Angi mappetillatelser for Studio-prosjekt

Gjelder:

  • Revu 21
  • Revu 20

Innstillinger for prosjekttillatelser

Hvis du ikke har startet Studio-prosjekter før, er dette en oversikt over tillatelsesinnstillingene du har tilgang til etter at du har startet et prosjekt, lagt til filene dine og invitert brukere. For å åpne dialogboksen Prosjektinnstillinger, velg Innstillinger i sidefeltet for Studio-prosjekter. Du finner følgende faner:

Generelt

Fanen Generelt viser generell informasjon om prosjektet, for eksempel prosjektnavn, prosjekt-ID, antall filer og mapper og den totale prosjektstørrelsen. Det er også her du kan administrere varsler og varsler for ulike aktiviteter i prosjektet, samt delte lenker for dokumenter.

Brukertilgang

I Brukertilgang -fanen kan du legge til individuelle brukere og grupper av brukere, som du enten kan tillate eller avslå tilgang for i Studio-prosjektet. Hvis du aktiverer Gjør dette prosjektet privat, må en bruker legges til i listen med Tilgang stilt inn på Tillat for å få tilgang til prosjektet. Hvis du derimot deaktiverer Gjør dette prosjektet privat, vil prosjektet være åpent for alle brukere, med unntak av de på listen hvis Tilgang er satt til Blokkert.

Å legge til brukere eller en brukergruppe til Brukertilgang-fanen er en annen prosess enn invitere brukere til prosjektet.

Tillatelser

Du kan definere tillatelser for individuelle brukere eller grupper av brukere. Du kan også konfigurere tillatelser før noen brukere blir med i prosjektet.

I fanen Tillatelser kontrollerer du hvilke administrative oppgaver deltakerne har tillatelse til å utføre i prosjektet. Som standard inneholder hvert nytt prosjekt en gruppe kalt Deltakere i Bruker/Grupper-listen for å kontrollere aktivitetene til alle Studio-brukere du tillater i prosjektet basert på innstillingene i Brukertilgang-fanen. Du kan imidlertid også opprette flere grupper.

Dette er nyttig når for eksempel en prosjekteier vil at noen assisterer i administrasjonen av prosjektet. I dette tilfellet kan prosjekteiere legge til brukeren i Bruker/grupper-listen, velge dem og så velge en tillatelsestilstand (Tillatt eller Blokkert) fra nedtrekksmenyen for hver av de Anvendte tillatelsene.

Å gi full kontroll til en bruker eller gruppe betyr at de har full kontroll over fanene Brukertilgang, Tillatelser og Mappetillatelser, i tillegg til muligheten til å slette prosjektet. Men fordi prosjekteieren eier prosjektet og alle gruppene de har opprettet, kan ikke administratorer blokkere eller fjerne prosjekteieren fra prosjektet eller redigere gruppene deres.

Mappetillatelser

I fanen Mappetillatelser definerer du bruker- og gruppetillatelser for alle mapper og undermapper i et Studio-prosjekt. Akkurat som i Tillatelser-fanen inneholder hvert nye prosjekt en gruppe kalt Deltakere i Bruker/Grupper-listen for å kontrollere mappetillatelsene til alle Studio-brukere.

Fremgangsmåten for å legge til brukere og grupper og definere deres respektive tillatelsessett fungerer på samme måte som i Tillatelser-fanen: legg til hver bruker eller gruppe, velg dem, og velg en tillatelsesstatus fra rullegardinmenyen for hver mappe i listen Anvendte tillatelser som du vil endre.

De tilgjengelige mappetillatelsestilstandene er listet opp nedenfor. Du finner mer informasjon om dem i Revu-hjelpeveiledningen.

  • Arv fra overordnet (standard)
  • Skjult
  • Lese
  • Lese/skrive
  • Lese/skrive/slette
Disse tillatelsestilstandene gjelder ikke for prosjekteieren eller prosjektadministratorene.

Tillatelseshierarkier

Når du stiller inn tillatelser, må du huske at Studio er avhengig av Tillatelseshierarkier som oppretter forholdet mellom tillatelsessett og tillatelsesstatuser som tildeles brukere og grupper:

  • Tillatelser som tildeles Deltakere-gruppen er mest restriktive, siden de er stilt inn på Blokkert for alle anvendte tillatelser.
  • Individuelle brukertillatelser er overordnet gruppetillatelser.
  • Hvis en bruker er medlem av to forskjellige grupper med motstridende tillatelsessett, styres tilgangen og rettighetene deres av de mer restriktive av de to.

Lær mer

Du finner mer detaljert informasjon i Revu-hjelpehåndboken under Definere tilgang og tillatelser i Studio-prosjekter.

Fremgangsmåte

Revu 21

Revu 20

Studio

Sikkerhet

En oversikt over tillatelsesinnstillingene du har tilgang til etter at du har startet et prosjekt, lagt til filene dine og invitert brukere.