Vanliga frågor om livscykelns slut

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 och tidigare
  • Vu 2017 och tidigare

Efter den 28 juni 2023 kommer Bluebeam inte längre att stödja Revu 2019 eller tidigare versioner. Läs mer om utrullningen av det här programmet för livscykelns slut och hur det påverkar användare som du finns i tabellen och frågorna nedan.

Information om hur du uppgraderar till den senaste versionen av Revu får du genom att klicka här.

Definitioner och datum för livscykelns slut

Datumen i tabellen nedan gäller för följande produkter i vårt aktuella program för livscykelns slut:

Fas Beskrivning Datum
Utveckling upphör Från och med ett visst datum ger Bluebeams produkt-/teknikteam inte längre ut korrigeringar eller uppdateringar av den aktuella produkten. Dessa produkter har redan nått sitt slutdatum för utveckling (EOD).
Försäljning upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att sälja den aktuella produkten eller tjänsten. Då går det inte längre att lägga till fler klientlicenser eller nedgraderingar. 22 mars 2022
Support upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att tillhandahålla teknisk support för den angivna produkten. 28 juni 2023
Livscykelns slut Studio-funktionaliteten slutar fungera från och med ett visst datum, och vi kan inte garantera att överföringar av Perpetual Licenses eller omregistreringar går att genomföra på grund av beroenden från tredje part och det faktum att produkten inte längre stöds. 28 juni 2023
En fullständig lista över produkter som närmar sig, eller redan har nått, slutet av sin livscykel hittar du under Stöd för Bluebeam-produkter vid livscykelns slut.

Allmänna frågor

Varför avvecklar Bluebeam Revu 2019 och tidigare versioner?

Bluebeam investerar i ny infrastruktur och teknologi för att ge våra användare en bättre upplevelse. När vi fokuserar våra utvecklingsinsatser och investeringar på denna framtidsvision kan vi inte längre stödja eller garantera integriteten hos äldre versioner, särskilt när de förlitar sig på tredjepartskomponenter som inte längre stöds av deras tillverkare.

Varför meddelar Bluebeam att försäljningen upphör minst 12 månader innan det officiella datumet för livscykelns slut?

Det är normal praxis att sluta med försäljningen innan livscykelns slut, och vi på Bluebeam vill försäkra oss om att vi kan uppfylla våra skyldigheter enligt pågående avtal, däribland avtal om underhåll och garantier.

Varför ändrade Bluebeam datumet på livscykelns slut från den 21 mars till den 28 juni?

Vårt utvecklingsteam hittade ett sätt att förlänga livslängden på delar av tekniken och ge våra användare ytterligare tre månader att gå över till våra nyare produkter. Men vi har stött på begränsningar inom dessa äldre plattformar som gör att det inte kommer att vara möjligt för oss att flytta detta datum igen.

Efter den 28 juni 2023 stöds inte längre tillverkningen av vissa licenskomponenter som används i Revu 2019 och tidigare av deras tillverkare. Därför kan vi inte längre stödja dessa äldre versioner.

Hur uppgraderar jag till en aktuell version av Revu?

Om du vill uppgradera till en Revu 21-prenumeration utan en Account Manager eller återförsäljare klickar du här.

Frågor om Revu 2019 och tidigare

Kommer Bluebeam att fortsätta stödja Revu 20?

Ja, vi fortsätter att stödja Revu 20. Om eller när Revu 20 blir en del av vårt program för livscykelns slut kommer vi att kommunicera det i förväg (minst 12 månader före livscykelns slut) så att kunderna har tid att planera.

Hur vet jag vilken version av Revu jag använder?

Instruktioner för hur du kontrollerar vilken version av Revu du använder finns i den här artikeln.

Bör jag gå över till Revu 20 eller Revu 21?

Vi rekommenderar alla kunder, nya och befintliga, att uppgradera till Revu 21 för att kunna maximera produktiviteten med hjälp av vår senaste prenumerationsbaserade skrivbordslösning. Lösningen erbjuder

• Enkel åtkomst till ditt arbete – inklusive markeringar, verktygslådor och dokument – från byggarbetsplatsen, byggboden och ditt hem
  • Större mobilitet med en smidig anslutning till vår nya uppsättning molnbaserade lösningar, Bluebeam Cloud
  • Större flexibilitet – du kan komma åt Revu 21, Studio och Bluebeam Cloud på upp till fem enheter med ett och samma prenumerationskonto
  • Tillgång till bättre säkerhet genom introduktionen av enkel inloggning (SSO)

Mer information om att uppgradera till Revu 21 får du genom att klicka här.

Kan jag lägga till fler klientlicenser till min nuvarande licens för Revu 2019 eller tidigare?

Nej, Revu 2019 och tidigare har ett officiellt sista datum för försäljning (EOS) den 22 mars 2022.

Kan jag fortfarande köpa äldre versionen av Revu efter sista datum för försäljning (EOS)?

Nej. Efter den 22 mars 2022 är det enda alternativet att uppgradera till en version av Revu som stöds.

