Tips og trick: Sådan opretter du PDF-filer i 3D i Bluebeam Revu

Oversigt

Lær, hvordan du opretter en PDF-fil i 3D fra CAD-filer, bruger 3D-modeltræet og tilføjer 3D-objekter til en eksisterende PDF-fil i Bluebeam® Revu®.

Relevante produkter

Revu Standard 2018Revu CAD 2018Revu eXtreme® 2018

Hvorfor bruge PDF-filer i 3D?

Med PDF-filer i 3D kan du oprette, dele og redigere dokumenter, der er rige på CAD-data, som alle kan få adgang til. Med PDF-filer i 3D er disse filer ikke længere bundet til deres oprindelige programmer, hvilket gør det nemmere forteams og Revu-brugere at dele data.

Opret en PDF-fil i 3D ved at trække og slippe

Der findes forskellige måder at oprette en PDF-fil i 3D på. Hvis du bruger filudvidelserne Universal 3D (*.u3d) eller Industry Foundation Classes (*.ifc), kan du trække og slippe disse filer ind i Revu for hurtigt at oprette en PDF-fil i 3D.

Konverter filer med Bluebeams plugin, CAD eXtreme

Hvis 3D-filerne stadig er i deres oprindelige CAD-program, kan du bruge Bluebeams plugin til at konvertere dem til en PDF-fil i 3D. Ved hjælp af Revu CAD eller Revu eXtreme kan Bluebeams plugin generere PDF-filer i 3D med følgende programmer:
  • SolidWorks®
  • Revit®
  • Navisworks®
  • SketchUp Pro®

Tilføj 3D-indhold til en eksisterende PDF-fil

Udover at kunne oprette en komplet PDF-fil i 3D i Revu kan du også tilføje 3D-indhold til en eksisterende PDF-fil, der indeholder tekst og almindelig grafik i 2D. Med værktøjet Tilføj og rediger 3D-indhold kan du definere et bestemt område af din PDF-fil, hvor der skal tilføjes en 3D-model. Gå til Rediger > PDF-indhold > Tilføj og rediger 3D-indhold (Ctrl+Alt+3). Når 3D-indholdet er blevet importeret, kan du ændre dine standardindstillinger for visning, anvende 3D-modeltræet samt redigere detaljer og navne.

3D-modeltræ og visninger

Modeltræet giver en intuitiv måde, hvorpå du kan gennemgå din 3D-model og alle de objekter, som den er sammensat af. Ligesom Annotationslisten hjælper modeltræet dig med at sortere og redigere dine 3D-metadata. Vil du ændre farven på rørføringen i din 3D-struktur? Sortér modeltræet efter navn, vælg de relevante rørføringsobjekter og rediger deres farve i panelet Egenskaber.Med visninger kan du gemme bestemte perspektiver og konfigurationer for din 3D-model, så du kan genbruge dem senere. Visninger husker præcis, hvilken grad af forstørrelse, panorering og transformering, der er blevet anvendt til PDF-filen i 3D. Har du brug for hurtigt at kunne zoome ind og fremvise en bestemt bjælke i din 3D-struktur til en præsentation? Gem en visning, og indlæs den, når du har brug for den.

Eksportér data til CSV-filer

PDF-filer i 3D indeholder en masse oplysninger, så indimellem har du måske brug for at udtrække nogle af disse data. Med filterfunktionen i Revu kan du hurtigt finjustere dit modeltræ, så kun de mest relevante data vises.Når du har filtreret indholdet, kan du eksportere disse data som CSV-filer ved at klikke på 3D-modeltræ > Oversigt > Eksportér til CSV-oversigt. Revu vil nu generere en CSV-fil, der kun indeholder de oplysninger, som du ikke har filtreret fra.