Vanliga frågor om livscykelns slut

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 och tidigare
  • Vu 2017 och tidigare
  • Bluebeam Drawings

Bluebeam bygger för en bättre morgondag genom att investera i ny teknologi och produktförbättringar för att möta branschens tuffaste utmaningar. Medan vi fortsätter att investera för framtiden kommer vi så småningom till en punkt då vi inte längre kan erbjuda support för äldre versioner eller garantera att de fungerar som de ska.

Med det i åtanke har vi en rad produkter som vi inte längre kommer att stödja efter den 21 mars 2023. Se tabellen och de vanliga frågorna nedan för mer information om utrullningen av det här programmet för livscykelns slut och hur det påverkar användare som du.

Definitioner och datum för livscykelns slut

Datumen i tabellen nedan gäller för följande produkter i vårt aktuella program för livscykelns slut:

Fas Beskrivning Datum
Utveckling upphör Från och med ett visst datum ger Bluebeams produkt-/teknikteam inte längre ut korrigeringar eller uppdateringar av den aktuella produkten. Alla produkter i det här programmet för livscykelns slut har redan nått sitt slutdatum för utveckling.
Försäljning upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att sälja den aktuella produkten eller tjänsten, och man får inte längre lägga till fler klientlicenser. 22 mars 2022
Support upphör Från och med ett visst datum slutar Bluebeam att tillhandahålla teknisk support för den angivna produkten. 21 mars 2023 eller 12 månader efter att försäljningen har upphört
Livscykelns slut Från och med ett visst datum har berörda slutanvändare inte längre tillgång till Studio och andra molnbaserade tjänster. Perpetual Licenses kan inte längre nedgraderas, överföras eller omregistreras för den angivna produkten. 21 mars 2023 eller 12 månader efter att försäljningen har upphört
En fullständig lista över produkter som närmar sig, eller redan har nått, slutet av sin livscykel hittar du under Stöd för Bluebeam-produkter vid livscykelns slut.

Frågor om livscykelns slut

Varför tillämpar Bluebeam det här programmet för livscykelns slut?

Bluebeam investerar i ny infrastruktur och teknologi med målsättningen att leverera en produktportfölj som är helt moln- och datafokuserad. När vårt utvecklingsarbete och våra investeringar förändras för att stämma överens med vår framtidsvision har vi inte längre möjlighet att erbjuda support för tidigare versioner eller garantera att de fungerar som de ska.

Varför meddelar Bluebeam att försäljningen upphör nu, 12 månader innan det officiella datumet för livscykelns slut?

Det är normal praxis att sluta med försäljningen innan livscykelns slut, och vi på Bluebeam vill försäkra oss om att vi kan uppfylla våra skyldigheter enligt pågående avtal, däribland avtal om underhåll och garantier.

Kommer Bluebeam att fortsätta stödja Revu 20?

Vi räknar med att fortsätta stödja Revu 20 fram till mitten av 2024. Om/när Revu 20 blir en del av Bluebeams program för livscykelns slut kommer vi att meddela detta minst 12 månader i förväg.

Hur vet jag vilken version av Revu jag använder?

Instruktioner för hur du kontrollerar vilken version av Revu du använder finns i den här artikeln.

Bör jag gå över till Revu 20 eller vänta på nästa version?

Om du är ny kund rekommenderar vi att du börjar använda Revu nu, så att du kan maximera din produktivitet med hjälp av vår förstklassiga lösning för projekteffektivitet och samarbete. Om du lägger till underhåll till ditt köp av Revu är du berättigad till en kostnadsfri uppgradering till den senaste versionen när den släpps under mitten av 2022.

Om du är befintlig kund rekommenderar vi att du uppgraderar till nästa version av Revu, som är tillgänglig i mitten av 2022, för att få ut största möjliga värde av våra lösningar. Med den kommande versionen får du:

• Enkel åtkomst till ditt arbete, däribland markeringar, Tool Chest och dokument från byggarbetsplatsen, byggboden och hemma
  • Större mobilitet med en sömlös anslutning till våra nya molnbaserade lösningar
  • Tillgång till bättre säkerhet genom introduktionen av enkel inloggning (SSO)
Om jag köper/har Revu 20, kan jag nedgradera min licens till en tidigare version?

Du kan nedgradera din befintliga licens till en tidigare version än Revu 20 fram till det officiella datumet då försäljning upphör (22 mars 2022).

Kan jag lägga till fler klientlicenser till min nuvarande licens för Revu 2019 eller tidigare?

Du kan lägga till fler klientlicenser till din befintliga licens för Revu 2019 eller tidigare fram till det officiella datumet då försäljning upphör (22 mars 2022). Därefter går det bara att lägga till nya klientlicenser till Revu-licenser som stöds (dvs. Revu 20 eller senare).

Kan jag flytta klientlicenser för Revu 2019 eller tidigare efter det datum då försäljningen upphör?

Du kan flytta befintliga klientlicenser till andra enheter fram till datumet för livscykelns slut (21 mars 2023).

Hur vet jag om jag har underhåll och/eller om jag är berättigad till en kostnadsfri uppgradering?

den här sidan kan du kontrollera status för din licens och få hjälp med processen.

Vad händer om jag har en tidigare produkt med underhåll som sträcker sig längre än datumet för livscykelns slut?

Du kommer att kunna uppdatera till en version av programmet som stöds utan extra kostnad.

Hur gör jag för att uppgradera min version?
  • Kunder med underhåll kan uppgradera dessa klientlicenser enligt standardprocessen.
  • Kunder utan underhåll måste köpa en uppgradering genom de vanliga kanalerna: webbutiken, telefonbeställning eller inköpsorder.
Om jag väljer att inte uppgradera, kan jag fortfarande använda Revu 2019 eller tidigare?

Efter datumet för livscykelns slut kan det hända att tidigare Revu-versioner som använder en Perpetual eller Enterprise License fortfarande fungerar, men Bluebeam kommer inte längre att erbjuda teknisk support för dessa versioner och kan inte garantera att de fungerar utan problem.

Jag använder just nu Bluebeam Drawings. Vilka alternativ har jag nu när produkten ska avvecklas?
  • Du kan utnyttja vår app Revu för iPad för att enkelt visa och markera dokument samt för att samarbeta med olika projektintressenter. Klicka här om du vill veta mer.
  • Senare i år kommer vi att introducera en serie nya molnbaserade lösningar som gör att du kan komma åt, markera och slutföra hela arbetsflöden när du är på språng. Håll utkik efter uppdateringar och tillkännagivanden!
Påverkar det här alla Studio-servrar i alla regioner?

Ja.

Påverkas Revu för iPad av det här?

Vårt stöd för iPad kommer inte att påverkas av det här schemat.

Påverkas Studio Prime eller Studio Enterprise av det här?

Vårt stöd för Studio Prime kommer inte att påverkas av det här schemat, men Revu 20 eller senare kommer att krävas för att komma åt Studio genom Revu efter den 21 mars 2023.

Användare av Studio Enterprise som har en tidigare version av Revu kommer inte att förlora sin tillgång till Studio-funktionerna eftersom de inte använder Bluebeams molnbaserade produkter. De som använder Studio Enterprise med en Perpetual eller Enterprise License kommer inte att förlora sin åtkomst förrän de behöver registrera/registrera om sina klientlicenser för 2019 eller tidigare.

De som använder en Open License kommer dock att förlora sin åtkomst efter datumet för livscykelns slut.
Jag är van vid det klassiska gränssnittet i de tidigare versionerna av Revu. Hur kan jag lära mig mer om det senaste gränssnittet?

Även om användargränssnittet förändrades ganska mycket i och med Revu 2018 har våra användare upptäckt att när de väl har vant sig är det nya gränssnittet enklare att navigera i. Arbetsflödena är snabbare tack vare färre klick och mer plats för dokument på skärmen. Om du behöver hjälp med att anpassa dig till det nya gränssnittet innehåller Revu 20 flera användbara guider som går att komma åt inom programmet, och på vår supportwebbplats finns också användbara artiklar som hjälper dig med övergången:

Vilka specifika köpalternativ finns för kunder som försöker köpa en tidigare version efter det datum då support upphör?

Efter den 22 mars 2022 är det enda alternativet att uppgradera till en version av Revu som stöds.

Mer information om de produkter/versioner som stöds och de olika nivåerna av support finns i den här artikeln.
Om jag behöver uppgradera, hur tar jag reda på om Revu 20 fungerar med mitt nuvarande operativsystem?
Om jag inte uppgraderar till en version av Revu som stöds, vad händer då med mina Studio-sessioner/-projekt efter datumet för livscykelns slut?

Alla Studio-data kommer att hanteras i enlighet med våra policyer för datalagring. Efter 180 dagars inaktivitet raderas en session permanent från Bluebeams servrar. När som helst innan den här sista utrensningen kan du logga in på Studio med en version av Revu som stöds och ladda ner de filer som du eventuellt har lagrade där.

Studio-projekt markeras aldrig för arkivering eller radering och kan bara raderas av projektägaren eller en användare med behörigheten Full kontroll. Om ett Studio-projekt raderas av projektägaren kan det återställas i upp till 120 dagar. Efter 120 dagar raderas projektet permanent från servern.

Vi använder en äldre version av ett externt program (t.ex. Windows, AutoCAD, Revit eller SolidWorks) som inte är kompatibel med Revu 20, så jag måste ha den gamla versionen av Revu.

Vi rekommenderar att du uppgraderar till kompatibla versioner av alla programvarupaket för att försäkra dig om att dina arbetsflöden stöds fullt ut. Men om du väljer att behålla en äldre version av Revu som är kompatibel med äldre program som du använder bör du komma ihåg att efter datumet för livscykelns slut kommer du inte längre att kunna hantera din licens, och du förlorar din åtkomst till Studio.

Jag jobbar på ett stort företag. Hur tar jag reda på vem som är ägare eller administratör för min Revu-licens?

Vi föreslår att du kontaktar din IT-avdelning, eftersom det troligen är de som äger programvarulicensen.

Hur ser vägen framåt ut för användare av Vu 2017 eller tidigare?

Samarbetspartners i Studio som saknar Revu-licens kan få Vu-funktionerna för att komma åt sessioner eller projekt genom att ladda ner Revu 20 och köra programmet i visningsläge. För mer information, se Förklaring av visningsläget och markeringsläget.

Har du en fråga som inte besvaras här? Då kan du kontakta oss.

Instruktioner

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 och tidigare

Revu 2019 och tidigare versioner närmar sig slutet av sin livscykel och kommer officiellt att avvecklas från och med den 1 mars 2023. Läs mer om viktiga datum och hur du behåller oavbruten tillgång till Revu och Studio genom några vanliga frågor om vårt program för livscykelns slut.