Zarządzaj dostępem do Bluebeam Studio, Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej oraz funkcji AI — Org Admin Pro
Dotyczy:
- Revu 21
- Bluebeam Studio
- Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej
- Maks.
Płatna subskrypcja Org Admin Pro
umożliwia zarządzanie dostępem do Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej, Bluebeam Studio, Smart Overlay, Smart Review oraz protokołu Model Context Protocol (MCP) dla wszystkich w organizacji albo przy użyciu grup uprawnień w celu zarządzania dostępem dla określonych użytkowników w organizacji.
Zarządzaj dostępem do Bluebeam Studio
Jako IT Admin lub Studio Admin, możesz zarządzać dostępem do Studio dla wszystkich użytkowników w Twojej organizacji.
Aby zarządzać dostępem do Studio dla wszystkich użytkowników w Twojej organizacji, wykonaj następujące kroki:
-
W przeglądarce internetowej wpisz adres URL Org Admin, który
odpowiada Twojemu regionowi: -
Z lewego menu bocznego, wybierz ustawienia.
-
W obszarze Dostęp do produktów, obok Studio, wybierz widoczną opcję dostępu.
-
W oknie dialogowym Dostęp do Studio wybierz jedną z następujących opcji:
-
Włączone – Ustawienie domyślne. Wszyscy użytkownicy w Twojej organizacji będą mieć dostęp.
-
Zarządzane — Dostęp będą mieć tylko użytkownicy będący członkami grup uprawnień.
-
Wyłączone – Żadni użytkownicy w Twojej organizacji nie będą mieć dostępu.
-
-
wybierz Save.
Manage Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej access
Jako IT Admin lub Studio Admin, możesz zarządzać dostępem do Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej dla wszystkich użytkowników w Twojej organizacji.
Aby zarządzać dostępem do rozwiązania Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej dla wszystkich użytkowników w organizacji, wykonaj następujące kroki:
-
W przeglądarce internetowej wpisz adres URL Org Admin, który
odpowiada Twojemu regionowi: -
Z lewego menu bocznego, wybierz ustawienia.
-
W sekcji Dostęp do produktu, obok pozycji Aplikacje internetowe i mobilne, wybierz wyświetloną opcję dostępu.
-
W oknie dialogowym Dostęp do aplikacji internetowych i mobilnych wybierz jedną z następujących opcji:
-
Włączone – Ustawienie domyślne. Wszyscy użytkownicy w Twojej organizacji będą mieć dostęp.
-
Zarządzane — Dostęp będą mieć tylko użytkownicy będący członkami grup uprawnień.
-
Wyłączone – Żadni użytkownicy w Twojej organizacji nie będą mieć dostępu.
-
-
wybierz Save.
Zarządzaj dostępem do funkcji AI Revu
Jako IT Admin lub Studio Admin, możesz zarządzać dostępem wszystkich użytkowników w organizacji do funkcji AI dostępnych w ramach planu subskrypcji Max.
Aby zarządzać dostępem do funkcji AI dla wszystkich użytkowników w Twojej organizacji, wykonaj następujące kroki:
-
W przeglądarce internetowej wpisz adres URL Org Admin, który
odpowiada Twojemu regionowi: -
Z lewego menu bocznego, wybierz ustawienia.
-
W obszarze Dostęp do funkcji wybierz wyświetlaną opcję dostępu dla Smart Review, Smart Overlay lub MCP.
-
W oknie dialogowym Dostępu dla wybranej funkcji wybierz jedną z następujących opcji:
-
Włączone – Ustawienie domyślne. Wszyscy użytkownicy w Twojej organizacji będą mieć dostęp.
-
Zarządzane — Dostęp będą mieć tylko użytkownicy będący członkami grup uprawnień.
-
Wyłączone – Żadni użytkownicy w Twojej organizacji nie będą mieć dostępu.
-
-
wybierz Save.
Wykonaj te kroki dla każdej funkcji, dla której chcesz zarządzać dostępem.
Utwórz i zarządzaj grupami uprawnień
Jeśli tylko niektórzy członkowie Twojej organizacji wymagają dostępu do Studio, Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej, Smart Overlay, Smart Review lub MCP, IT Admin może użyć grup uprawnień do zarządzania dostępem do tych produktów i funkcji tylko dla tych użytkowników.
Tworzenie grup uprawnień
Aby utworzyć grupy uprawnień, zaloguj się do Org Admin i wykonaj następujące kroki:
-
Z lewego menu bocznego, wybierz Użytkowników.
-
Wybierz kartę **Grupy uprawnień**, a następnie wybierz **Utwórz**.
-
Wprowadź opisową nazwę dla swojej grupy uprawnień.
