Konto Bluebeam w trybie tylko do odczytu po wygaśnięciu subskrypcji
Dotyczy:
- Revu 21
Problem
Jeśli nie odnowiono subskrypcji, dostęp do Revu 21, Studio oraz Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej automatycznie zmieni się w tryb tylko do odczytu po wygaśnięciu planu Bluebeam lub bezpłatnej wersji próbnej Complete lub Max.
Revu 21
Po zalogowaniu się po dacie wygaśnięcia zobaczysz **Pakiet: Nieopłacony/Nieprzypisany** w szczegółach konta Bluebeam.
Z dostępem tylko do odczytu nadal możesz otwierać, przeglądać i drukować pliki PDF. Możesz również współpracować w Studio z ograniczonym dostępem do oznaczeń i właściwości. Więcej informacji na temat pracy w programie Revu 21 bez subskrypcji można znaleźć w tym artykule.
Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej
Po wygaśnięciu subskrypcji lub wersji próbnej będzie można korzystać z Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej z kontem tylko do odczytu. Nadal możesz współpracować w Sesjach Studio i uzyskiwać dostęp do zewnętrznych systemów zarządzania dokumentami. Aby uzyskać więcej informacji na temat pracy w Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej bez subskrypcji, zobacz Pracuj w Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej bez subskrypcji.
Rozwiązanie
Aby przywrócić dostęp do Basics, Core, Complete lub Max, skontaktuj się z Org Adminem swojego konta Bluebeam. Gdy Twój BBID zostanie ponownie dodany do planu Bluebeam, będziesz musiał ponownie aktywować swoje konto e-mailem.
Jeśli jesteś użytkownikiem Org Admin, musisz zaakceptować zaproszenie Bluebeam e-mailem i przypisać stanowisko subskrypcji do własnego konta. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz podręcznik administratora Org .
Revu 21
Poradnik
Subskrypcje