Så här kommer du åt och använder tangentbordsgenvägar i Revu

Gäller för:

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå till andra versioner:

Revu har ett antal tangentbordskommandon som kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt. Tangentbordsgenvägar visas till höger i menyerna, bredvid varje kommando och på verktygstipset – den lilla popup som visas när markören hålls över en knapp i verktygsfältet. Du ser en fullständig förteckning över tangentbordsgenvägarna genom att klicka på Hjälp > Översikt över tangentbordsgenvägar i Revu. Genvägarna i de här guiderna är grupperade i liknande typer eller uppgifter.

Du kan även redigera och definiera dina egna tangentbordsgenvägar genom att gå till Revu > Tangentbordsgenvägar.

Allmän navigering

Med mushjulet kan du snabbt navigera på dokumentsidor.

• Rotera mushjulet för att rulla eller zooma (beroende på vilken pekare som valts i navigeringsfältet).
  • Håll ner Ctrl-tangenten för att växla mushjulet mellan rulla och zooma.
  • Tryck och håll ner mushjulet för att panorera.
  • Dubbelklicka med mushjulet för att ändra visningen till Anpassa bredd (Ctrl+0) eller Anpassa till sida (Ctrl+9).
  • Ett annat sätt att panorera, utan att använda markeringar, är att hålla ner mellanslagstangenten och sedan klicka och dra sidan.
Klicka här för att ta reda på hur du anpassar mushjulets beteende.

Knapparna Föregående vy och Nästa vy

Revu registrerar varje gång du ändrar din aktuella vy. Använd Föregående vy (Alt+vänsterpil) och Nästa vy (Alt+högerpil) för att bläddra genom vyhistoriken – precis som framåt- och bakåtknapparna i din webbläsare.

De runda knapparna Föregående vy och Nästa vy hittar du i navigeringsfältet, precis under den huvudsakliga arbetsytan:

Dra för att kopiera markeringar

• Håll ner Ctrl och dra en markering för att skapa och flytta en kopia av markeringen.
  • Håll ner Ctrl+Skift och dra en markering för att kopiera den och flytta kopian i en rät linje.

Rotera markeringar

Du kan rotera markeringar genom att dra i den översta, blåa kontrollpunkten. Markeringar fästs vid 15-gradiga ökningar då de roteras på det här sättet. Håll ner Skift för att rotera i engradiga ökningar för finjusteringar.

Rita exakta figurer

• Håll ner Skift medan du använder linjeverktyg för att dra en rak vågrät, lodrät eller 45-gradig linje.
  • Håll ner Skift medan du använder verktyget Rektangel eller Ellips för att skapa en fyrkant eller cirkel.
  • Håll ner Skift medan du använder verktygen Penna eller Markera för att rita räta linjer horisontellt eller vertikalt.

Inaktivera tillfälligt Snap mot innehåll och markering

• Håll ner Ctrl medan du drar för att tillfälligt inaktivera markeringsfästning. Fästfunktionen aktiveras igen när tangenten släpps.

Dölja paneler

Om öppna paneler tar för stor plats i din arbetsyta kan du dölja alla samtidigt, istället för att stänga dem en och en genom att trycka på Skift+F4.

Du kan också gå till Fönster > Dölj paneler.

Växla flik

Håll ner Ctrl och tryck sedan på Tabb för att växla till nästa flik till höger. Med Ctrl+Skift+Tabb ändrar du aktiv flik till den till vänster.

Stänga flikar

Tryck på Ctrl+W för att stänga den aktuella fliken.

Instruktioner

Revu 2019

Gränssnitt och navigering

Komma igång

Revu 20

Revu 21

Andra versioner av den här artikeln

Revu 2017 och tidigare

För att hjälpa dig effektivisera dina arbetsflöden tittar vi närmare på de tangentbordsgenvägar som du kan använda för att navigera i Revus gränssnitt. Om du vill veta mer har vi även tagit upp kombinationstangenter, justeringsverktyg och att välja markeringar.

Varför ska du använda tangentbordsgenvägar? Det enkla svaret är hastighet och bekvämlighet. Med tangentbordsgenvägar kan du utnyttja de funktioner du behöver direkt, utan att använda menyer eller flytta musen. Det gör dem särskilt användbara för arbeten där du i stor utsträckning använder tangentbordet, eller arbetsflöden som omfattar många olika funktioner.

