Mätningsmarkeringar skapas inte

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Problem

Du har försökt använda ett mätverktyg på ett dokument, men ingenting händer.

Lösning

Öppna först panelen Mätningar (Alt+U), klicka på rullgardinsmenyn Mätningar och kontrollera att rutan vid Skapa markering är markerad.

Om rutan redan är markerad kan det finnas aktiverade säkerhetsbegränsningar för din PDF. Skaparen av PDF-filen kan ange säkerhet som begränsar tillägg av anteckningar och markeringar i PDF-filen.

1. Öppna PDF-filen i Revu.
  2. Klicka på Dokument > Dokumentegenskaper (Ctrl+D)
  3. Klicka på fliken Säkerhet.
Låsikonen är stängd om säkerhet har angetts och öppen om det inte finns någon säkerhet.

När fliken Säkerhet öppnas ska du kontrollera om det är tillåtet att Ändra dokument och Lägga till markeringar. Om åtgärderna inte är tillåtna måste du kontakta den person som skapade PDF-filen för att antingen få en kopia av filen utan angiven säkerhet, eller be om lösenordet för att ändra säkerhetsinställningarna.

Felsökning

Revu 2019

Revu 20

Revu 21

Mätning

Markering

Andra versioner av den här artikeln

Revu 2017 och tidigare

Problem

Du försöker utföra mätningar av längd eller area, men markeringen stannar inte kvar på sidan.

Lösning

Kontrollera att rutan vid Skapa markering är markerad längst ner på fliken Mätningar.

Kontrollera om säkerhet har ställts in i den här PDF-filen.Den person som skapar PDF-filen kan ställa in säkerhet som förhindrar att anteckningar eller markeringar läggs till i filen.

1. Öppna PDF-filen i Revu.
  2. Klicka på Inställningar revu-inställningar-32x32 > Dokumentegenskaper dokumentegenskaper eller använd tangentbordsgenvägen Ctrl+D.
  3. Klicka på fliken Säkerhet.

– eller –

4. Klicka på låsikonen för säkerhet lås-guld som finns längst till höger i navigeringsfältet.

Om säkerhet har ställts in är låsikonen stängd, gul eller röd.

När fliken Säkerhet öppnas kontrollerar du om åtgärderna Ändra dokument och Lägga till markeringar är tillåtna.Om de inte är det måste du kontakta den person som har skapat PDF-filen för att få en kopia som inte har säkerhet inställd, eller lösenordet för att ändra säkerhetsinställningarna.

Felsökning

Revu 2017 och tidigare

Mätning

Markering

Du har försökt använda ett mätverktyg på ett dokument, men ingenting händer.