Rotering af PDF-filer: Roter sider vs. roter visning

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Du kan rotere en side ved at bruge enten Roter visning eller Roter sider. Roter visning ændrer midlertidigt din aktuelle visning af PDF-filen, mens Roter sider permanent ændrer orienteringen af dit dokument.

Roter visning

Roter visning ændrer midlertidigt den måde, som PDF-filen vises på i Revu uden at ændre indholdet af PDF’en. Det betyder, at selvom siden og eventuelle eksisterende markeringer vises roteret, bliver der ikke defineret en ny “øverste kant” på siden. Med andre ord, hvis du roterer PDF-visningen 90 grader med uret, roteres den “øverste” kant af siden til højre.

Dette betyder, at når der placeres nye markeringer, ser de ud til at være roterede, da de matcher sidens nye retning.

• Gå til Visning > Roter visning, og vælg derefter Med uret (Ctrl+Skift+Plus) eller Mod uret (Ctrl+Skift+minus).

Roter sider

Roter sider roterer siden permanent og definerer en ny “øverste kant” for siden. Dette roterer også eksisterende markeringer. Nye markeringer justeres dog efter sidens nye “øverste kant”.

• Gå til Dokument > Roter sider (Ctrl+Skift+R).

Sådan gør du

PDF-håndtering