Revu för iPad

Gränssnittskarta

Kom åt, markera och samarbeta om PDF-filer enkelt från vilken plats som helst.

Verifiera mätningar direkt från byggarbetsplatsen med hjälp av inbyggda mätverktyg.

Om du har skapat anpassade verktygssatser i Revu och vill använda dem i Revu för iPad är det inga problem. Gör så här för att överföra dina verktygssatser till appen:

Exportera i Revu för Windows

1. Öppna Verktygslådanrevu-features-tool-chest.png.
  2. Tryck på Hantera verktygssatser, välj den verktygssats som du vill exportera och tryck sedan på knappen Exportera.
  3. Placera den exporterade verktygssatsen i ditt Box- eller Dropbox-konto.

Importera i Revu för iPad

1. I Revu för iPad trycker du på Dokumenthantering för att komma åt verktygssatsen från ditt Box- eller Dropbox-konto.
  2. Tryck på filen för en verktygssats för att direkt importera den till Verktygslådan .
  3. Tryck på Flikåtkomst och sedan på Verktygslådanrevu-features-tool-chest.png för att komma åt verktygssatsen.

Du kan också importera verktygssatser genom att öppna dem från bifogade filer i ett e-postmeddelande.

Relativa hyperlänkar som leder till externa filer fungerar fortfarande med Dropbox och Box förutsatt att alla filer och mappar kopieras med samma mappstruktur som länkarna skapades med.

Kontakta den tekniska supporten direkt från iPad-appen

Om du har några frågor eller funderingar eller har problem med appen kan du kontakta vårt tekniska supportteam direkt från appen.

• Klicka på fliken Loggar under Inställningar.
  • Välj Skicka logg till Bluebeam.

Fill out the email with a brief description of your issue. Submissions sent between 8am on Monday to 5pm on Friday Pacific Time will be answered within 24 hours.

Skriva ut

Revu för iPad 3.8 och senare

1. Tryck på knappen Skicka tillsend-to-dark.
  2. Tryck på AirPrintairprint2x-dark i rullgardinsmenyn.
  3. Följ anvisningarna i dialogrutan AirPrint för att skriva ut ditt dokument.
AirPrint fungerar bara om din skrivare finns på den här listan över skrivare som stöds.

Revu för iPad 3.7 och tidigare

Om du har appen iBooks installerad kan du trycka på ikonen Skicka tillsend-to-dark, välja Inför och öppna i…flatten-open-in2x och sedan välja iBooks för att skriva ut genom AirPrint.

Diktering av tal till text i Revu för iPad

Aktivera Siri och kontrollera att du har internetanslutning. Tryck sedan på mikrofonen på tangentbordet medan du befinner dig i Revu för att lägga till text i PDF-filer genom diktering.

Inaktivera Kontrollcenter i Revu för iPad

1. Gå till Inställningar.
  2. Välj Kontrollcenter och inaktivera Åtkomst inuti appar.

Vanliga frågor

Hur ansluter jag till Studio UK-servern?

Information om bland annat hur du ansluter till Studio UK-servern finns i våra vanliga frågor om Bluebeam Studio UK för iPad

Vad kan jag göra med Revu för iPad?

Revu för iPad innehåller några av de mest populära funktionerna i Bluebeam Revu för Windows, så att du kan redigera PDF-filer och samarbeta med andra när du är på språng. Du kan komma åt PDF-filer via Dropbox, Box, iTunes, Studio-projekt eller WebDav, och redigera PDF-filer med mät- eller markeringsverktyg, inklusive dina befintliga verktygssatser. Dessutom kan du samarbeta med projektpartners över hela världen var som helst – även om du inte är ansluten till internet – och granska samma PDF-filer tillsammans i realtid med Bluebeam Studio.

Revu för iPad innehåller inte alla funktioner som finns i Revu för Windows. Vår app är utformad för att ge användarna de funktioner de behöver för att dokumentera problem och samarbeta på byggarbetsplatsen utan att tumma på hastigheten.

