Lös felet Kritiskt fel vid laddning av Bluebeam Revu

Gäller för:

• Revu 20 eller tidigare

Problem

Teckensnittet Roboto Regular installeras normalt tillsammans med Revu, om det inte redan finns i operativsystemet. Om teckensnittet inte installeras, eller om det senare tas bort eller skadas, kan följande problem uppstå:

• Välkomstskärmen visas efter att Revu startas. Revu låser sig och kraschar, och dialogrutan Programmet har slutat att fungera visas.
Om du använder Revu i Windows 7 SP1 är det mer sannolikt att de här problemen uppstår.
Observera att Revu 2018.x endast har stöd för Windows 10, Windows 8.1 och Windows 7 SP1.

Lösning

Börja med att ladda ner och installera Roboto:

1. Gå till Google Fonts och ladda ner Roboto.
    Om du behöver hjälp med webbplatsen Google Fonts kan du läsa mer på sidan med vanliga frågor om Google Fonts, specifikt avsnittet Can I download the fonts on Google Fonts to my own computer?
  2. När zip-filen har laddats ner går du till den plats dit du laddade ner den. Högerklicka på den komprimerade mappen och välj Extrahera. Välj en plats där du vill spara teckensnittsfilerna.
  3. Öppna den extraherade mappen, högerklickaRoboto-Regular.ttf och välj Installera.
    Det kan hända att du måste ha ett administratörskonto för att kunna installera teckensnitten. Kontakta din IT-specialist om du inte har ett administratörskonto.

Nu kan en av två saker inträffa, beroende på vad som har orsakat problemet:

• Teckensnittet installeras normalt. Det betyder att Roboto Regular saknades i ditt teckensnittsbibliotek.
  • En dialogruta visas där det står Teckensnittet Roboto finns redan. Vill du ersätta teckensnittet? Det betyder att den befintliga versionen av teckensnittet Roboto Regular är orsaken till problemet. Välj Ja för att installera om teckensnittet.
Även om Roboto Regular är den undertyp av teckensnittet som orsakar felet, kan du för bästa resultat även installera om övriga undertyper av teckensnittet Roboto. Du kan markera samtliga teckensnitt, högerklicka på markeringen och välja Installera för att installera alla samtidigt.

Felsökning

Revu 2018

Felmeddelande

System och miljö

Teckensnittet Roboto Regular installeras normalt tillsammans med Revu, om det inte redan finns i operativsystemet. Om teckensnittet inte installeras, eller om det senare tas bort eller skadas, kan följande problem uppstå: