Hantera åtkomsten till Bluebeam Studio, Bluebeam på webben och mobilen och AI-funktioner | Org Admin Pro
Gäller för:
- Revu 21
- Bluebeam Studio
- Bluebeam på webben och mobilen
- Max
En betald prenumeration på Org Admin Pro
gör det möjligt att hantera åtkomst till Bluebeam på webben och mobilen, Bluebeam Studio, Smart Overlay, Smart Review och Model Context Protocol (MCP) för alla i organisationen eller att använda behörighetsgrupper för att hantera åtkomst för specifika användare i organisationen.
Hantera åtkomsten till Bluebeam Studio
Som IT Admin eller Studio Admin kan du hantera Studio-åtkomst för alla användare i din organisation.
Gör så här för att hantera åtkomsten till Studio för alla användare i din organisation:
-
Skriv in den Org Admin-URL som
motsvarar din region:i webbläsaren: -
I menyn i det vänstra sidofältet väljer du Inställningar.
-
Under Produktåtkomst och bredvid Studio väljer du det åtkomstalternativ som visas.
-
Välj något av följande i dialogrutan Åtkomst till Studio:
-
Aktiverad – det här är standardinställningen. Alla användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
Hanterad – endast användare som är medlemmar i behörighetsgrupper kommer att ha åtkomst.
-
Inaktiverad – inga användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
-
Välj Spara.
Hantera åtkomsten till Bluebeam på webben och mobilen
Som IT Admin eller Studio Admin kan du hantera Bluebeam-åtkomst på webben och mobilen för alla användare i din organisation.
Gör så här för att hantera åtkomsten till Bluebeam på webben och mobilen för alla användare i din organisation:
-
Skriv in den Org Admin-URL som
motsvarar din region:i webbläsaren: -
I menyn i det vänstra sidofältet väljer du Inställningar.
-
Under Produktåtkomst och bredvid Webb- och mobilappar väljer du det åtkomstalternativ som visas.
-
Välj någon av följande i dialogrutan Åtkomst till webb- och mobilappar:
-
Aktiverad – det här är standardinställningen. Alla användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
Hanterad – endast användare som är medlemmar i behörighetsgrupper kommer att ha åtkomst.
-
Inaktiverad – inga användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
-
Välj Spara.
Hantera åtkomst till AI-funktionerna i Revu
Som IT Admin eller Studio Admin kan du hantera åtkomsten för alla användare i din organisation till AI-funktioner som är tillgängliga med prenumerationsplanen Max.
Gör så här för att hantera åtkomsten till AI-funktioner för alla användare i din organisation:
-
Skriv in den Org Admin-URL som
motsvarar din region:i webbläsaren: -
I menyn i det vänstra sidofältet väljer du Inställningar.
-
Under Funktionsåtkomst väljer du det visade åtkomstalternativet för Smart Review, Smart Overlay eller MCP.
-
I dialogrutan Åtkomst för den valda funktionen väljer du ett av följande:
-
Aktiverad – det här är standardinställningen. Alla användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
Hanterad – endast användare som är medlemmar i behörighetsgrupper kommer att ha åtkomst.
-
Inaktiverad – inga användare i din organisation kommer att ha åtkomst.
-
-
Välj Spara.
Följ de här stegen för varje funktion som du vill hantera åtkomsten för.
Skapa och hantera behörighetsgrupper
Om bara vissa medlemmar i din organisation behöver åtkomst till Studio, Bluebeam på webben och mobilen, Smart Overlay, Smart Review eller MCP, kan en IT Admin använda behörighetsgrupper för att hantera åtkomst till dessa produkter och funktioner för endast dessa användare.
Skapa behörighetsgrupper
För att skapa behörighetsgrupper loggar du in i Org Admin och följer de här stegen:
-
I den vänstra sidofältet väljer du Användare .
-
Välj fliken Behörighetsgrupper och välj sedan Skapa.
-
Ange ett beskrivande namn på behörighetsgruppen.
-
Ange åtkomstbehörighet för grupper för Studio, Bluebeam på webben och mobilen samt AI-funktionerna.
