Det bästa sättet att justera ritningar med Överlagra sidor

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Så här justerar du ritningar

Den grundläggande metoden för att överlagra dokument är att välja de filer som du vill jämföra, välja tre justeringspunkter inom ritningsinnehållet i varje fil och sedan använda Överlagra sidor Ikonen Överlagra sidor i Revu för att skapa en ny fil som innehåller separata lager. För att se till att de justeringspunkter som du väljer överlagras rätt över filerna bör du aktivera Snap mot innehåll Ikonen Snap mot innehåll i Revu och komma ihåg att välja justeringspunkterna i rätt ordning enligt nedanstående:

1. Lägg till de filer som du ska jämföra i dialogrutan Överlagra sidor:
    1. Om dokumenten redan är öppna kan du gå till Dokument > Överlagra sidor Ikonen Överlagra sidor i Revu, då innehåller dialogrutan automatiskt en lista över filerna när den öppnas.
      Om du har ytterligare filer öppna kan du lägga till dem genom att klicka på Lägg till öppna filer.
    2. Om filerna inte redan är öppna kan du gå till Dokument > Överlagra sidor Ikonen Överlagra sidor i Revu och klicka på Lägg till i dialogrutan. Då kan du leta upp och välja de första av filerna som du vill jämföra. För att lägga till resten av dokumenten klickar du på Lägg till igen och upprepar processen för varje fil.
      Om du vill lägga till ett visst område i en ritning istället för hela sidan går du till Dokument > Överlagra sidor > Ändra. Klicka på Välj del och klicka och dra med musen över hela det område i ritningen som du vill ta med i överlagringen. Klicka på OK.
  2. Välja justeringspunkter:
    När du ställer in justeringspunkterna är det viktigt att välja samma tre punkter i samma ordning för varje ritning. För större exakthet bör du aktivera Snap mot innehåll Ikonen Snap mot innehåll i Revu i Statusfältet eller med hjälp av tangentbordsgenvägen Ctrl+Skift+F10.
    1. Om Snap mot innehåll är aktiverat klickar du på Justera efter punkter i dialogrutan Överlagra sidor och väljer tre punkter i den första ritningen. Nu öppnas nästa ritning, så att du kan välja samma tre punkter i samma ordning.
      Helst bör du välja justeringspunkterna i själva ritningsinnehållet, istället för att klicka på tre av den omgivande ramens hörn.
    2. Klicka på OK i dialogrutan Överlagra sidor.

När processen är klar öppnas en ny, korrekt justerad fil som heter Överlagra.

Studio

Redigera dokument