Metingsmarkeringen worden niet in de juiste eenheden weergegeven

Dit artikel is van toepassing op:
Revu 20

Probleem

In Revu worden metingsmarkeringen niet in de juiste eenheden weergegeven. Uw tekenschaal is bijvoorbeeld ingesteld op meters, maar uw lengte- of polylengtemetingen worden weergegeven in millimeters.

Oorzaak

Dit komt door een functieupdate in Revu 20.2, waardoor u onafhankelijke eenheden kunt instellen voor lengte- en polylengtemetingen zonder viewports aan te maken. Hierdoor worden lengte- en polylengtemetingen standaard ingesteld op millimeters, ongeacht de ingestelde paginaschaal.

Oplossing

Als u deze metingen terug wilt zetten naar uw voorkeurseenheden:

1. Open het paneel Afmetingen (Alt+U) en selecteer een hulpmiddel:
    1. Lengte (Shift+Alt+L)
    2. Polylengte (Shift+Alt+Q)
  2.  Selecteer onder Eigenschappen van lengtemeting de vervolgkeuzelijst Lengte en kies de gewenste eenheid.

1. U kunt dit ook doen vanuit de werkbalk Eigenschappen onder de Menubalk.
  3. Scroll in het paneel Eigenschappen (Alt+P) naar beneden en selecteer Als standaard instellen

Alle toekomstige lengte- of polylengtemetingen worden weergegeven in de gewenste eenheden.

Metingsmarkeringen worden niet in de juiste eenheden weergegeven

Meerdere metingsmarkeringen bijwerken

Bovenstaande oplossing werkt alleen voor toekomstige metingen, maar u kunt ook meerdere bestaande metingen tegelijk bijwerken.

1. Schakel om naar de modus Selecteren (V) op de onderste navigatiebalk.
  2. Houd Shift ingedrukt en sleep een rechthoek over de metingsmarkeringen die u wilt selecteren. Als u van links naar rechts sleept, worden alle markeringen geselecteerd die zich volledig binnen de rechthoek bevinden. Als u van rechts naar links sleept, worden de markeringen geselecteerd die de rechthoek raken.
  3. Selecteer de gewenste eenheden in de werkbalk Eigenschappen boven in de werkruimte.

Alle metingsmarkeringen in een tekening bijwerken

U kunt ook alle meeteenheden (van hetzelfde type) in een tekening bijwerken via de Lijst met markeringen:

1. Open de Lijst met markeringen in de linkerbenedenhoek van het venster.
  2. Selecteer  Lijst filteren boven in het paneel.
  3. Klik in de kolom helemaal links boven Onderwerp op ‘Alle’ en selecteer het type meting (bijv: Lengtemeting).
  4. Selecteer meerdere markeringen door Shift ingedrukt te houden en op de metingen te klikken die u wilt bijwerken, of selecteer alles door op een item in de lijst te klikken en op Ctrl+A te drukken.
  5. Selecteer in de werkbalk Eigenschappen of in het paneel Eigenschappen de gewenste eenheden, waarna de geselecteerde metingsmarkeringen worden bijgewerkt.

Problemen oplossen

Revu 20

Meting

Markering

Uw tekenschaal is ingesteld op meters, maar uw lengte- en polylengte-metingen  worden weergegeven in millimeters. Dit komt door een functieupdate in Revu, waardoor u onafhankelijke eenheden kunt instellen voor lengte- en polylengte-metingen zonder viewports aan te maken.