Tips för att förbättra prestandan

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 och äldre

Problem

• Långsam rendering och uppdatering av dokument vid zoomning och navigering.
  • Det tar längre tid än vanligt att öppna dokument.
  • Programmet slutar svara.
  • Gränssnittet svarar långsamt på input.

Lösningar

1. Ändra renderingsmotorn i Revu

Revu har flera alternativ för renderingsmotor. Generellt sett fungerar maskinvarurendering bäst, i synnerhet om du har ett dedikerat grafikkort.

1. Gå till Revu och klicka på Revu > Inställningar eller tryck på Ctrl+K.
  2. Klicka på Avancerat till vänster. Se till att du befinner dig på fliken 2D-rendering.
  3. Välj Maskinvara i listrutan Renderingsmotor och klicka på OK.
  • Om du upplever problem med maskinvarurendering kan du försöka byta till Programvara istället.
  • Om du använder Revu 2018 eller äldre kan du prova att byta din renderingmotor till Skia eftersom du saknar tillgång till Maskinvara.

1. Ändra renderingsläge i Revu

Renderingsläget Vänta tills slutförd inaktiverar delvis omritning av skärmen. Istället uppdateras inte skärmen förrän hela sidan är redo att visas. Det här minskar den totala omritningstiden för PDF:en, i synnerhet för 4k-skärmar.

1. Gå till Revu och klicka på Revu > Inställningar eller tryck på Ctrl+K.
  2. Klicka på Avancerat till vänster. Se till att du befinner dig på fliken 2D-rendering.
  3. Välj Vänta tills slutförd i listrutan Renderingsläge och klicka på OK.

3. Ändra energiinställningarna i Windows 10

Aggressiva energisparinställningar offrar visningsprestanda för att minska strömförbrukningen och förlänga batteriets livslängd. De påverkar både bärbara och stationära datorer.

1. Klicka på Start, sedan på ikonen Inställningar och därefter på Energialternativ.
  2. Klicka på Fler energiinställningar för att öppna Energialternativ i Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Visa ytterligare scheman för att visa dolda scheman.
  4. Välj inställningen Hög prestanda eller Maximal prestanda.
Om du använder en bärbar dator kommer den här förändringen att förkorta batteritiden. Du kan återgå till de ursprungliga inställningarna om förändringen inte förbättrar Revus prestanda.

4. Uppdatera Microsoft® Visual C++ Redistributable:

Installera den senaste versionen av Microsoft Visual C++ Redistributable. Dessa uppdateringar förbättrar renderingsprestandan för stora bilder och inskannade filer i Revu.

5. Uppdatera Microsoft .NET Framework

Installera det senaste Microsoft .NET Framework som din dator kan arbeta med. Klicka här för att ta reda på vilken Windows-version du använder och titta sedan efter på den här sidan för att hitta den senaste versionen av .NET som din version av Windows stöder.

Spara ditt arbete och stäng alla program innan du startar installationen. En omstart av Windows krävs ofta när installationen är klar, och du bör starta om datorn även om du inte blir ombedd att göra det.

När .NET-installationen är klar öppnas dokument snabbare och programmets allmänna prestanda och svarstid förbättras.

Installationen av .NET Framework tar några minuter att slutföra.

Kontakta teknisk support

Om inget av ovanstående steg förbättrar prestandan ber vi dig kontakta supportteamet så att vi kan hjälpa till att identifiera problemet. Du får hjälp snabbast genom att öppna Revu och klicka på Hjälp > Kontakt > Teknisk support. Då bifogas loggfiler och inställningar för Revu till ett nytt e-postmeddelande.

Lämna en detaljerad beskrivning av problemet, bifoga relevanta exempelfiler och besvara frågorna nedan. Det hjälper oss att snabbare fastställa orsaken till problemet.

• Hur stort RAM-minne har datorn?
  • Öppnar du filerna lokalt eller via ett nätverk?
  • Har du flera skärmar?
  • Använder du en högupplöst bildskärm, till exempel en 4K-skärm?

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Felsökning

Den här artikeln förklarar varför dina ritningar blir blåa medan du tar mått och varför skalan inte kan ställas in på rätt sätt, samt hur du åtgärdar dessa problem.