Indstilling af sideskalering på din tegning

• Revu 21
  • Revu 20

Angivelse af sideskalering sikrer nøjagtigheden af alle opmålingsmarkeringer på din tegning. Hvis der ikke er indstillet en sideskalering på en tegning, bliver du bedt om at angive en skala, første gang du forsøger at foretage en opmåling. Fra dialogboksen Sideskalering kan du vælge fra en liste over forudindstillede skalaer, oprette dine egne brugerdefinerede skalaer, tilføje brugerdefinerede skalaer til listen med forudindstillede skalaer eller tilføje skalaer på tværs af flere sider.

Hvis du vil vide mere om sideskalering og visningsporte (definerede zoner på en tegning, der bruger forskellige målestoksforhold), kan du se Sideskalering og visningsporte.

Angiv sideskalering

Hvis skalaen ikke blev indstillet før din første opmåling, bliver du bedt om at indstille sideskaleringen ved enten at kalibrere din tegning eller indstille den manuelt.

Sådan kalibrerer du din tegning

1. Fra panelet Opmålinger skal du vælge Brugerdefineret og vælge Kalibrer.
  2. Følg vejledningen på skærmen for at kalibrere, og vælg OK.
  3. Find en kendt længde på tegningen, og vælg de to endepunkter.
  4. Angiv længden for opmålingen, og vælg de måleenheder, der skal vises.
  5. Vælg nøjagtigheden af dine opmålinger.
  6. Under Sider skal du vælge det sideområde, som skalaen skal anvendes på.
    Du kan anvende skalaen på den aktuelle side, alle sider på tegningen eller definere et tilpasset sideområde. Hvis du har et Basics-abonnement til Revu 21, kan du kun anvende skalaen på den aktuelle side eller alle sider i tegningen.
  7. Vælg Anvend skala.

Sådan indstilles en forudindstillet skala

Hvis sideskaleringen er kendt, og der ikke er foretaget nogen skalering under processen for PDF-oprettelse, kan du indstille en sideskalering via forudindstillede valgmuligheder.

1. Fra panelet Opmålinger skal du vælge Brugerdefineret og derefter Kalibrer.
  2. Vælg din kendte skala.
  3. Vælg nøjagtigheden af dine opmålinger.
  4. Vælg Anvend skala.

Sådan tilføjer du en forudindstillet skala

Hvis du i stedet vil oprette din egen brugerdefinerede skala, kan du se her, hvordan du gør:

1. Fra panelet Opmålinger skal du vælge Brugerdefineret og derefter Kalibrer.
  2. Vælg Brugerdefineret, og indtast din skala.
    Hvis du vil definere en separat Y-skala, skal du vælge Separat Y-skala.
  3. Hvis du vil gemme din tilpassede skala, skal du vælge + Tilføj forudindstilling.
    Brugerdefinerede skalaer vises over listen over forudindstillede skalaer med papirkurven ud for dem, så du kan fjerne forudindstillede brugerdefinerede skalaer efter behov.

Du kan til enhver tid genbruge den brugerdefinerede skala, du har oprettet, ved at vælge den fra listen over forudindstillinger.

Revu 20

Revu 21

Sådan gør du

Opmåling

Indstilling af sideskalaen bruges til at sikre nøjagtigheden af alle opmålinger på din tegning. Hvis der ikke er angivet en sideskalering på en tegning, bliver du bedt om at angive en skala, første gang du forsøger at foretage en opmåling. Når du indstiller sideskaleringen, kan du vælge fra en liste over forudindstillede skalaer, oprette dine egne brugerdefinerede skalaer, tilføje brugerdefinerede skalaer til den forudindstillede liste eller tilføje skalaer på tværs af flere sider.