Panelen Mätningar: Det här dokumentet har skyddad skala

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019

Problem

Följande meddelande visas när du öppnar panelen Mätningar (Alt+U) och kalibrerar skalan:

Det här dokumentet har skyddad skala. Uppdateringar av skalan nedan tillämpas endast på nya mått som du skapar.

Du kan inte heller lägga till eller ta bort vyportar.

Lösningar

Det finns flera tänkbara skäl till att du stöter på skyddade skalor och vyportar. Här är en lista över möjliga åtgärder:

• Revu är i visningsläge.
    • Om du befinner dig i visningsläge kan du byta till markeringsläge genom att gå till Revu > Markeringsläge.
    I Revu 21 kallas visningsläget Skrivskyddad åtkomst. För att få tillgång till markeringar och mätningar kan du kontakta licensägaren (dvs. organisationsadmin).
  • Dokumentet innehåller certifieringar och/eller digitala signaturer.
    • När det gäller dokument som innehåller certifieringar och/eller digitala signaturer har du två alternativ:
      • Stäng dokumentet och öppna en tidigare version via ditt dokumenthanteringssystem (om ett sådant finns).
      • Skapa en tillfällig skala genom att kalibrera det skyddade dokumentet. Mer information finns i artikeln om att skapa tillfälliga skalor i Revu
När du stänger filen raderas den tillfälliga skalan och ritningen återgår till sin ursprungliga skala. Du kan välja Spara som för att skapa en separat version för nya mätningar/markeringar.
  • Du har inte checkat ut din Studio-projektfil.
    • Medan du arbetar i Studio-projekt klickar du på hänglåset på fliken med filnamnet och väljer Checka ut.
  • Du samarbetar i en Studio-session.
    • Dokument som laddas upp till en Studio-session skyddas automatiskt. PDF-filer som tas bort från en session och sparas på din enhet är inte längre skyddade, men behåller alla mätningar som har gjorts enligt en tillfällig skala. Nya eller flyttade mätningar följer den ursprungliga sidskalan.
Lär dig varför ditt dokument har skyddad skala i Revu.

Revu 21

Mätningar