Bakåtkompatibilitet för Revu 20

• Alla versioner av Revu

När du arbetar med flera olika versioner av Revu, förblir alla dina markeringar och verktyg bakåtkompatibla. Det gäller till exempel om du skickar ett dokument som är redigerat i Revu 20 till en kollega som använder Revu 2019. Det finns dock några skillnader som du bör ha i åtanke när du använder Revu 20 och även behöver arbeta med andra versioner.

Hexagonmarkeringar

Från och med Revu 20 är hexagonen en tillgänglig form för textbaserade markeringar. Hexagonformade markeringar från Revu 20 renderas (visas) även i tidigare versioner av Revu, men om de redigeras omvandlas de till rektanglar. Det samma gäller om en verktygssats med en hexagonformad markering exporteras från Revu 20 till en tidigare version av Revu visas markeringen som en rektangulär markering.

Hexagonform i Revu 20.
Hexagonformen introducerades i Revu 20.

Pilar

I Revu 20 går det att lägga till flera pilar från alla sidor av en bildtext- eller textrutemarkering.

Flera pilar på en bildtext i Revu.
Du kan nu lägga till flera pilar till en bildtext.

Markeringar med flera pilar renderas även i tidigare versioner av Revu, men ytterligare pilar kan bara läggas till från den övre högra förgreningspunkten på en befintlig pil, så som visas nedan. Om du raderar samtliga pilar från en text- eller bildtextmarkering kommer du inte heller att kunna lägga in några nya pilar igen för den markeringen.

Flera pilar som renderas i Revu 2019
Så här renderas pilar i Revu 2019 eller tidigare.

Linjeformat för mätning

I tidigare versioner av Revu fanns det bara sex standardlinjeformat tillgängliga för mätningsmarkeringar. I Revu 20 har mätverktygen, däribland Skiss till skala, nu samma alternativ tillgängliga för linjeformat som vanliga markeringar. Det går också att använda anpassade linjeformat för urklipp. Här är några saker att tänka på när du exporterar linjeformat för mätningar som har gjorts i Revu 20 till en tidigare version:

• Linjeformat renderas i tidigare versioner av Revu, och även i program från tredje part, men när de redigeras omvandlas de till ett grundläggande linjeformat.
  • Anpassade linjeformat för mätningar som har gjorts i Revu 20 är inte tillgängliga för användning tillsammans med mätverktyg i tidigare versioner.
  • Verktygssatser som innehåller mätningar med anpassade linjeformat återgår till ett heldraget linjeformat i tidigare versioner av Revu.
Anpassade linjealternativ för mätverktyg
I Revu 20 har mätverktyg som Skiss till skala nu samma alternativ för anpassade linjeformat som vanliga markeringar.

De flesta markeringar och funktioner förblir bakåtkompatibla med alla Revu-versioner. Om du precis har uppgraderat till Revu 20 kan du läsa Använda Hitta-funktionen för information om hur du hittar alla dina favoritverktyg och favoritkommandon från tidigare versioner.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Felsökning

Kompatibilitet

Blubeam-pluginprogrammen lägger till extra funktioner i program som Microsoft Office-sviten. I den här artikeln går vi igenom processen med att använda Bluebeam-pluginprogrammen för att skapa en PDF-fil från program i Microsoft Office.