Här är några exempel på saker som vi rekommenderar att du ställer in i Revu Windows, snarare än i Revu för iPad:

• Anpassade kolumner
  • Anpassade statusar
  • Verktygssatser för delning
  • Grupperade markeringar
  • Hyperlänkar
  • Utrymmen
Markeringar som läggs till i befintliga utrymmen i en PDF medan du använder Revu för iPad visas som de ska i det aktuella utrymmet i Revu för Windows.

Hur synkroniserar jag en fil/mapp i Revu för iPad?

När du synkroniserar filer i Revu lagras de lokalt på din iPad och blir tillgängliga offline. Följ stegen nedan för att synkronisera en fil eller mapp:

1. Öppna Dokumenthanteringipad-document-manageroch tryck på ikonen Anslutning ipad-wifi-connected-44x44 längst upp till vänster för att se till att den är grön.
  2. Tryck på Redigera längst ner till höger i Dokumenthantering.
  3. Välj de filer och mappar som du vill synkronisera genom att trycka på den tomma cirkeln till vänster om filens eller mappens namn.
  4. Tryck på Ange ipad-set-to-sync-44x44 längst ner till höger för att välja objekten för synkronisering.
  5. Tryck på Klart och sedan på Synkronisera längst ner till vänster när du är redo att ladda ner de senaste versionerna.
  6. Tryck på ikonen Enhet ipad-device-44x44-BLK längst upp till vänster i Dokumenthantering för att visa de filer som du har laddat ner.

Varför renderas vissa filer mycket snabbare än andra i Studio?

Från och med Revu för iPad 3.0 drivs Studio av Studio GO. Studio GO är en direktrenderingslösning för dokumentuppsättningar i stort format med enstaka blad, med stöd för revisioner. Större dokumentuppsättningar bör delas upp för att få en snabbare rendering. Kontakta oss om du vill lämna feedback om den här funktionen, eller om Revu för iPad i allmänhet.

Vad händer med mina filer om jag använder alternativet Purge Studio GO Data?

Knappen Purge Studio GO Data används för att ta bort extra data och utrymme som Studio GO kräver för att cachelagra dina filer. Det här händer endast lokalt på din enhet, och påverkar inte servern på något sätt.

Det påverkar inte heller själva de ursprungliga PDF-filerna. Dessa är fortfarande tillgängliga offline.

Varför visas inte markeringar som jag har skapat på iPad i andra PDF-appar för iPad?

Revu för iPad är utformat för att ha fullt stöd för markeringar som har skapats i Windows-versionen av Revu. Dessa markeringar kan vara mer avancerade än de som iOS från början hade stöd för. Om du vill visa markeringar som har skapats i Revu (Windows eller iPad) i andra PDF-läsare kan du införa markeringarna inifrån Revu.

Vi erbjuder också en kostnadsfri PDF-läsare för både Windows och iPad som heter Vu, och som har stöd för alla markeringar som skapas i Revu.

Varför renderas vissa PDF-filer långsamt?

Det finns många anledningar till att vissa PDF-filer renderas långsammare än andra. En av de främsta anledningarna till att det här händer är alla ansträngningar som har gjorts för att se till att alla markeringar renderas korrekt och att markeringslistan skapas. Vissa dokument renderas långsamt på grund av en stor mängd vektorinnehåll. För att se omedelbara renderingshastigheter kan du ta en titt på Studio GO i videon Nyheter i Revu för iPad 3.0.

Att justera renderingsinställningarna kan bidra till en snabbare rendering. Här följer en kort förklaring av vad varje funktion används till:

Aktivera felsäker renderingsmotor
Med det här alternativet används det inbyggda PDF-renderingsbiblioteket i iOS för att rendera PDF-innehållet. Vi rekommenderar att du låter det här alternativet vara på, men visst PDF-innehåll renderas korrekt endast om det är avstängt.

