Vanliga frågor om livscykelns slut

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 och tidigare
  • Vu 2017 och tidigare
  • Bluebeam Drawings
Bluebeam håller på att flytta över Revu från en modell med licenser och underhåll till en prenumerationsmodell. För mer information kan du läsa Vanliga frågor om Bluebeam-prenumerationer.

Bluebeam bygger för en bättre morgondag genom att investera i ny teknologi och produktförbättringar för att möta branschens tuffaste utmaningar. Medan vi fortsätter att investera för framtiden kommer vi så småningom till en punkt då vi inte längre kan erbjuda support för äldre versioner eller garantera att de fungerar som de ska.

Av den anledningen har vi en rad produkter som vi inte kommer att stödja efter den . Se tabellen och frågorna nedan för mer information om utrullningen av det här programmet för livscykelns slut och hur det påverkar användare som du.

Om du för närvarande använder en äldre version av Revu kan du uppgradera din licens till den senaste versionen utan kostnad om du har aktivt underhåll, eller köpa en uppgradering i vår webbshop eller genom telefonbeställning eller inköpsorder. Kontakta oss för att begära en offert på uppgradering.

Definitioner och datum för livscykelns slut

Datumen i tabellen nedan gäller för följande produkter i vårt aktuella program för livscykelns slut:

Fas Beskrivning Datum
Utveckling upphör Från och med ett visst datum ger Bluebeams produkt-/teknikteam inte längre ut korrigeringar eller uppdateringar av den aktuella produkten. Alla produkter i det här programmet för livscykelns slut har redan nått sitt slutdatum för utveckling.
Försäljning upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att sälja den aktuella produkten eller tjänsten. Då går det inte längre att lägga till fler klientlicenser eller nedgraderingar.
Support upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att tillhandahålla teknisk support för den angivna produkten. , eller 12 månader efter att försäljningen upphör
Livscykelns slut Från och med ett visst datum har berörda slutanvändare inte längre tillgång till Studio och andra molnbaserade tjänster. Perpetual Licenses kan inte längre överföras eller omregistreras för den angivna produkten. , eller 12 månader efter att försäljningen upphör
En fullständig lista över produkter som närmar sig, eller redan har nått, slutet av sin livscykel hittar du under Stöd för Bluebeam-produkter vid livscykelns slut.

Frågor om livscykelns slut

Varför tillämpar Bluebeam det här programmet för livscykelns slut?

Bluebeam investerar i ny infrastruktur och teknologi med målsättningen att leverera en produktportfölj som är helt moln- och datafokuserad. När vårt utvecklingsarbete och våra investeringar förändras för att stämma överens med vår framtidsvision har vi inte längre möjlighet att erbjuda support för tidigare versioner eller garantera att de fungerar som de ska.

Varför meddelar Bluebeam att försäljningen upphör nu, 12 månader innan det officiella datumet för livscykelns slut?

Det är normal praxis att sluta med försäljningen innan livscykelns slut, och vi på Bluebeam vill försäkra oss om att vi kan uppfylla våra skyldigheter enligt pågående avtal, däribland avtal om underhåll och garantier.

Hur gör jag för att uppgradera min version?
  • Kunder med underhåll kan uppgradera dessa klientlicenser enligt standardprocessen.
  • Kunder utan underhåll kan köpa en uppgradering via de vanliga kanalerna: webbshoppen, telefonbeställning eller inköpsorder. Kontakta oss för att begära en offert på uppgradering.
Kommer Bluebeam att fortsätta stödja Revu 20?

Vi räknar med att fortsätta stödja Revu 20 fram till mitten av 2024. Om/när Revu 20 blir en del av Bluebeams program för livscykelns slut kommer vi att meddela detta minst 12 månader i förväg.

Hur vet jag vilken version av Revu jag använder?

Instruktioner för hur du kontrollerar vilken version av Revu du använder finns i den här artikeln.

Bör jag gå över till Revu 20 eller vänta på nästa version?

Om du är ny kund rekommenderar vi att du börjar använda Revu 21 nu, så att du kan maximera din produktivitet med hjälp av vår senaste prenumerationsbaserade skrivbordslösning. Lösningen erbjuder:

• Enkel åtkomst till ditt arbete – inklusive markeringar, verktygslådor och dokument – från byggarbetsplatsen, byggboden och ditt hem
  • Större mobilitet med en smidig anslutning till vår nya uppsättning molnbaserade lösningar, Bluebeam Cloud
  • Större flexibilitet – du kan komma åt Revu 21, Studio och Bluebeam Cloud på upp till tre enheter med ett och samma prenumerationskonto
  • Tillgång till bättre säkerhet genom introduktionen av enkel inloggning (SSO)

Klicka här om du vill veta mer om Bluebeam-prenumerationsplaner.

Om du är befintlig kund rekommenderar vi att du uppgraderar till Revu 21. Mer information finns i den här artikeln.

Om jag köper/har Revu 20, kan jag nedgradera min licens till en tidigare version?

Från och med den  upphör försäljningen av Revu 2019 och tidigare, så det går inte längre att nedgradera till dessa versioner.

Kan jag lägga till fler klientlicenser till min nuvarande licens för Revu 2019 eller tidigare?

Försäljningen av Revu 2019 och tidigare upphör officiellt den . Nya klientlicenser kan nu bara läggas till i Revu-licenser som stöds (dvs. Revu 20 eller Revu 21).