Mer information om de produkter/versioner som stöds och de olika nivåerna av support finns i den här artikeln.
Om jag behöver uppgradera, hur tar jag reda på om Revu 21 fungerar med mitt nuvarande operativsystem?
Vi använder en äldre version av ett program från tredje part (t.ex. Windows, AutoCAD, Revit eller SolidWorks) som inte är kompatibelt med Revu 21, så jag måste ha den gamla versionen av Revu.

Vi rekommenderar att du uppgraderar till kompatibla versioner av alla programvarupaket för att försäkra dig om att dina arbetsflöden stöds fullt ut. Men om du väljer att behålla en äldre version av Revu som är kompatibel med äldre program som du använder bör du komma ihåg att efter datumet för livscykelns slut (28 juni 2023)kommer du inte längre att kunna hantera din licens, och du förlorar din åtkomst till Studio.

Om jag väljer att inte uppgradera, kan jag fortfarande använda Revu 2019 eller tidigare?

Efter datumet för livscykelns slut (28 juni 2023) kan det hända att tidigare Revu-versioner som använder en Perpetual eller Enterprise License fortfarande fungerar. Bluebeam kan dock inte garantera att de fungerar utan problem. Teknisk support och tillgång till Studio-funktionerna kommer inte längre att vara tillgängliga för dessa versioner.

Jag jobbar på ett stort företag. Hur tar jag reda på vem som är ägare eller administratör för min Revu-licens?

Vi föreslår att du kontaktar din IT-avdelning, eftersom det troligen är de som äger programvarulicensen.

Påverkas Revu för iPad av det här?

Nej, Revu för iPad påverkas inte.

Jag är van vid det klassiska gränssnittet i de tidigare versionerna av Revu. Hur kan jag lära mig mer om det senaste gränssnittet?

Även om användargränssnittet förändrades ganska mycket i och med Revu 2018 har våra användare upptäckt att när de väl har vant sig är det nya gränssnittet enklare att navigera i. Arbetsflödena är snabbare tack vare färre klick och mer plats för dokument på skärmen. Om du behöver hjälp med att anpassa dig till det nya gränssnittet innehåller Revu 20 och senare flera användbara guider som går att komma åt inom programmet, och på vår supportwebbplats finns också användbara artiklar som hjälper dig med övergången:

Frågor om Studio

Kommer Studio-funktionerna att tas bort?

Nej, det kommer de inte att göra. Faktum är att Bluebeam investerar i en uppdaterad, toppmodern plattform för Studio, som kommer att ge våra användare tillgång till en mycket mer tillförlitlig miljö. Den ursprungliga plattformen som troget har tjänat våra Studio-användare kan tyvärr inte fortsätta att växa och samtidigt erbjuda den tillförlitlighet och funktionalitet som kommer att vara mest effektiv för våra användare i framtiden. Därför ska Studio-plattformen moderniseras och uppdateras. Den uppgraderade plattformen kommer att vara inbyggd i Revu 20, Revu 21 och framtida utgåvor.

Påverkar det här alla Studio-servrar i alla regioner?

Ja.

Påverkas Studio Prime eller Studio Enterprise av det här?

Vårt stöd för Studio Prime kommer inte att påverkas av det här schemat, men en version av Revu 20 eller senare kommer att krävas för att komma åt Studio genom Revu efter den 28 juni 2023.

Användare av Studio Enterprise som har Revu 2019 och tidigare kommer inte att förlora sin tillgång till Studio-funktionerna eftersom de inte använder våra molnbaserade Studio-servrar. Men för att säkerställa smidig drift och fortsatt stöd rekommenderar vi att du uppgraderar till Revu 21 eller Revu 20.

Det kan vara möjligt att registrera eller registrera om dessa licenser, men efter den 28 juni 2023 kan vi inte garantera det på grund av tredjepartsberoenden och det faktum att de här avvecklade versionerna inte längre stöds.
Om jag inte uppgraderar till en version av Revu som stöds, vad händer då med mina Studio-sessioner och Studio-projekt efter datumet för livscykelns slut?

Alla Studio-data kommer att hanteras i enlighet med våra policyer för datalagring. Efter 180 dagars inaktivitet raderas en session permanent från Bluebeams servrar. När som helst innan den här sista utrensningen kan du logga in på Studio med en version av Revu som stöds och ladda ner alla de filer som du har lagrade där.

Studio-projekt markeras aldrig för arkivering eller radering och kan bara raderas av projektägaren eller en användare med behörigheten Full kontroll. Om ett Studio-projekt raderas av projektägaren kan det återställas i upp till 120 dagar. Efter 120 dagar raderas projektet permanent från servern.

Hur ser vägen framåt ut för användare av Vu 2017 eller tidigare?

Samarbetspartners i Studio som saknar Revu-licens kan få Vu-funktionerna för att komma åt sessioner eller projekt genom att ladda ner Revu 20 och köra programmet i visningsläge. För mer information, se Förklaring av visningsläget och markeringsläget.

Har du en fråga som inte besvaras här? Då kan du kontakta oss.

Instruktioner

Meddelanden

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 och tidigare

Livscykelns slut

Tidigare versioner

Installation

Bland våra vanliga frågor kan du läsa mer om viktiga datum i samband med livscykelns slut och hur du behåller fortsatt tillgång till Revu och Studio.