Lägga till en bild av din underskrift till en PDF-fil

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Ibland kan du behöva lägga till en snabb underskrift i en PDF-fil. I stället för att skriva ut filen, underteckna den med en penna och skanna den för att få en PDF-fil igen kan du enkelt lägga till en elektronisk underskrift direkt från Revu.

En elektronisk underskrift skiljer sig från en digital underskrift, men är fortfarande juridiskt bindande och perfekt för vissa situationer, till exempel när du ska underteckna en inköpsorder.

Det finns två sätt att skapa en elektronisk underskrift: genom att skapa en genomskinlig bild av din underskrift eller genom att använda verktyget Penna.

Använda en bild av din underskrift

Följande steg förklarar hur du kan lägga till en bild av din signatur i en PDF-fil och göra bilden så genomskinlig att den inte döljer någon information bakom den.

1. Skanna en bild av din underskrift. Du måste använda en bildfil (som .jpg eller png), inte en PDF.
  2. Gå till Verktyg > MarkeringBild > Från fil , välj bilden av din underskrift och lägg till den i PDF-filen. (Oroa dig inte för storleken ännu.)
  3. Klicka på Beskär i verktygsfältet Egenskaper för att ta bort oönskade delar av bilden. Använd verktyget för att rita en rektangel runt den del av bilden som du vill behålla.
  4. Ändra nu storlek på bilden och flytta den till rätt plats. Bakgrunden är ogenomskinlig, så bilden döljer allt som finns bakom den. Använd Maskeringsfärg för att göra bakgrunden genomskinlig.
  5. Välj bilden, klicka på rutan Maskeringsfärg i panelen för egenskaper och välj färgen vit. Delar av bakgrunden förblir fyllda.
    Maskeringsfärg kan också kommas åt via det dynamiska verktygsfältet Egenskaper. Maskering: visas när du har valt en bild.
  6. Öka toleransen med ± bredvid Maskeringsfärg så att färger som nästan är vita också blir genomskinliga. Du kan behöva öka den till 20. Hela bakgrunden bör sedan vara genomskinlig.

Nu kan du lägga till din underskrift i Tool Chest så att du kan använda den igen vid ett senare tillfälle:

• Högerklicka på bilden och klicka på Lägg till i Tool ChestMina verktyg.

Glöm inte att införa bilden innan du skickar din PDF-fil:

• Högerklicka på bilden och klicka sedan på Inför.

Använda verktyget Penna

Ett annat sätt att skapa en elektronisk underskrift är med verktyget Penna . Eftersom det är svårt att skriva tydligt med en muspekare är det enklare att skapa signaturer med en surfplatta eller enhet med penna. När du har skrivit din underskrift kan du spara den i Tool Chest med stegen ovan, så att du kan använda den igen senare.

Mer information

Anpassa inställningar för surfplatta – så här anpassar du Revu-funktioner i surfplatteläge.

Funktioner för surfplatta – allt du kan göra i Revu på en surfplatta.