Hantera behörigheter för produktåtkomst
Välj någon av följande behörigheter för att aktivera eller inaktivera åtkomst till produkterna:
-
Får använda Studio
-
Får använda Bluebeam på webben och mobilen
Hantera behörighet för funktionsåtkomst
Välj någon av följande behörigheter för att aktivera eller inaktivera åtkomst till AI-funktionerna:
-
Kan använda Smart Review
-
Kan använda Smart Overlay
-
Kan använda MCP
-
-
Om du vill lägga till användare i behörighetsgruppen som ska ha de angivna behörigheterna gör du något av följande:
Lägg till enskilda användare
-
Ange användarens namn eller e-postadress i sökfältet.
För att lägga till flera användare upprepar du ovanstående steg.
Lägg till många användare samtidigt
-
Välj Ladda upp CSV.
-
I dialogrutan Ladda upp CSV drar du CSV-filen eller väljer Bläddra för att välja den i Utforskaren.
-
Välj Ladda upp.
-
Om inga fel uppstår väljer du Klar.
Om det uppstår valideringsfel under uppladdningen visas en lista över valideringsfelen och de rader i CSV-filen där felen uppstod på skärmen. Öppna CSV-filen, åtgärda de angivna felen och spara filen. Välj sedan Tillbaka för att ladda upp CSV-filen igen.
-
-
Välj Skapa.
När du har skapat behörighetsgrupper, se till att du väljer inställningen Hanterad åtkomst när du konfigurerar åtkomst till Studio, Bluebeam på webben och mobilen samt Max AI-funktioner. Behörighetsgruppens åtkomst gäller inte om du inte väljer åtkomstinställningen Hanterad.
Hantera behörighetsgrupper
Gör så här för att hantera medlemmarna i behörighetsgruppen och deras behörigheter:
-
I den vänstra sidofältet väljer du Användare .
-
Välj fliken Behörighetsgrupper.
-
Under Behörighetsgrupper väljer du den behörighetsgrupp som du vill hantera.
-
Gör någon av följande ändringar i dialogrutan Redigera behörighetsgrupp:
Ändra gruppens namn och åtkomst
-
Ändra behörighetsgruppens namn
-
Ändra produktåtkomstbehörigheter för att aktivera eller inaktivera åtkomsten till Studio och/ellerBluebeam på webben och mobilen.
-
Ändra behörigheter för funktioner för att aktivera eller inaktivera åtkomst till Smart Review, Smart Overlay och/eller MCP.
När du är färdig med dina ändringar väljer du Spara.
Lägg till eller ta bort gruppmedlemmar
-
Sök efter och lägg till användare i behörighetsgruppen.
-
Välj menyikonen
bredvid en användare för att ta bort användaren ur behörighetsgruppen.
När du lägger till eller tar bort användare i en behörighetsgrupp sparas ändringarna automatiskt. Om de enda ändringar du gjorde i dialogrutan var att lägga till eller ta bort användare i behörighetsgruppen väljer du X längst upp till höger i dialogrutan för att stänga den.
Att lägga till eller ta bort användare kan ångras inte med hjälp av knappen Avbryt. Om du felaktigt har lagt till en användare i behörighetsgruppen måste du välja användaren och ta bort hen. Om du har tagit bort en användare ur behörighetsgruppen av misstag måste du söka efter och lägga till användaren igen. -
Radera behörighetsgrupper
Gör så här för att radera en behörighetsgrupp:
-
I den vänstra sidofältet väljer du Användare .
-
Välj fliken Behörighetsgrupper.
-
Under Behörighetsgrupper väljer du den behörighetsgrupp som du vill hantera.
-
Välj Radera i dialogrutan Redigera behörighetsgrupp.
Revu 21
Studio
Bluebeam på webben och mobilen
Org Admin Pro
Hantera
Hantera prenumerationer
Hantera användare
Ta reda på hur du hanterar användaråtkomsten till Bluebeam på webben och mobilen, Bluebeam Studio och AI-funktionerna i Max med hjälp av Org Admin Pro.