Pdf’s op schaal afdrukken vanuit AutoCAD

Van toepassing op:

• Revu 21 en ouder

Probleem

Bij het afdrukken van uw tekening of document is de pdf niet op schaal.

Oplossing

Controleer Revu, uw printer en de Bluebeam-plugin om er zeker van te zijn dat uw instellingen correct zijn.

Zet Paginaschaal uit

1. Ga in Revu naar Bestand > Afdrukken.
  2. Klik in de vervolgkeuzelijst Paginaschaal op Geen.

Controleer de schaalinstellingen in het stuurprogramma van de printer of plotter

1. Open in het programma van waaruit u afdrukt het venster Afdrukken en klik op de knop Eigenschappen om de instellingen van de driver te bekijken.
  2. Zoek bij de instellingen in uw printerdriver naar de optie Schaal aanpassen of Passend maken.
  3. Als Passend maken is ingeschakeld, zet het dan uit zodat de printer op volledige schaal kan afdrukken. De indeling van printerdrivers kan verschillen, dus het is mogelijk dat de instelling een andere naam heeft of zich ergens anders in het dialoogvenster van de driver bevindt.

Tekenschaal aanpassen bij gebruik van de plugin voor AutoCAD

Met Revu 21 heeft u een Core- of Complete-abonnement nodig om de Bluebeam-invoegtoepassing te gebruiken. Voor Revu 20 en lager heeft u een CAD- of eXtreme-licentie nodig.
  1. Ga in AutoCAD naar het tabblad Output (Uitvoer).
  2. Klik in het Bluebeam-gedeelte op Change Settings (Instellingen wijzigen).
  3. Ga naar het tabblad Page Setup (Pagina-instelling).
  4. Selecteer in de Page Setup-lijst Custom (Aangepast) of Global(Algemeen) om deze instellingen in te schakelen.
  5. Selecteer het betreffende papierformaat.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Scale (Schaal) onder Plot Scale (Tekenschaal) 1:1.
Als Native (AutoCAD) is geselecteerd in de Page Setup-lijst, gebruikt Bluebeam de instellingen van de Page Setup-opties van AutoCAD.

How-to

Revu 2018

Integraties & Plug-ins

Bezig met afdrukken

Revu 20

Leer hoe u een pdf met een onjuiste schaal na het afdrukken kunt herstellen.