Du behöver inte lägga alla tillgängliga genvägar på minnet. Men om du kommer ihåg de allra viktigaste kan du utföra ditt arbete på ett effektivare sätt.

Kommandofältet

Kommandofältet är ett enkelt sätt att hitta de verktyg du behöver – och du kan använda tangentbordsgenvägar för att komma åt dem snabbare.De är också ganska lätta att komma ihåg, eftersom aktuella tangenter blir understrukna i Revu när du har tryckt på Alt.

När du har valt en grupp kan du ta en titt på alternativen under den. Du kan aktivera alternativen genom att trycka på den understrukna bokstavstangenten, precis som förut. Om du till exempel vill hoppa till dialogrutan Profiler trycker du på Alt > V > F.

Du kan fortsätta att navigera med tangenter även när du befinner dig i en rullgardinsmeny eller dialogruta. Du kan navigera i nedrullningsbara menyer som Verktygsfält med piltangenterna. Med Tabb, Skift+Tabb och Enter kan du bläddra bland och bekräfta alternativ i en dialogruta.

Paneler

Du har säkert lagt märke till alla de tillgängliga flikarna i Revus tre huvudpaneler, men har du försökt använda genvägar för att komma åt dem?

Flikarna nedan är ordnade utefter sin standardplacering, men de kan flyttas till en separat del inom en panel eller till en panel på valfri sida av Revus gränssnitt.
Vänstra panelen Nedre panelen Högra panelen
File Access: Alt+A Markeringslista: Alt+L Egenskaper: Alt+P
Bokmärken: Alt+B 3D-modellträd: Alt+3 Sök: Alt+1 /Ctrl+F
Miniatyrbilder: Alt+T JavaScript-konsol: Alt+J Mätningar: Alt+U
Verktygslåda: Alt+X   Studio: Alt+C
Sets: Alt+2   Länkar: Alt+N
Lager: Alt+Y
Formulär: Alt+Q
Signaturer: Alt+4
Utrymmen: Alt+S

Om du glömmer de här genvägarna kan du alltid använda menyn Flikåtkomst. Det här är också ett användbart sätt att visa paneler som du har valt att dölja (högerklicka > Dölj en panelikon).

Stänga paneler

De flesta Revu-användare känner igen det här problemet: du har klickat på var och en av panelflikarna i Revu för att använda vissa funktioner, men stängde dem inte. Nu är du redo att börja redigera eller läsa dokumentet, men du kan knappt se sidan. Istället för att stänga panelerna en efter en kan du trycka på Skift+F4 för att dölja alla öppna paneler.

Revu kommer ihåg vilka paneler som stängdes när du använde genvägen sist. Om du till exempel stängde den vänstra och höga panelen genom att trycka på Skift+F4 öppnas dessa två paneler när du trycker på Skift+F4 igen. (Den nedre panelen påverkas inte.)

Genvägar till dokumentflikar

Växla flik

Håll nere Ctrl och tryck sedan på Tabb för att flytta fokus till höger om den nuvarande fliken. Du kan också hålla nere Ctrl och sedan trycka på Tabb upprepade gånger för att gå igenom alla flikar som är öppna i Revu. Ctrl+Skift+Tabb fungerar på samma sätt, men åt motsatt håll. (Det här är standardgenvägar som är tillgängliga i samtliga webbläsare.)

Stänga flikar

Använd Ctrl+W för att stänga den aktuella fliken.

Om du behöver arbeta på ett annat projekt kan du istället använda Ctrl+Skift+W för att stänga alla dina öppna dokumentflikar.

Det här fungerar inte när du befinner dig på en flik för ett PDF-paket.

Linjal

Om du gör precisa mätningar i ditt dokument kan du trycka på Ctrl+R för att visa (eller dölja) linjaler vid sidorna av arbetsytan för dokumentet.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Revus gränssnitt kan du läsa vår artikel om att anpassa gränssnittet i Revu.

Instruktioner

Revu 2017 och tidigare

Gränssnitt och navigering

Komma igång

Revu har ett antal tangentbordskommandon som kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt.