Det går inte att hitta licensfilen

• Alla versioner av Revu

Problem

Du ser följande felmeddelande när du registrerar Revu: Det gick inte att hitta licensfilen. Installera om programvaran för att lösa problemet, eller se felsökningen i hjälpfilerna för mer information.
Skärmbild av felmeddelandet

Orsak

Problemet beror på behörighetsrelaterade konflikter som uppstår när Revu installeras utan nödvändig auktorisering av licensieringsservern.

Lösning

Kör som administratör

För att lösa problemet måste du avinstallera Revu och installera det igen som administratör. Gör så här:

1. Avinstallera Revu.
  2. Starta om datorn.
  3. Gå till /updates/. Ladda ner den version som din licens gäller.
  4. Högerklicka på den nerladdade filen och välj Visa i mapp.
  5. Högerklicka på samma fil i mappen och välj Kör som administratör.
  6. Ange användarnamn och lösenord för ditt administratörskonto. Klicka på Ja.

Revu ska nu vara rätt installerat och du bör inte längre stöta på felet vid registreringen.

Kör med ”upphöjd” kommandotolk

Om du fortfarande har problem kan du kontakta din IT-avdelning/IT-ansvarig och be att de installerar om Revu med hjälp av en upphöjd kommandotolk.

1. Avinstallera Revu
  2. Starta om datorn.
  3. Öppna en upphöjd kommandotolk.
  4. Distribuera Revu med aktuellt distributionsskript

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Felsökning

Drawings ger dig friheten att visa ritningar på vilken enhet som helst var du än befinner dig. Alla ritningar är optimerade för webben och mobila enheter och visas kostnadsfritt.