-
Określ uprawnienia dostępu grupy dla Studio, Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej oraz funkcji AI.
Zarządzanie uprawnieniami dostępu do produktów
Wybierz dowolne z następujących uprawnień, aby włączyć lub wyłączyć dostęp do produktów:
-
Może używać Studio
-
Może używać Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej
Zarządzaj uprawnieniami dostępu do funkcji
Wybierz dowolne z poniższych uprawnień, aby włączyć lub wyłączyć dostęp do funkcji AI.
-
Można używać Smart Review
-
Można użyć Smart Overlay
-
Może używać funkcji MCP
-
-
Aby dodać użytkowników do grupy uprawnień, którzy powinni mieć określone uprawnienia, wykonaj jedną z następujących czynności:
Dodaj poszczególnych użytkowników
-
W polu wyszukiwania wprowadź nazwę użytkownika lub adres e-mail.
Aby dodać wielu użytkowników, powtórz powyższe kroki.
Zbiorczo dodaj użytkowników
-
Wybierz Prześlij plik CSV.
-
Z okna dialogowego Prześlij plik CSV przeciągnij plik CSV lub wybierz opcję Przeglądaj, aby wybrać go z Eksploratora plików.
-
wybierz Upload.
-
Jeśli nie wystąpią żadne błędy, wybierz Gotowe.
Jeśli podczas przesyłania wystąpiły błędy walidacji, na ekranie pojawia się lista błędów walidacji oraz wiersze pliku CSV, w których one wystąpiły. Otwórz plik CSV, popraw określone błędy i zapisz plik, a następnie wybierz Wstecz, aby ponownie przesłać plik CSV.
-
-
Select Utwórz.
Po utworzeniu grup uprawnień upewnij się, że wybierzesz ustawienie dostępu Zarządzane podczas konfigurowania dostępu do Studio, Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej oraz funkcji AI w Max . Dostęp do grupy uprawnień nie zacznie obowiązywać, chyba że wybierzesz ustawienie dostępu Zarządzany.
Zarządzaj grupami uprawnień
Aby zarządzać członkami grupy uprawnień i ich uprawnieniami, wykonaj następujące kroki:
-
Z lewego menu bocznego, wybierz Użytkowników.
-
Wybierz kartę Grupy uprawnień.
-
W sekcji Grupy uprawnień wybierz grupę uprawnień, którą chcesz zarządzać.
-
W oknie dialogowym Edycja grupy uprawnień, wprowadź dowolne z poniższych zmian:
Wprowadź zmiany w nazwie grupy i dostępie
-
Zmień nazwę grupy uprawnień.
-
Zmień uprawnienia dostępu do produktów, aby włączyć lub wyłączyć dostęp do Studio i/lub Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej.
-
Zmień uprawnienia dostępu do funkcji, aby włączyć lub wyłączyć dostęp do Smart Review, Smart Overlay i/lub MCP.
Po wprowadzeniu zmian, wybierz Zapisz.
Dodaj lub usuń członków grupy
-
Szukaj i dodaj użytkowników do grupy uprawnień.
-
Wybierz ikonę menu
obok użytkownika, aby usunąć go z grupy uprawnień.
Po dodaniu lub usunięciu użytkowników z grupy uprawnień, zmiany są automatycznie zapisywane. Jeśli jedyne zmiany wprowadzone w oknie dialogowym dotyczyły dodania użytkowników do i/lub usunięcia użytkowników z grupy uprawnień, wybierz symbol X w prawym górnym rogu okna dialogowego, aby je zamknąć.
Przycisk **Anuluj** nie cofnie dodawania ani usuwania przez użytkownika. Jeśli omyłkowo dodano użytkownika do grupy uprawnień, należy wybrać użytkownika i go usunąć. Jeśli przez pomyłkę usunąłeś użytkownik z grupa uprawnienia, musisz szukaj i dodać tego użytkownik ponownie. -
Usuń grupy uprawnień
Aby usunąć grupę uprawnień, wykonaj następujące kroki:
-
Z lewego menu bocznego, wybierz Użytkowników.
-
Wybierz kartę Grupy uprawnień.
-
W sekcji Grupy uprawnień wybierz grupę uprawnień, którą chcesz zarządzać.
-
W oknie dialogowym Edytuj grupę uprawnień wybierz Usuń.
Revu 21
Studio
Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej
Org Admin Pro
Zarządzaj
Zarządzaj subskrypcjami
Zarządzaj użytkownikami
Dowiedz się, jak zarządzać dostępem użytkowników do Bluebeam w wersji internetowej i mobilnej, Bluebeam Studio i funkcjami Max AI za pomocą Org Admin Pro.