Tilpass navigasjons- og statuslinjene

Gjelder:

  • Revu 21
  • Revu 20

Navigeringslinjen gir en rekke alternativer for visning av og interaksjon med dokumentene dine.

Statuslinjen viser informasjon som sidestørrelse og filegenskaper, og inkluderer knapper som påvirker markørbevegelse og plassering av markering.

Navigeringslinje

Navigasjonslinjen er delt inn i tre seksjoner basert på funksjon:

  • Fra venstre side kan du bruke MultiView-alternativene for å vise flere dokumenter eller flere visninger av et enkelt dokument.
  • Fra midten kan du veksle mellom panorering, zooming, valg og endring av sider eller visninger i dokumentet.
  • Fra høyre side har du tilgang til diverse alternativer (avhengig av profilinnstillingene dine), som Profiler -menyen, Dimmer, dokumentegenskaper eller innstillinger for dokumentsikkerhet .

Slik skjuler og viser du navigasjonslinjen

For å slå navigasjonslinjen av og på, bruk F4- tasten. Alternativt kan du gå til Verktøy > Verktøylinjer > Navigasjonslinje.

Statuslinje

Statuslinjen vises under navigasjonslinjen.

På venstre side av statuslinjen ser du et område som inneholder kontekstsensitiv tekst. Hvis ingen filer er åpne i Revu, vil teksten være «Åpne PDF for markup». Når du åpner en PDF, endres teksten til «Klar». Når du velger en markering, vil du se kontekstsensitiv hjelp fra dette området. Hvis du noen gang er usikker på hvordan du bruker en markering, kan du se i dette hjørnet for å få hjelp.

På høyre side av statuslinjen ser du innstillingene for fest til, sidedimensjonene til gjeldende fil, sideskalaen og koordinatene for markørposisjonen.

Du kan lære mer om Fest til rutenett, Innhold , og Markering, samt andre statuslinjeverktøy i Revu-hjelpen.

Vis rutenett viser et stiplet rutenett over det åpne dokumentet. Dette rutenettet hjelper med plassering av markeringer og målinger.

Gjenbruk lar deg bruke en markering eller et verktøy fra et av verktøysettene dine gjentatte ganger.

Synkroniser visninger er en funksjon som brukes med MultiView og MultiView Extended. Etter at du har åpnet forskjellige versjoner av et dokument i separate Revu-faner, aktiverer du Synkroniser visninger for å synkronisere visningen av den aktive fanen med de andre versjonene av dokumentet. Denne funksjonen lar deg sammenligne ulike versjoner av samme sideområde. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Slik deler, synkroniserer og opphever du deling av visninger.

For å aktivere en av disse funksjonene, velg det tilsvarende ikonet i statuslinjen. Valgte ikoner vil bli uthevet i blått, noe som indikerer at de er aktive. Klikk på en uthevet knapp for å deaktivere den.

Slik skjuler og viser du statuslinjen

For å slå statuslinjen av og på, bruk F8- tasten. Alternativt kan du gå til Verktøy > Verktøylinjer > Statuslinje.

Mer informasjon

Denne artikkelen er en del av serien Tilpass Bluebeam Revu:

Fremgangsmåte

Revu 20

Revu 21

Grensesnitt og navigasjon

Finn ut mer om hvordan du viser og samhandler med dokumentene dine med Navigasjons- og Statuslinjen, samt hvordan du viser og skjuler dem i grensesnittet.