Så här skickar och accepterar du Studio-inbjudningar

• Revu 20
  • Revu 21

Om du har uppgraderat från Revu 2018 eller 2019 till Revu 20 eller senare lägger du kanske märke till vissa förbättringar i Studio. I den här artikeln beskrivs den uppdaterade Studio-upplevelsen i de senaste versionerna av Revu. Är du ny Revu-användare? Se hjälpguiden för en utförlig beskrivning av Studio.

Skicka inbjudningar snabbt genom att ange flera e-postadresser

I Revu 20 och senare kan du skicka inbjudningar till sessioner och projekt i Studio genom att ange flera e-postadresser på en gång, istället för en i taget. Du får skicka högst 100 e-postadresser per batch sessionsinbjudningar. Revu erbjuder flera metoder för att lägga till e-postadresser, bland annat:

• Ange text.
  • Klistra in en lista med e-postadresser.
  • Lägga till en grupp.
  • Välja specifika e-postadresser ur en grupp.
  • Använda sessionsinställningar för att bjuda in deltagare.
Du måste vara värd för eller ägare till sessioner eller projekt, eller ha behörigheten Full kontroll för att kunna skicka Studio-inbjudningar.

När du har lagt till en lista med e-postadresser att bjuda in till din session eller ditt projekt får du möjlighet att granska dem innan du skickar inbjudningarna. På granskningsskärmen ordnas e-postadresserna efter domännamn, så att du enkelt kan se vilka du har bjudit in ur specifika grupper. Du kan sedan fortsätta att lägga till eller ta bort e-postadresser i listan efter behov.

Lägg till flera deltagare i ett Studio-projekt eller en Studio-session

Gör så här för att skicka en inbjudan till din session eller ditt projekt:

1. Gå till din session eller ditt projekt.
  2. Välj Bjud in.
  3. Välj Skriv eller klistra in e-postadresser.
    Instruktioner för hur du använder andra inmatningsmetoder hittar du i hjälpguiden för Revu.
  4. Skriv eller klistra in deltagarnas e-postadresser. Eventuella extra tecken tas bort av Revu.
  5. Välj Kontrollera och ta med e-postadresser.
  6. Gör så här om du vill lägga till ett personligt meddelande till din inbjudan:
    1. Välj Lägg till meddelande.
    2. Skriv in ditt meddelande.
    3. Välj Spara meddelande.
  7. Välj Bjud in deltagare.

Använd Inställningar för att bjuda in deltagare till sessioner eller projekt

Om du redan har sessions- eller projektinställningarna öppna kan du bjuda in deltagare till sessionen eller projektet från den dialogrutan. Du måste vara värd för eller ägare till sessioner eller projekt, eller ha behörigheten Full kontroll för att kunna skicka Studio-inbjudningar.

När du bjuder in användare via Inställningar får de inbjudna personerna en e-postinbjudan till din session/ditt projekt. Till skillnad från när du skickar inbjudningar genom funktionen Bjud in blir du inte meddelad i Revu om att e-postinbjudan har skickats.

Gör så här för att skicka en inbjudan till din session eller ditt projekt:

1. Gå till din session eller ditt projekt.
  2. Välj    Studio- eller Projektinställningar.
  3. Om du ska bjuda in deltagare till en Studio-session väljer du fliken Deltagare.
    1. Klicka på knappen Lägg till .
    2. Välj Verkställ och sedan OK.
  4.  Om du ska bjuda in deltagare till ett projekt väljer du fliken Användaråtkomst.
    1. Klicka på knappen Lägg till .
    2. Välj Verkställ och sedan OK.

Acceptera inbjudningar till sessioner och projekt i Studio-panelen

I Revu 2019 och tidigare kunde en inbjudan till en Studio-session eller ett Studio-projekt bara accepteras från e-postinbjudan. I Revu 20 och senare kan du acceptera en sessions- eller projektinbjudan antingen från e-postinbjudan eller direkt från Studio-panelen. Nya inbjudningar visas i din Studio-panel i realtid och du kan gå med i dem när du vill.