Kan jag flytta klientlicenser för Revu 2019 eller tidigare efter det datum då försäljningen upphör?

Du kan flytta befintliga klientlicenser till andra enheter fram till datumet för livscykelns slut ().

Vad händer om jag har en tidigare produkt med underhåll som sträcker sig längre än datumet för livscykelns slut?

Du kommer att kunna uppgradera till en version av programmet som stöds utan extra kostnad.

Om jag väljer att inte uppgradera, kan jag fortfarande använda Revu 2019 eller tidigare?

Efter datumet för livscykelns slut kan det hända att tidigare Revu-versioner som använder en Perpetual eller Enterprise License fortfarande fungerar. Bluebeam kan dock inte garantera att de fungerar utan problem. Teknisk support och tillgång till Studio-funktionerna kommer inte längre att vara tillgängligt för dessa versioner.

Kommer Studio-funktionerna att tas bort?

Nej, det kommer de inte. Faktum är att Bluebeam investerar i en uppdaterad, toppmodern plattform för Studio, som kommer att ge våra användare tillgång till en mycket mer tillförlitlig miljö. Den ursprungliga plattformen som troget har tjänat våra Studio-användare kan tyvärr inte fortsätta att växa och samtidigt erbjuda den tillförlitlighet och funktionalitet som kommer att vara mest effektiv för våra användare i framtiden. Den kommer därför att avvecklas efter den .

Användare av Studio Enterprise som har en tidigare version av Revu kommer inte att förlora sin tillgång till Studio-funktionerna eftersom de inte använder Bluebeams molnbaserade produkter. De som använder Studio Enterprise med en Perpetual eller Enterprise License kommer inte att förlora sin åtkomst förrän de behöver registrera/registrera om sina klientlicenser för 2019 eller tidigare.

De som använder en Open License kommer dock att behöva uppgradera till Revu 20 eller senare för att fortsätta arbeta efter datumet för livscykelns slut.
Jag är van vid det klassiska gränssnittet i de tidigare versionerna av Revu. Hur kan jag lära mig mer om det senaste gränssnittet?

Även om användargränssnittet förändrades ganska mycket i och med Revu 2018 har våra användare upptäckt att när de väl har vant sig är det nya gränssnittet enklare att navigera i. Arbetsflödena är snabbare tack vare färre klick och mer plats för dokument på skärmen. Om du behöver hjälp med att anpassa dig till det nya gränssnittet innehåller Revu 20 flera användbara guider som går att komma åt inom programmet, och på vår supportwebbplats finns också användbara artiklar som hjälper dig med övergången:

Vilka specifika köpalternativ finns för kunder som försöker köpa en tidigare version efter det datum då support upphör?

Efter den är det enda alternativet att uppgradera till en version av Revu som stöds.

Mer information om de produkter/versioner som stöds och de olika nivåerna av support finns i den här artikeln.
Om jag behöver uppgradera, hur tar jag reda på om Revu 21 fungerar med mitt nuvarande operativsystem?
Om jag inte uppgraderar till en version av Revu som stöds, vad händer då med mina Studio-sessioner/-projekt efter datumet för livscykelns slut?

Alla Studio-data kommer att hanteras i enlighet med våra policyer för datalagring. Efter 180 dagars inaktivitet raderas en session permanent från Bluebeams servrar. När som helst innan den här sista utrensningen kan du logga in på Studio med en version av Revu som stöds och ladda ner de filer som du eventuellt har lagrade där.

Studio-projekt markeras aldrig för arkivering eller radering och kan bara raderas av projektägaren eller en användare med behörigheten Full kontroll. Om ett Studio-projekt raderas av projektägaren kan det återställas i upp till 120 dagar. Efter 120 dagar raderas projektet permanent från servern.

Vi använder en äldre version av ett program från tredje part (t.ex. Windows, AutoCAD, Revit eller SolidWorks) som inte är kompatibelt med Revu 21, så jag måste ha den gamla versionen av Revu.

Vi rekommenderar att du uppgraderar till kompatibla versioner av alla programvarupaket för att försäkra dig om att dina arbetsflöden stöds fullt ut. Men om du väljer att behålla en äldre version av Revu som är kompatibel med äldre program som du använder bör du komma ihåg att efter datumet för livscykelns slut kommer du inte längre att kunna hantera din licens, och du förlorar din åtkomst till Studio.

Jag jobbar på ett stort företag. Hur tar jag reda på vem som är ägare eller administratör för min Revu-licens?

Vi föreslår att du kontaktar din IT-avdelning, eftersom det troligen är de som äger programvarulicensen.

Hur ser vägen framåt ut för användare av Vu 2017 eller tidigare?

Samarbetspartners i Studio som saknar Revu-licens kan få Vu-funktionerna för att komma åt sessioner eller projekt genom att ladda ner Revu 20 och köra programmet i visningsläge. För mer information, se Förklaring av visningsläget och markeringsläget.

Har du en fråga som inte besvaras här? Då kan du kontakta oss.

Instruktioner

Meddelanden

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 och tidigare

Ritningar

Livscykelns slut

Tidigare versioner

Installation

Bland våra vanliga frågor kan du läsa mer om viktiga datum i samband med livscykelns slut och hur du behåller fortsatt tillgång till Revu och Studio.