Slik avslår du en Øktdeltaker og tildeler eierskap over markeringer på nytt

Denne artikkelen gjelder:
  • Revu 20
I tidligere versjoner av Revu ble markeringer låst for brukeren som opprettet dem og kunne ikke redigeres eller tildeles på nytt. Selv om denne funksjonen var ment for å kunne spore forfattere, forårsaket den problemer når markeringenes bidragsytere forlot pågående prosjekter. Fra og med Revu 20.1 er det mulig å tildele markeringer fra inaktive brukere til en annen deltaker av økten. Det reduserer behovet for å legge over korrigerende kommentarer, samtidig som forfatterens sporbarhet opprettholdes.

Slik avslår du en bruker og overfører vedkommendes markeringer

For å overføre markeringseierskap, må du først avslå den inaktive brukeren eller brukerne og deretter velge en mottaker for markeringene deres.
Vær oppmerksom på at når en bruker har blitt avslått og markeringene deres ble tildelt på nytt, vil ikke den avslåtte brukeren kunne bli med i økten igjen. Hovedformålet med denne funksjonen er å gi øktinnehaveren muligheten til å tildele markeringer på nytt for brukere som har forlatt et aktuelt prosjekt eller selskapet som er tilknyttet et prosjekt.
  1. Gå til Innstillinger for økt og velg fanen Deltakere i økten din. Alternativt kan du velge Deltakertilgang under Deltakere.
  2. Velg brukeren du vil avslå, og velg deretter Avslå. Dialogboksen Avslå brukere vises der du blir spurt om du ønsker å holde avslåtte brukeres markeringer låst, eller om du vil tildele dem på nytt.
    Figur 1. Dialogboksen Avslå brukere vises når du har avslått en bruker. Her kan du bestemme deg for å holde den avslåtte brukerens markeringer låst eller tilordne dem på nytt.
  3. Hvis du vil overføre eierskap til markering, velger du Tildel på nytt for å redigere markeringene deres. En rullegardinliste over øktdeltakere vises.
  4. Velg deltakeren du vil overføre markeringseierskap til, og velg deretter Avslå 1 bruker.
    Du kan avslå flere brukere om gangen, men deres markeringer kan bare overføres til en annen bruker fra deltakerlisten.
  5. Mottakere av markeringer vil motta et varsel der de blir bedt om å lukke og åpne dokumentene for økten sin før de kan begynne å redigere. Mottakere vil også motta en e-post med beskjed om at markeringer er overført til dem.
    Figur 2. En bekreftelse sendes på e-post til den nye innehaveren av de overførte markeringene.
Du kan også bekrefte i chatoppføringen at en bruker har blitt avslått og at deres markeringer er overført.

Ting å vurdere

• Bare øktadministratorer og brukere med deltakertilgangstillatelser vil kunne avslå en bruker og overføre markeringseierskap.
  • En avslått bruker vil ikke være i stand til å delta på nytt i en økt når markeringen deres har blitt tildelt på nytt.  Denne prosessen er varig og kan ikke angres.
  • Markeringslisten og eventuelt tilhørende PDF-sammendrag vil gjenspeile både den opprinnelige forfatteren av markeringene og deres nåværende eier.
  • En postlogghendelse med overføring av eierskap til markering kan eksporteres som en del av øktloggrapporter.
  • Hvis du vil ha mer informasjon om omfordeling, kan du se Avslå en eksisterende deltakertilgang.

Fremgangsmåte

Revu 20

Markering

Det kan hende at en bidragsyter forlater et prosjekt mens du arbeider i en Studio-økt. I tidligere versjoner av Revu ble markeringer som ble skrevet av brukeren låst og kunne ikke redigeres eller tildeles på nytt. Fra og med Revu 20.1 er det nå mulig å tildele markeringer til en annen bruker i en økt, noe som reduserer behovet for å legge over korrigerende kommentarer, samtidig som forfatterens sporbarhet opprettholdes.