Gå med i en Studio-session i Revu 20
Acceptera en sessionsinbjudan från fliken Ej ansluten i Revu 20 eller senare.
I Revu 21 kan Basics-prenumeranter inte skapa nya sessioner eller projekt. De måste bli inbjudna för att samarbeta i Studio.

Gör så här för att acceptera en Studio-inbjudan i Revu:

1. Öppna Studio.
  2. Välj Sessioner eller Projekt.
  3. Välj fliken Ej ansluten.
  4. Leta upp sessionen efter namn eller ID och välj Anslut.

Skicka inbjudningspåminnelser till deltagare som inte har anslutit till din session eller ditt projekt

Om du har bjudit in någon att samarbeta i Studio och personen inte har anslutit sig kan du skicka en påminnelse. Påminnelser skickas till de e-postadresser som du angav för din ursprungliga inbjudan. Du kan också lägga till ett personligt meddelande till e-postpåminnelsen innan du skickar den.

Skicka en påminnelse om inbjudan till en Studio-session
Skicka en påminnelse om inbjudan till deltagare som inte har anslutit sig till din session.
Du måste vara värd/ägare eller ha behörigheten Full kontroll för att kunna skicka påminnelser om Studio-inbjudningar.

Skicka påminnelser för en session

1. Öppna sessionen.
  2. Välj fliken Ej ansluten.
  3. Välj de e-postadresser som du vill skicka påminnelser till – du kan välja fler än en.
    • Valfritt: Skriv in ett personligt meddelande som ska visas i e-postmeddelandet med påminnelsen.
  4. Välj Skicka påminnelse.

Skicka påminnelser för ett projekt

1. Gå till ditt Projekt.
  2. Välj Projektinställningar.
  3. Gå till fliken Användaråtkomst och sortera efter Ansluten/Ej ansluten.
  4. Välj de e-postadresser som du vill skicka påminnelser till – du kan välja flera.
  5. Välj E-postpåminnelse om att gå med.
    • Valfritt: Ange ett personligt meddelande.
  6. Välj Skicka påminnelse.

Håll koll på vilka som har anslutit sig till din session eller ditt projekt

I Revu 20 och senare kan du enkelt hålla koll på vilka som har gått med eller inte gått med i din session eller ditt projekt genom att sortera deltagare efter statusarna Ansluten och Ej ansluten.

Den här funktionen är endast synlig för värden/ägaren eller deltagare med behörigheten Full kontroll.

Så här spårar du deltagande i en session:

1. Gå till din Session.
  2. Under Deltagare väljer du fliken Ej ansluten.

Du får se en lista över personer som inte har gått med i din session.

Så här spårar du deltagande i ett projekt:

1. Gå till ditt Projekt .
  2. Öppna Projektinställningar.
  3. Välj Användaråtkomst och sortera efter Ansluten/Ej ansluten.

Du får se en lista över personer som inte har anslutit till ditt projekt.

Ställ in sessions- eller projektbehörigheter innan några deltagare går med

Med uppdaterade behörigheter kan du lägga till ett extra lager säkerhet till dina sessioner och projekt. Du kan nu ställa in sessions- eller projektbehörigheter innan några deltagare går med.

Du måste vara värd/ägare eller ha behörigheten Full kontroll för att kunna ställa in Studio-behörigheter.

Så här ställer du in deltagarbehörigheter för sessioner:

1. Öppna Sessionsinställningar.
  2. Välj Behörigheter.
  3. Välj Lägg till och välj e-postadresser. Välj OK när du är klar.
  4. Ändra deltagarnas behörigheter i avsnittet Tillämpade behörigheter.
  5. Välj OK.

Så här ställer du in deltagarbehörigheter för projekt:

1. Öppna Projektinställningar.
  2. Välj Behörigheter.
  3. Välj Lägg till och välj e-postadresser. Välj OK när du är klar.
  4. Ändra deltagarnas behörigheter i avsnittet Tillämpade behörigheter.
  5. Välj OK.

Instruktioner

Revu 20

Revu 21

Studio

Komma igång

I Revu 20 och senare är det enklare än någonsin att skicka och acceptera Studio-inbjudningar. Läs mer om Bluebeam Studio i de senaste versionerna av Revu.