Den tidigare versionen av SSO når livscykelns slut den 31 augusti 2026

 

Från och med den 31 augusti 2026 har den tidigare versionen av SSO (SSO 1.0) avvecklats för alla organisationer som inte migrerade till SSO 2.0

Vad betyder det här för dig

Bluebeam har inaktiverat den tidigare versionen av SSO för din organisation och återställt det vanliga Bluebeam -lösenordet för alla användare. Användare loggar nu in med sin e-postadress och sitt lösenord istället för med SSO.

För att återställa ett lösenord, se Återställ ditt BBID-lösenord.

Om din organisation slutförde migreringen till SSO 2.0 före tidsfristen påverkas du inte av denna ändring. Du kan fortsätta logga in via din identitetsleverantör som vanligt.

Varför denna ändring skedde

Som en del av det löpande arbetet med att förbättra säkerheten och användarhanteringen avvecklade Bluebeam den tidigare versionen av SSO och flyttade över kunder till SSO 2.0 med SCIM. SSO 2.0 erbjuder förbättrad skalbarhet, funktionalitet och effektivitet, samtidigt som den ger organisationer full kontroll över användarhantering och konfiguration.

Fördelar med att gå över till SSO 2.0

Övergången till SSO 2.0 ger dig följande fördelar:

  • Självhanterade klienthemligheter innebär att utgångsdatum inte längre kommer att vara något problem.

  • Bättre säkerhet med domänvalidering.

  • Möjligheten att aktivera SCIM för automatiserad etablering och avetablering av användare

  • Möjligheten att aktivera eller inaktivera SSO och SCIM från Org Admin

Vad du ska göra om du inte migrerade till SSO 2.0 före den 31 augusti 2026

Om din organisation inte migrerade från den tidigare versionen av SSO till SSO 2.0 är den tidigare versionen av SSO nu permanent inaktiverad. Gör följande för att återställa SSO-åtkomst för dina användare:

Vanliga frågor om migrering till SSO 2.0