurationer av din 3D-modell för att återanvända och konfigurera din modell senare. Vyer kommer ihåg de exakta angivelser för zoomning, panorering och omvandlingar som tillämpats i din 3D-PDF. Behöver du snabbt zooma in och ta fram en särskild bjälke i din 3D-struktur för en presentation? Spara en vy och läs in den senare.

Exportera data till CSV

PDF-filer i 3D innehåller massor av information, och ibland kan du behöva extrahera delar av dessa data. Genom att använda funktionen Filtrera i Revu kan du snabbt anpassa ditt modellträd så att enbart de data som är relevanta för dina behov visas.När du har genomfört filtreringen kan du exportera dessa data till CSV genom att klicka på 3D-modellträ > Sammanfattning > Exportera till CSV-sammanfattning. Revu genererar då en CSV-fil som enbart innehåller den information du filtrerat fram.