Hantera ritningar mer effektivt med Batch Link

• Revu 20
  • Revu 2019

Funktionen Batch Link® skapar automatiskt hyperlänkar för en grupp med PDF-filer, som när du jobbar med en uppsättning ritningar eller detaljer i ett ritningsark. Du kan ställa in kriterierna för hur hyperlänkarna skapas eller automatisera processen med filnamn, sidetiketter eller funktionen automarkera.

Du kan också använda Batch Link för att:
  • Skapa en navigeringslänk på ritningshuvudet som tar dig till handlingsförteckningen.
  • Lägga till Studio-projektfiler i Batch Link-guiden.

Lär dig hur du tar ditt arbete med Batch Link till nästa nivå med dessa tips!

Funktionen Batch Link är endast tillgänglig i Revu eXtreme.

Om filuppsättningen du ska använda Batch Link på innehåller ett ritningshuvud kan du använda det för att skapa navigeringslänkar som tar dig till handlingsförteckningen, ungefär som en hemknapp. Allt du behöver göra är att byta ut söktermen som genereras i Batch Link-guiden (oftast Ritningsnummeret) till ditt projektnummer. Om du inte har ett projektnummer kan du använda valfri textsträng som finns på varje sidas ritningshuvud.

1. Gå till Batch > Länk > Ny. Det öppnar Batch Link-guiden.
  2. Lägg till de PDF:er som ska bearbetas.
  3. Välj Nästa. Den andra sidan i Batch Link-guiden öppnas.
  4. Välj alternativet Sidområde och klicka på Välj för att generera din lista med söktermer.

Därefter definierar du ett område på PDF:en och genererar söktermer

1. Klicka och dra för att definiera ett område på PDF:en. När området har definierats visas dialogrutan automarkera. Klicka OK när du är färdig.
  2. När korrekt ritningsnummer visas bredvid Sökterm i avsnittet Förhandsgranska skanning klickar du på Generera. Listan Hantera länkar fylls i automatiskt.

Titta som avslutning igenom söktermerna och redigera destinationen

1. Titta igenom den genererade listan med söktermer och se till att de matchar rätt destination.
  2. Ändra söktermerna för ditt projektnummer (eller valfri textsträng från ritningshuvudet).
  3. Välj OK och sedan Kör.

Nu har du en länk på ditt ritningshuvud som tar dig tillbaka till bladets index.

Har du någonsin velat använda Batch Link i ditt Studio-projekt? Det gör du genom att justera dina Studio-inställningar.Så här aktiverar du Studio-projektfiler för Batch Link:

1. Gå till Revu > Inställningar (Ctrl+K).
  2. Gå till sidofältet och välj Studio och sedan Alternativ.
  3. Avmarkera kryssrutan Öppna och spara filer till Studio endast från verktygsfältet.
  4. Öppna projektfilen.
  5. Gå till Batch > Länk > Ny.
  6. Välj Lägg till filer och lägg till dina projektfiler.

Nu kan du lägga till projektfiler i Batch Link-guiden.

Revu 2019

Revu 20

Instruktioner

Ritningshantering

Har du en fråga som gäller licenser eller installation av Bluebeam Revu? Klicka för att läsa svaren på vanliga frågor med mera.