Ytterligare funktioner och verktyg som borde vara tillgängliga är inaktiverade eller utgråade

Den här artikeln gäller:

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019

Problem

Vissa Revu-funktioner är inaktiverade/utgråade även om du har en Core- eller Complete-prenumeration (endast Revu 21), eller om du inte visar en fil i skrivskyddat läge eller visningsläge. Bland funktionerna finns:

• Revu > Kontrollpanel
  • Revu > Registrera (Revu 20 och tidigare)
  • Revu > Avregistrera (Revu 20 och tidigare)
  • Arkiv >  Exportera > Word-dokument
  • Redigera > PDF-innehåll > Redigera text
  • Redigera > PDF-innehåll > Markera text för bortredigering
  • Redigera > PDF-innehåll > Klipp ut och Radera innehåll
  • Hjälp > Sök efter uppdateringar
  • Verktyg > Signatur > Signera dokument

Orsak

Det här problemet uppstår om filen safe.enx inte kopierades korrekt till din dator när du installerade Revu.

Lösning

Lösningen på detta problem kräver att du kopierar en fil till en katalog som normalt är dold i Utforskaren i Windows. Om du inte ser C:\ProgramData i Utforskaren väljer du fliken Visa och sedan Dolda objekt för att visa dolda mappar och filer.

För att återställa filen safe.enx måste du först stänga Revu för att därefter:

1. Ladda ner filen safe.zip.
  2. För att extrahera safe.enx högerklickar du på filen safe.zip och väljer Extrahera alla.
  3. Använd Utforskaren i Windows för att navigera till katalogen Features för din version av Revu:
    • C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\2019\Revu\Features
    • C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\20\Revu\Features
    • C:\ProgramData\Bluebeam Software\Bluebeam Revu\21\Revu\Features

Om du inte ser mappen Features i filsökvägen skapar du den genom att högerklicka i Revu-mappen, välja Ny > Mapp och ge den nya mappen namnet Features.
  4. Kopiera filen safe.enx till mappen Features.
    Se till att du kopierar filen safe.enx till rätt sökväg och mapp (som du såg i föregående steg), annars löser den här proceduren inte problemet.
  5. Starta Revu.

Andra lösningar

Hittade du inte lösningen du behöver? De här artiklarna hjälper också till att lösa problem med utgråade eller inaktiverade verktyg och funktioner:

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Felsökning

Om vissa funktioner och verktyg i Revu är utgråade och du inte visar en fil i skrivskyddat läge eller om du har en Core- eller Complete-prenumeration kan problemet bero på att filen safe.enx saknas. Den här artikeln innehåller instruktioner för att åtgärda problemet.