Inleiding legends

Geldt voor:

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Wat is een legend

Net zoals een legenda op een kaart, leggen legends snel uit wat de symbolen op een tekening moeten voorstellen. Deze kunnen ook worden gepersonaliseerd zodat belangrijke informatie wordt weergegeven over de markeringen in een document.Legends worden automatisch bijgewerkt als markeringen worden toegevoegd aan of verwijderd uit het document. Net als bij elke markering, kunnen deze van formaat worden gewijzigd, gekopieerd, gepersonaliseerd en worden opgeslagen in de Tool Chest .

Werksets toevoegen aan een legend

Legends kunnen worden gemaakt van een bepaalde werkset of bepaalde werksets. Legends worden automatisch bijgewerkt als een nieuwe markering van een gespecificeerde toolset in het document wordt geplaatst.Het is een goed idee om te kijken welke toolset u wilt gebruiken en die aan een legend toe te voegen voordat u een document gaat markeren.
  1. Ga naar Venster > Panelen > Tool Chest . U kunt ook op Alt+X drukken om de Tool Chest te openen.
  2. U kunt een nieuwe legend aanmaken of u kunt de markeringen toevoegen aan een bestaande legend.
    • Een nieuwe legend aanmaken:Klik met de rechtermuisknop op een van de notities en klik vervolgens op Legend > Nieuwe legend aanmaken.
    • Toevoegen aan een bestaande legend:Selecteer de naam van de legend in het menu Legend dat hierboven beschreven wordt.
  3. Als u een nieuwe legend aanmaakt, klikt u op het document om de legend te plaatsen.

Individuele markeringen toevoegen aan een legend

Een Legend kan worden gemaakt op basis van een handmatige selectie van markeringen op het document. Zodra u een markering hebt toegevoegd aan een legend, worden markeringen van hetzelfde type en met hetzelfde uiterlijk ook automatisch toegevoegd aan de legend.
  1. Klik eerst op de markeringen in de legend die je nodig hebt. Om meerdere markeringen te selecteren, klikt en sleept u er met de muis omheen of gebruikt u Shift + klik op elke markering.
  2. U kunt nu een nieuwe legend aanmaken of u kunt de markeringen toevoegen aan een bestaande legend.
    • Een nieuwe legend aanmaken:Klik met de rechtermuisknop op een van de notities en klik vervolgens op Legend > Nieuwe legend aanmaken.
    • Toevoegen aan een bestaande legend:Selecteer de naam van de legend in het menu Legend dat hierboven beschreven wordt.
  3. Als u een nieuwe legend aanmaakt, klikt u op het document om de legend te plaatsen.

Geef uw legend een titel

U kunt uw legend een unieke titel geven zodra deze in het document is geplaatst. Dit is vooral handig als u met meerdere legends werkt in hetzelfde document.
  1. Klik op de knop Titel in de werkbalk Eigenschappen bovenaan het scherm.
  2. In het vervolgkeuzemenu ziet u een veld genaamd Titel. Bewerk de tekst in dit veld en klik ergens op het scherm om het menu te sluiten en uw titel op te slaan.
Controleer of het selectievakje Titel tonen is geselecteerd om de titel van de legend te laten verschijnen in het document.

Pertinente informatie weergeven in kolommen

Door bepaalde kolommen in of uit te schakelen, kunt u uw legends gebruiken om belangrijke informatie weer te geven over de markeringen in een document. U kunt kolommen gebruiken om het aantal markeringen op een pagina, metinggegevens, de locatie van de pagina, type markering en nog veel meer weer te geven.
  1. Klik op de legend die u wilt bewerken.
  2. Ga naar het menu Kolommen in de werkbalk Eigenschappen bovenaan de pagina.
  3. Klik op de knop Kolommen bewerken.
  4. U kunt nu de selectievakjes gebruiken om eventuele kolommen weergeven en verwijderen uit de geselecteerde legend.
Kolommen in legends trekken informatie uit de lijst met markeringen. Dit betekent dat eventuele Kolommen of Aangepaste kolommen in de lijst met markeringen ook beschikbaar zijn met legends en dat eventuele bewerkingen die u doet in de lijst met markeringen ook automatisch zullen terugkomen in een legend.

Eigenschappen

Omdat een legend een type markering is, kan deze uitgebreid worden aangepast via het paneel of de werkbalk Eigenschappen . Als u gewend bent aan het personaliseren van uw markeringen, dan bent u ook gewend aan de opties die hier worden weergegeven. Bepaalde eigenschappen zijn uniek voor legends. Zie voor meer informatie Het uiterlijk van een legend veranderen in de Revu 2018 Hulphandleiding.

Opgeslagen legends

Nadat u de eigenschappen van de Legend hebt geconfigureerd om alle informatie die u nodig hebt erin op te nemen, kunt u deze opslaan in de Tool Chest, zodat u de Legend snel opnieuw kunt gebruiken op een andere pagina of in een ander document.
  • Een legend toevoegen aan de Tool Chest:Klik met de rechtermuisknop op de legend en klik vervolgens op Toevoegen aan Tool Chest en selecteer de gewenste werkset.
  • Een opgeslagen legend toevoegen aan een document:Klik op de Legend vanuit de Tool Chest en klik vervolgens op het gebied waar u het wilt plaatsen.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Markering

Documenten bewerken

Als deze fout wordt getoond als u Revu opnieuw installeert of een upgrade geeft, volg dan deze stappen om de installatie met succes te voltooien.