Veelgestelde vragen over End of Life (EOL)

• Revu 2019
  • Revu 2018
  • Revu 2017 en ouder
  • Vu 2017 en lager

Na 28 juni 2023 biedt Bluebeam niet langer ondersteuning voor Revu 2019 en oudere versies. Zie de tabel en veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over dit EOL-programma en de gevolgen daarvan voor gebruikers zoals u.

Klik hier voor meer informatie over upgraden naar de nieuwste versie van Revu.

EOL-definities en -datums

De datums in de onderstaande tabel gelden voor de volgende producten in ons huidige EOL-programma:

Fase Beschrijving DATUM
End-of-development (EOD) De datum waarna product/engineering van Bluebeam geen patches en updates meer uitgeeft voor het betreffende product. Deze producten hebben hun EOD-datum al bereikt.
End-of-sale (EOS) De datum waarop Bluebeam stopt met de verkoop van het betreffende product/service en er geen seats meer kunnen worden toegevoegd of downgrades uitgevoerd. 22 maart 2022
Einde ondersteuning De datum waarna Bluebeam geen technische ondersteuning meer biedt voor het betreffende product. 28 juni 2023
End-of-life (EOL) Vanaf een bepaalde datum werkt de Studio-functionaliteit niet meer, en vanwege afhankelijkheden van derden en de niet-ondersteunde aard van het product kunnen we niet garanderen dat Perpetual Licences kunnen worden overgedragen of opnieuw geregistreerd. 28 juni 2023
Zie Bluebeam end-of-life (EOL)-ondersteuning voor een volledige lijst van producten die hun EOL bereiken of al bereikt hebben.

Algemene vragen

Waarom haalt Bluebeam Revu 2019 en ouder uit gebruik?

Bluebeam investeert in nieuwe infrastructuur en technologie om onze gebruikers een betere ervaring te bezorgen. Nu we onze focus bij het ontwikkelen en investeren verleggen naar deze visie voor de toekomst, kunnen we de integriteit van verouderde versies niet langer ondersteunen of garanderen, in het bijzonder wanneer deze versies afhankelijk zijn van componenten van derden die niet langer worden ondersteund door hun makers.

Waarom kondigt Bluebeam EOS aan terwijl de officiële EOL-datum nog minstens 12 maanden in de toekomst ligt?

Het is gebruikelijk om end-of sale voorafgaand aan end-of-life af te dwingen en Bluebeam wil garanderen dat het zijn verplichtingen op grond van actieve overeenkomsten kan nakomen, inclusief onderhoud en garanties.

Waarom heeft Bluebeam de EOL-datum gewijzigd van 21 maart naar 28 juni?

Ons engineeringteam heeft een manier gevonden om het gebruik van een gedeelte van onze technologie te verlengen en onze gebruikers zo drie maanden tijd te geven om over te stappen op onze nieuwere producten. We bereiken echter limieten op deze oudere platforms die ervoor zorgen dat we de datum niet nogmaals kunnen verzetten.

Na 28 juni 2023 worden bepaalde licentiecomponenten in Revu 2019 en ouder niet langer ondersteund door hun makers; daarom kunnen we die oudere versies niet langer ondersteunen.

Hoe kan ik upgraden naar een up-to-date versie van Revu?

Klik hier om te upgraden naar een abonnement op Revu 21 zonder een accountmanager of reseller.

Vragen over Revu 2019 en ouder

Blijft Bluebeam Revu 20 ondersteunen?

Ja, we blijven Revu 20 ondersteunen. Als/wanneer Revu 20 onderdeel wordt van ons EOL-programma, maken we dit van te voren (minstens 12 maanden voor EOL) bekend, zodat onze klanten de tijd hebben om te plannen.

Hoe weet ik welke versie van Revu ik gebruik?

Lees dit artikel voor instructies om uw versie van Revu op te zoeken.

Moet ik overstappen naar Revu 20 of Revu 21?

We raden alle klanten, nieuw en bestaand, aan om naar Revu 21 te upgraden, zodat u uw productiviteit kunt maximaliseren met onze nieuwste desktop-oplossing op abonnementsbasis, die het volgende biedt:

• Gemakkelijkere toegang tot uw werk, inclusief markeringen, Tool Chests en documenten vanaf de werkplaats, keet of thuis
  • Meer mobiliteit dankzij een naadloze verbinding met onze nieuwe suite van cloudgebaseerde oplossingen, Bluebeam Cloud
  • Meer flexibiliteit met Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud, toegankelijk op maximaal vijf apparaten met één abonnementsaccount
  • Toegang tot betere beveiliging met de introductie van Single-Sign-On (SSO, eenmalige aanmelding)

Klik hier voor meer informatie over upgraden naar Revu 21.

Kan ik meer seats toevoegen aan mijn huidige licentie van Revu 2019 of lager?

Nee, Revu 2019 en oudere versies zijn vanaf 22 maart 2022 officieel end-of-sale (EOS).

Kan ik na EOS nog steeds oudere versies van Revu kopen?

Nee. Na 22 maart 2022 kunt u alleen upgraden naar een ondersteunde versie van Revu.

Zie dit artikel voor meer informatie over ondersteunde producten/versies en ondersteuningsniveaus.
Als ik moet upgraden, hoe weet ik dan of Revu 21 mijn huidige besturingssysteem ondersteunt?
We gebruiken een oudere versie van externe software (bijvoorbeeld Windows, AutoCAD, Revit, SolidWorks) die niet compatibel is met Revu 21, dus ik heb de oudere versie van Revu nodig.

