Uppgradera till Revu 21 eller Revu 20

• Revu 21
  • Revu 20

Om uppgraderingar

En uppgradering är när du går från en huvudversion av Revu till en annan. Att till exempel gå från Revu 2019 till Revu 20 betraktas som en uppgradering. För Revu 20 eller tidigare måste uppgraderingar köpas – utom för användare med aktivt underhåll.

Revu 2019 och tidigare närmar sig livscykelns slut. Om du vill veta mer kan du läsa våra vanliga frågor om livscykelns slut.

Uppgraderingar jämfört med uppdateringar

En uppgradering är inte samma sak som en uppdatering. En uppdatering är en korrigering av programvaran med buggfixar och andra mindre förbättringar. Att till exempel gå från Revu 20 till Revu 20.1 betraktas som en uppdatering. Uppdateringar är kostnadsfria och ingår i din licens eller prenumerationsplan. Du kan installera uppdateringar inom Revu genom att välja Hjälp > Sök efter uppdateringar.

Uppgradera till Revu 21

Bluebeam har flyttat över Revu från en licens- och underhållsmodell till en prenumerationsmodell. För mer information kan du läsa Vanliga frågor om Bluebeam-prenumerationer.
Om din licens har aktivt underhåll

Om du har aktivt underhåll och vill uppgradera till Revu 21 kan du uppgradera via Bluebeams webbshop. På sidan Uppgradera till prenumeration beskrivs steg för steg hur du gör för att uppgradera.

Om din licens inte inkluderar underhåll
Om du inte har aktivt underhåll kan du köpa en prenumeration i Bluebeams webbshop eller genom en återförsäljare.

Om du vill veta mer om hur du flyttar över hela din organisation till prenumerationer kan du läsa vår Implementeringsguide för Bluebeam-prenumerationer.

Installera Revu 21

När du har uppgraderat till Revu 21 kan du installera programmet på din dator. Med en prenumeration behöver du inte registrera din licens för en namngiven användare med serienummer eller produktnyckel. Din licens autentiseras genom att du loggar in med ditt Bluebeam ID (BBID).

Du hittar mer information i installationsguiden för Revu 21. Om du är IT-administratör och ska distribuera Revu 21 i din organisation kan du gå till våra IT-adminresurser för Revu 21.

Uppgradera till Revu 20

När du uppgraderar till Revu 20 får du ett nytt serienummer och en ny produktnyckel. Du kan sedan ladda ner, installera och registrera din Revu 20-licens.

Hur du uppgraderar din Revu-licens beror på om du har aktivt underhåll eller om du har en Open License.

Endast kontoägare eller licensadministratörer kan uppgradera en Revu-licens.

Välj den flik som gäller för dig för mer information.

Om din licens har aktivt underhåll

Om din licens har aktivt underhåll kan du uppgradera till Revu 20 utan extra kostnad. För att begära en uppgradering måste licensägaren göra något av följande:

Ha ditt serienummer och din produktnyckel till hands. Vet du inte var du hittar dem?

Om din licens inte inkluderar underhåll

För kunder utan aktivt underhåll är det inte längre möjligt att uppgradera till Revu 20. Du måste köpa en uppgradering till Revu 21. Besök Bluebeams webbshop för att göra det. Du måste logga in med ditt Bluebeam ID (BBID). Klicka här för att lära dig hur du skapar ett.

Om din licens inte inkluderar aktivt underhåll men du har köpt Revu mindre än 30 dagar före det att en huvudversion släpps så är du berättigad till en kostnadsfri uppgradering.

Open License

Om du använder Open License är du berättigad till en kostnadsfri uppgradering till Revu 20. Du kan när som helst uppgradera din Revu-licens genom att hämta ett nytt serienummer och en ny produktnyckel från Bluebeam Gateway.

Endast kontoadministratörer kan uppgradera en licens.

Så här hämtar du din nya produktnyckel:

1. Logga in på Bluebeam Gateway.
  2. Välj ditt konto.
  3. Välj Hantera Revu-licenser.
  4. Välj ett serienummer för att visa sidan med detaljerad information för den licensen.
  5. På fliken Open Licenses kopierar du den nya produktnyckeln.

Du kan nu registrera Revu 20. Du kan använda samma serienummer som du använde tidigare, men du måste ange din nya produktnyckel. Mer information finns i Användarguiden för Bluebeam Gateway.

Installera och registrera Revu 20

Nu när du har uppgraderat din licens är det dags att installera och registrera Revu 20. Du hittar detaljerade instruktioner i installationsguiden för Revu 20 och tidigare.

Innan du installerar din uppgraderade version av Revu ska du checka in alla projektfiler och ladda upp eventuella väntande sessionsmarkeringar. Se också kompatibilitetstabellen för att säkerställa att Revu 20 kommer att fungera med dina program.

Om du ska installera Revu 20 på flera datorer i din organisation kan du gå till våra IT-adminresurser för Revu 20 och tidigare.

Crossgrades

För Revu 20 och tidigare kan du också uppgradera mellan olika utgåvor (till exempel från Revu Standard till Revu CAD eller eXtreme), vilket kallas crossgrade. Om du vill veta mer kan du läsa How to change your edition of Revu (Hur du byter Revu-utgåva).

Konfiguration

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 och tidigare

Licensiering och registrering

Komma igång

Lär dig hur du uppgraderar din licens till de senaste versionerna av vår skrivbordslösning, Revu 20 eller Revu 21.