Tips för bättre prestanda | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

Problem

• Dokument renderas och uppdateras långsamt vid zoomning och navigering.
  • Dokument tar längre tid än vanligt att öppna.
  • Programmet slutar svara.
  • Gränssnittet svarar långsamt på input.

Lösningar

1. Ändra renderingsmotorn i Revu

Revu har flera alternativ för renderingsmotor. Generellt sett fungerar maskinvarurendering bäst, i synnerhet om du har ett dedikerat grafikkort. Gör så här för att komma igång:

1. Gå till Revu > Inställningar (Ctrl+K).
  2. Välj Avancerat till vänster. Kontrollera att du befinner dig på fliken 2D-rendering.
  3. Välj Maskinvara i listrutan Renderingsmotor och välj OK.
Om du upplever problem med maskinvarurendering kan du försöka byta till Programvara istället.

1. Ändra renderingsläge i Revu

Renderingsläget Vänta tills slutförd gör att delvis omritning av skärmen inaktiveras. Istället uppdateras inte skärmen förrän hela sidan är klar att visas. Det här minskar den totala omritningstiden för PDF-filen, särskilt för 4k-skärmar.

1. Gå till Revu > Inställningar (Ctrl+K).
  2. Välj Avancerat till vänster. Kontrollera att du befinner dig på fliken 2D-rendering.
  3. Välj Vänta tills slutförd i rullgardinsmenyn Renderingsläge och välj OK.

3. Ändra energiinställningarna i Windows

Aggressiva energisparinställningar offrar visningsprestanda för att minska strömförbrukningen och förlänga batteriets livslängd. De påverkar både bärbara och stationära datorer.

1. Välj Start, skriv energischema och välj Välj ett energischema.
  2. Välj inställningen Hög prestanda eller Maximal prestanda.
Om du använder en bärbar dator kommer den här förändringen att förkorta batteritiden. Du kan återgå till de ursprungliga inställningarna om förändringen inte förbättrar Revus prestanda.

4. Uppdatera Microsoft® Visual C++ Redistributable:

Installera den senaste versionen av Microsoft Visual C++ Redistributable. De här uppdateringarna förbättrar renderingen av stora bilder och inskannade filer i Revu.

5. Uppdatera Microsoft .NET Framework

Installera det senaste Microsoft .NET Framework som din dator kan arbeta med. Du måste ta reda på vilken Windows-version du använder. Hitta sedan den senaste version av .NET som stöds av din Windows-version.

Spara ditt arbete och stäng alla program innan du startar installationen. En omstart av Windows krävs ofta när installationen är klar, och du bör starta om datorn även om du inte blir ombedd att göra det.

När .NET-installationen är klar öppnas dokument snabbare och programmets allmänna prestanda och svarstid förbättras.
Installationen av .NET Framework tar några minuter att slutföra.

Kontakta teknisk support

Om inget av ovanstående steg förbättrar prestandan ber vi dig kontakta supportteamet så att vi kan hjälpa till att identifiera problemet. Du får hjälp snabbast genom att öppna Revu och gå till Hjälp > Rapportera ett tekniskt ärende. Då bifogas loggfiler och inställningar för Revu till ett nytt e-postmeddelande.

Lämna en detaljerad beskrivning av problemet, bifoga relevanta exempelfiler och besvara frågorna nedan. Det hjälper oss att snabbare fastställa orsaken till problemet.

• Hur stort RAM-minne har datorn?
  • Öppnar du filerna lokalt eller via ett nätverk?
  • Har du flera skärmar?
  • Använder du en högupplöst bildskärm, till exempel en 4K-skärm?

Felsökning

Revu 21

Prestanda

Är dokumentrenderingen långsam eller är gränssnittet långsamt när du har uppgraderat Revu? Lär dig hur du ändrar dina inställningar och förbättrar prestandan här.