Inkrementell återgivning
Med det här alternativet kan delar av PDF-filen börja återges inkrementellt. Om alternativet är inaktiverat visas PDF-filen inte förrän samtliga objekt har lästs in, vilket är mest praktiskt vid visning av vektorbaserade PDF-ritningar. Om ditt dokument är en skanning kan du förmodligen få en kortare total renderingstid genom att stänga av det här alternativet.

Aktivera cachelagring sida vid sida
Cachlagring sida vid sida gör att områden i PDF-filen som ligger utanför skärmen kan renderas och cachelagras i minnet. Detta ger bättre prestanda vid panorering, men kan göra den övergripande renderingen långsammare. Vi rekommenderar att du aktiverar cachelagring sida vid sida om du ska granska och bläddra igenom PDF-filer med flera sidor. När det här alternativet är inaktiverat startar inte renderingen förrän PDF-filen är stilla.

Läs in sidor i förväg
Det här alternativet gör att en platshållarbild renderas för föregående och nästa sida i filen, vilket gör att det ser ut som om den läses in mycket snabbare än om den hade renderats på normalt sätt. Det här alternativet fungerar bara om Cachelagring sida vid sida är aktiverat.

Vi förstår att prestanda och renderingshastighet är viktiga aspekter av alla applikationer, och våra utvecklare arbetar ständigt med att förbättra dem.

Kontakta Bluebeams tekniska support om du har filer som renderas långsamt och som du kan skicka in för testning.

Visa fotobiblioteket på din iPad när du lägger till bilder i dina PDF-filer

Aktivera bara Bluebeam Revu i integritetsinställningarna för ditt fotobibliotek, så att du kan komma åt biblioteket när du lägger till bilder i PDF-filer med hjälp av verktyget Bild.

För att ändra inställningen på din iPad går du till Inställningar > Integritet > Bilder och för reglaget för Bluebeam Revu åt höger.

Hur gör jag för att stänga en markering?

Det finns flera sätt att stänga ett markeringsverktyg.

Det enklaste sättet är att trycka var som helst i dokumentet där det inte finns någon markering.

Kan jag avsluta en Studio-session med Revu för iPad?

För närvarande går det inte avsluta en Studio-session från Revu för iPad. Studio-sessioner måste avslutas från en fullständig version av Revu.

Vad är det för en meny som hela tiden dyker upp när jag försöker öppna markeringslistan?

Från och med iOS 7 aktiveras en meny i Kontrollcenter genom att dra uppåt från skärmens nedre kant. I Revu för iPad hindrar den här menyn användare från att använda samma åtgärd för att öppna markeringslistan. Det går fortfarande att öppna markeringslistan genom att trycka, snarare än att dra, på halvcirkeln längst ner. Ett ännu bättre alternativ är att inaktivera Kontrollcenter genom iOS-menyn Inställningar > Kontrollcenter > Åtkomst inuti appar.

Kan jag få pengarna tillbaka?

Vi beklagar om du inte är nöjd med ditt köp av Revu för iPad. Kontakta oss om du har problem, så hjälper vi gärna till.

Om det inte går att lösa dina problem kan du begära pengarna tillbaka från Apple. Leta upp e-postkvittot för ditt köp i iTunes-butiken och klicka på Rapportera ett problem för att förklara problemet i detalj. Apple kommer sedan att granska och utfärda återbetalningen efter eget gottfinnande.

Var finns chattposten för en Studio-session?

Deltagare i en Studio-session kan chatta under tiden som de samarbetar om PDF-filer i realtid. Om du vill visa chatten under en Studio-session trycker du bara på fliken Studio i markeringslistan. För att skicka ett meddelande trycker du på ikonen Chattipad-studio-chat. Om du trycker på ett chattmeddelande i listan kommer du till den vy som deltagaren använde när meddelandet ursprungligen skrevs.

Kan jag köpa många exemplar av iPad-appen?

Du kan registrera dig för att köpa Revu iPad via Apples program för volymköp. Vid köpet får du en inlösenkod som sedan kan delas ut till varje användare. Klicka här för att läsa mer om Apples program för volymköp.