Revu kraschar efter installation av eller uppdatering till Revu 20.1

Gäller för:

• Revu 20

Problem

Följande fel uppstår när du startar Revu 20.1 för första gången:

Kritiskt fel vid laddning av Bluebeam Revu

Orsak

Om du stöter på ett kritiskt fel när du startar Revu 20.1 kan det bero på ett känt problem med Revu 20.1 som använder Microsofts .NET Framework.

Lösning

Följande lösningar kan fungera medan vi arbetar med att lösa problemet i en kommande version. Lösningarna förutsätter att läsaren har en bra förståelse av koncept som programvaruinstallation, kommandoraden i Windows samt att skriva och köra batchfiler.

Uppdatera .NET Framework (rekommenderas)

Du kan lösa problemet genom att uppdatera miljön till .NET Framework 4.7.2 eller senare. Om du använder ett hanterat Windows-system kan du kontakta IT-administratören för att få hjälp med att distribuera den senaste versionen av .NET Framework. Mer information om .NET Framework finns på Microsofts webbplats.

När du har uppdaterat .NET Framework i din miljö kan du behöva starta om systemet innan du kan starta Revu 20.1.

Ersätt .exe-konfigurationsfilen.

Om du inte vill uppdatera miljöns .NET Framework kan du distribuera en separat Revu.exe.config-fil som ersätter den aktuella Revu.exe.config-filen på varje enhet som berörs av problemet. Revu.exe.config-filen måste bytas ut under följande filsökväg:

C:\Program Files\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\20\Revu\

Kontakta oss för att få den Revu.exe.config-fil som behövs eller om du har fler frågor om det här problemet.

Felsökning

Installation