Ändra standardprogram för PDF-visning

• Revu 20
  • Revu 2019

I Windows® 10, 8.1 och 7 SP1

Följ nedanstående steg för att ange Revu som standardprogram för PDF-visning. Du måste ha administratörsbehörigheter på datorn för den här processen.

1. Öppna Revu.
  2. Klicka på Revu > Inställningar (Ctrl+K).
  3. Välj Kontrollpanel från menyn till vänster.
  4. Klicka på Öppna standardprogram.
  5. När fönstret Standardappar visas utför du följande ytterligare steg:
    1. Bläddra ner och välj Välj standardappar efter filtyp.
    2. Bläddra genom listan tills du kommer till .pdf och klicka sedan på plus-ikonen eller på det program som är associerat med .pdf-filer.
    3. Välj Bluebeam Revu i listan med program.
Om du ställer in Revu som standardvisare aktiverar du även Bluebeam som förhandsgranskare i Outlook® och Windows Explorer.
Revu 2018

I Windows 10

Du måste ha administratörsbehörigheter på datorn för att ändra standardprogram för PDF-läsning.
Följande är den vanligaste metoden för att ändra standardprogram för PDF-visning:
  1. Tryck på Windows-tangenten .
  2. Skriv välj en standardapp för varje filtyp och tryck på Enter när resultatet med det namnet är markerat.
  3. Bläddra ner till .pdf (filtyperna listas i alfabetisk ordning).
  4. Klicka på plustecknet eller på det program som visas intill .pdf i listan och välj sedan Blubeam Revu
Om ovanstående metod inte fungerar kan du prova med följande steg:
  1. Gå till Filutforskaren och högerklicka på en PDF-fil.
  2. Klicka på Öppna med > Välj en annan app.
  3. Välj Bluebeam Revu i listan med appar.
  4. Markera rutan Använd alltid denna app för att öppna .pdf-filer och klicka på OK.
Om du fortfarande har problem kan det hända att din IT-avdelning har begränsat åtkomsten till den här inställningen.

I Windows 8.1

Du måste ha administratörsbehörigheter på datorn för att ändra standardprogram för PDF-läsning.
  1. Öppna Bluebeam Kontrollpanel.
    1. Öppna Revu och klicka sedan på Revu > Kontrollpanel .

– eller –

Klicka på Start, ange Bluebeam Kontrollpanel och klicka sedan på den senaste versionen i sökresultaten.

2. Klicka på fliken Revu under Administratör.
  3. Markera kryssrutan Använd som standardprogram för PDF-visning.
    1. Om du använder installation sida vid sida väljer du den Revu-version du vill ska vara standard i listrutan bredvid kryssrutan.
  4. Klicka på OK.
  5. Om fönstret Bekräfta att Revu som PDF-standardläsare … visas gör du även följande:
    1. Klicka på OK. Fönstret Ange standardprogram visas.
    2. Välj Bluebeam Revu i listan över program till vänster.
    3. Klicka på Ange som standard.
    4. Klicka på OK och stäng fönstret Standardprogram.
Om du ställer in Revu som standardvisare i Kontrollpanelen aktiverar du även Bluebeam som förhandsgranskare i Outlook och Windows Explorer.

I Windows 7 SP1

Du måste ha administratörsbehörigheter på datorn för att ändra standardprogram för PDF-läsning.
  1. Öppna Bluebeam Kontrollpanel:
    1. Öppna Revu och klicka sedan på Revu > Kontrollpanel .

– eller –

Klicka på Start, ange Bluebeam Kontrollpanel och klicka sedan på den senaste versionen i sökresultaten.

2. Klicka på fliken Revu.
  3. Markera kryssrutan Använd som standardprogram för PDF-visning och klicka sedan på OK.
    1. Om du använder installation sida vid sida väljer du den Revu-version du vill ska vara standard i listrutan bredvid kryssrutan.
Om du ställer in Revu som standardvisare i Kontrollpanelen gör det även Bluebeam till förhandsgranskare i Outlook och Windows Explorer.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Instruktioner

Inställningar

I sällsynta fall kan det hända att installationen av Bluebeam PDF-skrivaren misslyckas. De vanligaste lösningarna beskrivs i den här artikeln. Läs vidare om du vill veta mer.