Så här skapar du formulärfält för beräkning | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

I Revu 21 kan du skapa formulärfält som har stöd för enkla beräkningsformler. I den här artikeln går vi igenom hur du lägger till enkla beräkningsfält i dina PDF-formulär.

Lägg till beräkningsfält i formulär

I panelen Formuläregenskaper är egenskapen Beräkna för ett formulärfält som standard inställd på Värdet beräknas inte. Du kan ändra den här egenskapen till Beräkningsfält för att generera summor (+), produkter (x), genomsnitt, minimivärden och maxvärden från information som skrivs in i formuläret.

En vanlig beräkning är antal x pris = totalsumma. Gör så här för att lägga till de här beräkningsfälten i ditt formulär:

1. Öppna en ny PDF eller ett befintligt formulär i Revu.
  2. Gå till Verktyg > Formulär > Textruta.
  3. Klicka och dra en textruta i ditt PDF-formulär.
  4. Upprepa steg 2 och 3 för att skapa sammanlagt tre textrutor.
  5. I panelen Formulär (Alt+Q) ändrar du namnet på den första textrutan (Text1) till Antal.
    Du kan också högerklicka på den första textrutan och välja Egenskaper för att ändra namnet i panelen Egenskaper för formulärfält.
  6. Ändra namnet på den andra textrutan (Text2) till Pris.
  7. Ändra namnet på den tredje textrutan (Text3) till Totalsumma.
    Formulärtextrutor
  8. Högerklicka i fältet Totalsumma i PDF-formuläret.
  9. Välj Egenskaper.
  10. I panelen Egenskaper för formulärfält bläddrar du ner till Beräkna.
  11. Välj Beräkningsfält i den första rullgardinsmenyn.
  12. Välj produkt (x) i den andra rullgardinsmenyn.
    Beräkningsfält i formulär
  13. Klicka på Välj.
  14. Välj både Antal och Pris.
    Välj formulärfält
  15. Klicka på OK.

Nu beräknas värdet för Totalsumma automatiskt när numeriska värden anges i formulärfälten Antal och Pris. Mer information om att använda avancerade formler, JavaScript och/eller skript för dina beräkningsfält i formulär finns i den här artikeln.

Instruktioner

Revu 21

PDF-formulär

Lär dig hur du skapar enkla beräkningsfält i dina PDF-formulär i Revu 21.