Sådan bruges Bluebeam PDF-printeren og Bluebeam-plugins

Bluebeam PDF-printer er en virtuel printer, der følger med Revu, som kan omdanne enhver side til en PDF-fil ved hjælp af udskriftsfunktionen (Ctrl+P). Bluebeam-plugins giver dig mulighed for at tilpasse indstillinger, når du eksporterer PDF-filer fra Microsoft Office-pakken.Revu CAD og Revu eXtreme leveres med ekstra plugins til AutoDesk® CAD og Revit, SketchUp Pro®, Navisworks® og Solidworks®. Hvis du vil have flere oplysninger om at bruge Bluebeam-plugins, kan du se vores onlinebrugervejledninger.

Gem dokumenter som PDF-filer med Bluebeam-printeren

Du kan bruge Bluebeam PDF-printeren til at gemme ethvert dokument med muligheden for at “udskrive som PDF”.

1. I ethvert program, der kan udskrive til en printer, skal du åbne den side, du gerne vil gemme som en PDF-fil.
  2. Åbn menuen Udskriv. Den findes normalt gennem Filer > Udskriv (Ctrl+P).
  3. I rullemenuen Printer skal du vælge Bluebeam PDF som din printer.Bluebeam PDF-printer i printer-rullemenuen.
  4. Juster udskrivningsparametrene, som om du skulle udskrive et fysisk dokument.
  5. Vælg Udskriv.

Bluebeam-plugins til Microsoft Office-pakken

Når Revu er installeret, bør Bluebeam-pluginen dukke op i fanen BLUEBEAM i højre side af båndet i Microsoft Office-programmer som Word, Powerpoint, Excel og Outlook. Bluebeam-pluginen giver dig mulighed for at eksportere indholdsrige PDF-filer og billeder fra disse programmer gennem funktioner, der er designet til at holde dokumenternes elementer intakte.

Fanen Bluebeam-plugin i Microsoft Office
Bluebeam-plugin i Microsoft Office.

Konverter et Microsoft Office-dokument til en PDF-fil

Opret PDF-fil konverterer dit åbne, aktive dokument til en PDF-fil med dine nuværende indstillinger. Hvis du vil tjekke eller ændre dine nuværende indstillinger:

1. Vælg Skift indstillinger for at justere eksportindstillingerne for PDF-filer:
    • På fanen Generelle indstillinger kan du vælge, hvilke elementer og egenskaber der skal medtages på den resulterende PDF-fil, dots-per-inch for PDF-filen samt hvilke sider du vil medtage, og hvor den skal gemmes.
    • Under Sideopsætning kan sideindstillingerne tilpasses i rullemenuen.
      • Brugerdefineret giver mulighed for en engangsjustering, der ikke bliver gemt til fremtidige dokumenter
      • Global giver dig mulighed for at gemme og importere brugerdefinerede indstillinger til fremtidige dokumenter og andre Revu-brugere
    • Fanen PDF-sikkerhed lader dig tilføje en adgangskode for at åbne det resulterende dokument eller begrænse tilladelser for redigering og udskrivning.
  2. Klik på OK for at gemme indstillingerne, eller klik på Opret fil for at oprette PDF-filen med disse indstillinger.

Sådan oprettes batch-PDF-filer fra Microsoft Office

Du kan kombinere flere Microsoft Office-dokumenter til batch-PDF-filer direkte fra Bluebeam-pluginen.

Gem åbne dokumenter inden oprettelse af en batch-PDF-fil.

Sådan oprettes en batch-PDF-fil:

1. I et Microsoft Office-program skal du åbne fanen BLUEBEAM og vælge Batch PDF.
  2. Vælg Ny batch…, og vælg derefter de mapper eller individuelle filer, du vil medtage.
  3. Juster de sider, der bruges, og indstillingerne for sideopsætning som ønsket fra rullemenuerne.
  4. Du kan bestemme outputtet til:
    • En enkelt outputfil
    • En outputfil pr. dokument
    • En outputfil pr. side
  5. Vælg outputmappe, og tryk på OK.
  6. I dialogboksen Batchstart skal du gå til Kør > Batch-konverter.

Dine batchfiler bliver gemt i den valgte outputmappe.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Sådan gør du

Integrationer og plugins

På nuværende tidspunkt understøtter Revu ikke ARM-processorer som f.eks. dem, der findes i Surface Pro X. Hvis du ønsker flere oplysninger om kompatibilitet med ARM-baserede systemer, kan du læse Microsoft FAQ om dette emne.