We raden aan te upgraden naar een compatibele versie van alle softwarepakketten om ervoor te zorgen dat uw workflows volledig worden ondersteund. Als u er toch voor kiest om een oudere versie van Revu te blijven gebruiken die compatibel is met oudere software die u gebruikt, houd er dan rekening mee dat u uw licentie na de EOL-datum (28 juni 2023) niet meer kunt beheren en dat u de toegang tot Studio verliest.

Als ik niet upgrade, kan ik Revu 2019 of lager dan blijven gebruiken?

Na de EOL-datum (28 juni 2023) werken oudere versies van Revu met een Perpetual of Enterprise License mogelijk nog wel, maar Bluebeam kan niet garanderen dat ze probleemloos blijven werken. Technische ondersteuning en toegang tot Studio-functionaliteit zijn niet langer beschikbaar voor deze versies.

Ik werk bij een groot bedrijf. Hoe weet ik wie de beheerder/eigenaar is van mijn Revu-licentie?

We adviseren u om contact op te nemen met uw IT-afdeling, want die is hoogstwaarschijnlijk de eigenaar van uw softwarelicentie.

Heeft dit invloed op Revu voor iPad?

Nee, er zijn geen consequenties voor Revu voor iPad.

Ik ben gewend aan de klassieke gebruikersinterface van oudere versies van Revu. Waar kan ik meer informatie krijgen over de nieuwste gebruikersinterface?

Hoewel de gebruikersinterface in Revu 2018 behoorlijk is veranderd, vinden onze gebruikers, nadat ze hieraan hebben kunnen wennen, dat ze de bijgewerkte interface gemakkelijker kunnen navigeren. Workflows zijn sneller doordat er minder geklikt hoeft te worden en er is meer ruimte voor documenten. Heeft u hulp nodig heeft met de nieuwe gebruikersinterface? In de apps van Revu 20 en nieuwer vindt u verschillende handige tutorials. Onze supportsite bevat nuttige artikelen om u te helpen bij de overstap:

Vragen over Studio

Wordt de Studio-functionaliteit stopgezet?

Nee. Bluebeam investeert zelfs in een nieuw, modern platform voor Studio, dat onze gebruikers een veel betrouwbaardere omgeving zal bieden. Helaas kan het oorspronkelijke platform waar onze Studio-gebruikers in het verleden trouw gebruik van hebben gemaakt, niet blijven groeien en tegelijkertijd de betrouwbaarheid en functionaliteit bieden die in de toekomst voor onze gebruikers het beste werkt. Daarom wordt het Studio-platform gemoderniseerd en bijgewerkt. Dit verbeterde platform zal worden geïntegreerd in Revu 20, Revu 21 en toekomstige releases.

Heeft dit invloed op alle Studio Servers in alle regio’s?

Ja.

Heeft dit gevolgen voor Studio Prime of Studio Enterprise?

Dit programma heeft geen invloed op de ondersteuning voor Studio Prime. Maar u heeft wel Revu 20 of hoger nodig om Studio te openen via Revu na 28 juni 2023.

Gebruikers van Studio Enterprise met Revu 2019 en ouder verliezen geen toegang tot Studio-functionaliteit omdat zij geen toegang hebben tot de cloudproducten van Bluebeam. We raden toch aan om te upgraden naar Revu 21 of Revu 20 voor een gegarandeerd naadloze werking en om ondersteuning te behouden.

Misschien blijft het mogelijk om (opnieuw) te registreren, maar vanwege afhankelijkheden van derden en de niet-ondersteunde aard van deze uit gebruik gehaalde versies kan dit na 28 juni 2023 niet meer worden gegarandeerd.
Als ik niet upgrade naar een ondersteunde versie van Revu, wat gebeurt er dan met mijn Studio-sessies/-projecten na de EOL-datum?

Alle Studio-gegevens worden behandeld volgens ons huidige gegevensretentiebeleid. Na 180 dagen inactiviteit wordt een sessie permanent verwijderd van de Bluebeam-servers. U kunt op elk moment voor deze definitieve verwijdering via een ondersteunde versie van Revu inloggen bij Studio en opgeslagen bestanden downloaden.

Studio-projecten worden nooit gemarkeerd om gearchiveerd of verwijderd te worden en kunnen alleen worden verwijderd door de projecteigenaar of een gebruiker met volledige beheermachtiging. Als een Studio-project verwijderd is door de projecteigenaar, dan blijft het gedurende 120 dagen terug te zetten. Na 120 dagen wordt het project permanent van de server verwijderd.

Hoe gaat het nu verder voor gebruikers van Vu 2017 of lager?

Mensen die zonder Revu-licentie in Studio samenwerken, kunnen de Vu-functionaliteit voor toegang tot sessies of projecten krijgen door Revu 20 te downloaden en in Weergavemodus uit te voeren. Zie Weergavemodus versus Markeringsmodus voor meer informatie.

Heeft u een vraag die niet wordt beantwoord in deze Veelgestelde vragen? Neem dan contact met ons op.

How-to

AANKONDIGINGEN

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 en ouder

EOL

Oudere versies

Installatie

In onze veelgestelde vragen over EOL leest u meer over belangrijke EOL-datums en hoe u ononderbroken toegang tot Revu en Studio kunt behouden.